Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Wist je dat Disneyland Paris een eigen moestuin heeft?

september 25, 2023 233
Oorspronkelijk opgenomen in het ontwerp van het Disney Hotel Cheyenne, deze moestuin kreeg de naam Rémy sinds 2014, ter gelegenheid van de opening van de attractie « Ratatouille : l’Aventure Totalement Toquée de Rémy ». Het is een van de milieu-initiatieven van de bestemming en maakt de duurzame teelt mogelijk van verschillende soorten groenten, fruit en aromatische kruiden.

De moestuin beslaat 245 m2 gebruikte oppervlakte, van een totale oppervlakte van 470 m2. Deze bevat alle ingrediënten die nodig zijn om een ​​heerlijke ratatouille te bereiden, maar ook bloemen die gunstig zijn voor de biodiversiteit, zoals zonnebloemen, anjers en zelfs de cosmos.De gebruikte materialen zijn zorgvuldig geselecteerd op duurzaamheid. Zo zijn de moestuinbakken gemaakt van FSC-gecertificeerd grenenhout, waardoor ze een levensduur hebben van ongeveer vijftien jaar zonder dat er behandeling of onderhoud nodig is. Dit project is het resultaat van een samenwerking tussen tuinmannen, koks en de milieuafdeling! Alleen de door de keukens gevraagde plantensoorten worden geplant, om de verliezen te beperken en de tevredenheid van onze bezoekers in het Chuck Wagon Café in het Disney Hotel Cheyenne te garanderen.

Tijdens de recente rehabilitatie van de moestuin, en het hele jaar door, hebben de teams van Tuinbouw en Milieu in Disneyland Paris samengewerkt met de Work Assistance Establishment and Service (ESAT) “La Grange aux bois”, die uitsluitend mensen met een handicap in dienst heeft. Maar liefst veertig medewerkers van ESAT werkten mee aan het project om de moestuin te vernieuwen.

Aanvullende informatie

  • Type: Value
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op maandag 25 september 2023 18:35