Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

(Once upon a time) 30 mei 1993: Legends of the Wild West attractie opent

mei 30, 2021 340
Tegenwoordig staat Fort Comstock bekend als een van de meest adembenemende uitzichten van Frontierland.

Maar wist je dat het niet altijd open was voor het publiek? Begin 1993 startte het park, door het succes van Euro Disneyland, een groot uitbreidingsprogramma. Het was op dat moment dat het Frontierland team overwoog om de bovenste niveaus van het fort te openen en een "walk-through" tour te creëren.

Onder leiding van Imagineer Jeff Burke werd een reeks concepten gecreëerd door illustrator Fernando Tenedora, bekend om zijn prachtige Phantom Manor tekeningen. Elk van hen stelde legendarische figuren uit het Westen voor die hun dagelijkse leven leidden: goudzoeker, vogelvrijverklaarde, wetsdienaar, showman (Buffalo Bill) en grensman (Davy Crockett).

Omwille van de authenticiteit deden de Imagineers ook onderzoek bij het Buffalo Bill Historical Center, de openbare bibliotheek van Denver, het Circus World Museum, de United States Military Academy en Culver Pictures Inc. Ze wilden er zeker van zijn dat elke scène volledig gedocumenteerd was vanuit historisch oogpunt, merkbaar dankzij de vele rekwisieten en decorstukken van de attractie.

De nauwgezet nagemaakte scènes in Legends of the Wild West zijn een ideale manier om de levensstijl van de Amerikaanse pioniers te ervaren en om ondergedompeld te worden in de geschiedenis en de geest van Thunder Mesa.

Beoordeel dit item
(1 Stem)
Laatst aangepast op zondag 30 mei 2021 12:00