Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Disney Hotel New York - The Art of Marvel - Renovatie

december 18, 2020 2184
Één van de meest ambitieuze projecten van Disneyland Paris van de afgelopen jaren, Disney Hotel New York - The Art of Marvel, opent zijn deuren in 2021!
Zoom in (real dimensions: 1280 x 639)Een paar maanden voor de langverwachte opening nodigen Imagineers Sylvie Massara, artistiek directeur van de hotels in Disneyland Paris, en Thomas Muller, ontwerper-scenograaf, ons uit in Disney Hotel New York - The Art of Marvel **** voor een voorproefje.
Zoom in (real dimensions: 1280 x 639)Afbeelding
Zoom in (real dimensions: 1280 x 634)Afbeelding
Het project vereiste twee jaar haalbaarheidsstudies en vervolgens twee jaar bouwen met de hulp van vele teams in Disneyland Paris, die elk hun unieke expertise en het beste van hun discipline naar het hotel brachten. De bouwplaats vormt een echte uitdaging omdat het hotel volledig opnieuw is ontworpen in een meer eigentijdse stijl, waardoor onze gasten worden ondergedompeld in de ambiance van een moderne kunstgalerie in New York. Vanaf het moment dat u het hotel binnenstapt, wordt de geest van New York City weerspiegeld in de verticale architectonische lijnen, die verwijzen naar de karakteristieke wolkenkrabbers.
Zoom in (real dimensions: 1280 x 639)Afbeelding
Zoom in (real dimensions: 1280 x 637)Afbeelding
Marvel-kunst is een integraal onderdeel van de transformatie van het hotel. Met niet minder dan 300 tentoongestelde werken, gemaakt door meer dan 95 kunstenaars, getuigt het van de rijkdom van het Marvel-universum. Er zijn er zelfs zo'n 50 speciaal voor het hotel gemaakt! Zodra gasten de lobby binnenkomen, kunnen ze een enorme strip met achtergrondverlichting ontdekken, waarvan al een preview is onthuld. Maar dat is niet alles: er staat een enorme showcase klaar om drie levensgrote harnassen van Iron Man en het beroemde schild van Captain America te verwelkomen.
Zoom in (real dimensions: 1280 x 633)Afbeelding
Zoom in (real dimensions: 1280 x 647)Afbeelding
Het Manhattan Restaurant zal een lichtgevende sculptuur tonen, in de vorm van een kroonluchter die is geïnspireerd op Manhattan in zijn vorm, maar ook door het koninkrijk Asgard in zijn materiaalkeuze en kleuren. Deze monumentale sculptuur meet maar liefst 4 meter in doorsnee, weegt 1100 kg en is opgebouwd uit 255 elementen.
Zoom in (real dimensions: 1280 x 636)Afbeelding
Voor het Downtown Restaurant werden de Imagineers geïnspireerd door delicatessenwinkels in New York City, waar je meestal veel karikaturen van sterren kunt vinden. Hier worden maar liefst 90 schetsen van Marvel-ontwerpers tentoongesteld, waardoor dit de plek is met de meeste kunstwerken per vierkante meter in het hotel!
Zoom in (real dimensions: 1280 x 637)Afbeelding
Er is ook gedacht aan ruimtes om aan de operationele behoeften van castleden te voldoen. De oppervlakte van de Skyline Bar is daarom aangepast, zowel op de vloer als achter de schermen. "We hebben niet alleen een zeer lichte renovatie uitgevoerd; we hebben alle ruimtes opnieuw uitgevonden om aan te sluiten bij zowel de operationele behoeften als die van de medewerkers", aldus Sylvie Massara.
Zoom in (real dimensions: 1280 x 637)Afbeelding
Met de Skyline Bar is het de wens om gasten te vervoeren naar een bar op de top van een wolkenkrabber in New York City. "De Skyline Bar is gereconstrueerd in 3D, een virtual reality-systeem mogelijk gemaakt door onze Imagineer-collega's in Glendale", aldus Thomas Muller. "Ze zullen het shot vinden dat op deze schermen wordt geprojecteerd, een shot dat zo realistisch mogelijk is en rekening houdt met de positionering van de balk en vooral een uitzicht waar je niet duizelig van wordt!"
Zoom in (real dimensions: 1280 x 632)Afbeelding
Zoom in (real dimensions: 1280 x 634)Afbeelding
De transformatie van het hotel gaat verder naar het zwembad genaamd Metro Pool. Het is opnieuw ontworpen om één ​​van de essentiële elementen van New York City op te roepen: de metro! Geen enkel detail wordt aan het toeval overgelaten: op de vloer zijn er grijze markeringen zoals die op metroperrons, typische witte tegels op de muren en zelfs de namen van sommige stations die Super Heroes hebben gebruikt!
Zoom in (real dimensions: 1280 x 636)Afbeelding
Zoom in (real dimensions: 1280 x 640)Afbeelding
Ontdek tijdens dit exclusieve bezoek de transformaties in wat het allereerste Disney-hotel zal zijn dat is gewijd aan het Marvel-universum.

Afbeelding

Aanvullende informatie

  • Type: Value
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op woensdag 30 december 2020 12:00