Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

De gelukkigste treinen op aarde - Hoofdstuk 4

mei 24, 2021 442
Onze Disneyland Railroad-reis eindigt op onze weg van Adventureland naar Main Street Station, via de stations Fantasyland en Discoveryland.


In het hart van de jungle
We reizen nu door de weelderige jungle van Adventureland, net achter Indiana Jones en de Temple of Peril. Om deze exotische omgeving na te bootsen, werkten Imagineers nauw samen met Bill Evans, de tuinman die alle Disneyland Resort landschappen voor Walt Disney ontwierp. Samen creëerden ze deze vochtige tropische jungles, vergelijkbaar met die in het mysterieuze India, met behulp van bamboe van verschillende soorten en maten.

Vervolgens gaan we een tunnel in met uitzicht op Pirates of the Caribbean, naast de geheime grot die naar de schat leidt. Imagineer Chris Tietz zorgde ervoor dat vanaf dit uitkijkpunt Disneyland Railroad reizigers in staat zijn een glimp op te vangen van de omgeving zonder gezien te worden door de gasten van de attractie. Ze zijn in staat om naar buiten te gluren en Barbossa en Captain Jack te zien, allemaal zo discreet, hun enige getuigen zijn... een paar vriendelijke skeletten naast de trein.

Nooit te laat!
Zodra we de tunnel uit zijn, zien we meteen Fantasyland Station - gedomineerd door zijn elegante klok - in de geest van de stations uit vervlogen jaren. Zijn Victoriaanse geïnspireerde architectuur herinnert ons eraan dat we ons vlak achter het Meet Mickey Mouse theater bevinden, in het Britse deel van het Land tussen Toad Hall Restaurant en Alice's Curious Labyrinth. Maar met zijn roze tinten, zijn proporties en zijn rondingen - die een vleugje fantasie brengen dat een tekenfilm waardig is - zijn we inderdaad in Fantasyland!
Het is tijd om te vertrekken en te genieten van een uniek uitzicht op het Land, met The Old Mill aan de ene kant en Storybook Land aan de andere. Dan komen we aan bij "it's a small world", waar de trein vlak achter de klokkentoren passeert, geïnspireerd op de originele klokkentoren in Disneyland Resort, gemaakt door de legendarische Imagineer Mary Blair. Deze route stelt de gasten in staat om de buitengewone gevel van de attractie van dichtbij te bekijken en de vele details en decoraties echt te waarderen.


Het Koninkrijk van de Visionairs
Gasten die van Discoveryland komen, betreden het Discoveryland Station via een rijkelijk versierd portaal dat wordt geflankeerd door twee zuilen met daarop gouden metalen bollen die doen denken aan de sfeer die de ingang van het Land domineert. Een helling leidt naar het perron van het station, waar men een adembenemend uitzicht heeft op het Land en in het bijzonder op de indrukwekkende X-Wing die boven de Starport uitsteekt.

Bij het vertrek weerklinkt in de treinen niets minder dan de soundtrack van Visionarium, een van de emblematische attracties van Discoveryland tussen 1992 en 2004. Uitgevoerd door het prestigieuze Sinfonia of London, is het het werk van componist Bruce Broughton (Honey, I Shrunk the Audience, Silverado). De grandioze orkestratie is gebaseerd op de grote filmklassiekers, waardoor de geest van ontdekking een tijdloze dimensie krijgt.


Op andere sporen...
Het is nu tijd om terug te keren naar Main Street Station. Onze reis aan boord van de Disneyland Railroad is tot een einde gekomen, maar het is nog niet het einde van de reis voor spoorwegliefhebbers. Disneyland Paris heeft nog veel meer treinen, te beginnen met Big Thunder Mountain, die bergafwaarts door de beroemde Thunder Mesa Mine raast. In Indiana Jones and the Temple of Peril slingert een ongelooflijk spoorwegsysteem door de ruïnes, gebouwd door Dr. Arnold, de vooraanstaande collega van Dr. Jones, om te helpen kostbaar archeologisch materiaal uit de site te halen. Laten we ook Casey Jr - The Little Circus Train niet vergeten, die de Disneyland Railroad begroet met een fluitje wanneer hij door Fantasyland rijdt. En dan zijn er nog de beroemde "rakettreinen" van Hyperspace Mountain, waarvan de vele decoratieve details - onderdelen, zon en sterren - doen denken aan die van de Columbiad. Zelfs de godin Diana, afgebeeld op de harnassen, maakt deel uit van de reis!

De meest oplettende mensen herinneren zich de vliegende trein die verscheen aan het begin van de pre-show film voor de attractie Armageddon: Special Effects (2002-2019) in het Walt Disney Studios Park. Het was in feite een fragment uit de film Journey Through the Impossible (1904) van George Méliès, geïnspireerd op het gelijknamige toneelstuk van Jules Verne. Het ontwerp doet denken aan de vliegmachines van Albert Robida, dezelfde kunstenaar die de retro-futuristische posters van Discovery Arcade inspireerde.

Van spoorwegen naar luchtwegen, je hoeft maar één stap te zetten!
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op maandag 24 mei 2021 08:14