Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Disneyland Paris blijft tijdelijk gesloten

maart 31, 2021 6871
Het lijkt erop dat Disneyland Paris niet meteen terug zal open gaan, gisteren maakte President Macron bekend dat er een strenge lockdown van minimaal 4 weken komt voor heel Frankrijk. Hij hoopt vanaf midden mei terug te kunnen versoepelen.

Volgens Macron dreigt de situatie namelijk te escaleren. Dat heeft alles te maken met de besmettelijke Britse variant van het virus die momenteel veel slachtoffers maakt. Ook in Frankrijk liggen opvallend veel jonge 60-ers en 50-ers in het ziekenhuis. “Als we nu geen maatregelen nemen, dan dreigen we de controle te verliezen”, zei Macron. Volgens de president is 44 procent van de patiënten in de intensieve zorg nu al 65 of jonger. Volgens Macron wordt april een cruciale maand om het virus klein te krijgen. Hij hoopt dat Frankrijk vanaf mei weer langzamerhand “heropend” kan worden.

Ook de Franse scholen en kinderdagverblijven gaan dicht. Volgende week geldt voor het hele grondgebied het principe van afstandsonderwijs. Dan volgen twee weken vakantie en aansluitend nog eens een week afstandsonderwijs.

Disneyland Paris is al dicht sinds eind oktober 2020 en zal binnenkort het enige Disney Park zijn dat nog gesloten is. Momenteel is Disneyland Resort in de VS ook nog dicht, maar dit park staat gepland terug open te gaan op 30 april 2021 na meer dan een jaar sluiting.
Wanneer ons park in Europa terug open zal gaan gaat afhangen van de Franse overheid en de Covid-19 crisis, eerder maakte Disneyland Paris al een paar keer bekend dat ze terug open zouden gaan maar dit werd steeds geannuleerd.
Lees ook: Disney vs. Covid-19: een bewogen jaar

Meer info op de website: Disneyland Paris.
Heb je een verblijf geboekt kan je hier het tijdelijke aanpassingen aan het boekings- en annuleringsbeleid lezen.Aanvullende informatie

  • Type: Value
Beoordeel dit item
(3 stemmen)
Laatst aangepast op vrijdag 02 april 2021 09:23