Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Frozen II

december 21, 2021 127

In 2019 kwam eindelijk het lang gehoopte vervolg op de succesfilm Frozen uit 2013. Door de enorme populariteit van de eerste film kon een tweede film natuurlijk niet uit blijven. In 2019 gaat het verhaal van Elsa, Anna en de rest verder in een gloednieuw avontuur getiteld Frozen II.


Waarom heeft Elsa magische krachten? Welke waarheden uit het verleden liggen op de loer wanneer Elsa op pad gaat in het onbekende, de betoverde bossen en de donkere wateren achter Arendelle? Samen met Anna, Kristoff Olaf en Sven probeert Elsa de antwoorden op deze vragen te achterhalen in een opmerkelijke en avontuurlijke reis. In Frozen bezorgden Elsa’s magische krachten haar zorgen dat deze te sterk waren, maar nu in Frozen II is te hopen dat haar krachten sterk genoeg zijn…


Een groot deel van het oorspronkelijke team filmmakers keerden eveneens terug voor dit nieuwe avontuur in en rond Arendelle. Deel 2 werd namelijk geregisseerd door hetzelfde regisseursduo, Chris Buck en Jennifer Lee. Ook de stemmencast bestond wederom uit onder andere Idina Menzel (Elsa), Kristen Bell (Anna), Josh Gad (Olaf) en Jonathan Groff (Kristof). De liedjes in de nieuwe film werden eveneens geschreven door het koppel Kristen Anderson-Lopez en Robert Lopez, die al eerder succes boekten met het Oscar-winnende lied Let It Go uit Frozen. Hun lied Into the Unknown ontving een Oscarnominatie voor beste lied.


Voor de filmmakers was het eigenlijk al duidelijk met het eerste deel van Frozen, dit was niet het einde. Het verhaal hield niet op, maar was eigenlijk nog maar het begin van een groter geheel. De fans wilden, net als de filmmakers, meer te weten komen over het verhaal van Anna en Elsa. In eerste instantie werden de filmpersonages weer tot leven gewekt in een short met de titel Frozen Fever, uitgebracht in 2015. Echter bleef de vraag Waarom heeft Elsa magische krachten? Bleef overal terugkeren, zowel bij de filmmakers als bij fans van over de hele wereld. Daarom leek een tweede deel niet meer dan logisch om te maken, het verhaal was nog niet volledig verteld.


De evolutie van de personages is duidelijk merkbaar in dit tweede deel van de film. We zien nog meer de sterke band tussen de twee koninklijke zussen, maar dat niet alleen. Ook Olaf groeide verder. Josh Gad, de stem van Olaf, vertelde dat zijn oudste dochter eens een moment had, waarbij ze zich afvroeg of ze eigenlijk wel wilde opgroeien en stelde daarom de simpele vraag wat als ik dat nu wil. Echter is het niet zo gemakkelijk om die vraag te beantwoorden. Ditzelfde zien we ook in de ontwikkeling van Olaf, hij stelt meer vragen, waarbij het antwoord niet altijd even makkelijk is. Hierdoor is hij wat minder naïef dan in het eerste deel, maar de soms lastige levensvragen die hij stelt zorgen alsnog voor voldoende humor, die we van hem kennen.


Naast de alom bekende personages maken we in het nieuwe deel ook kennis met andere oude en nieuwe personages. Zo zien we opnieuw de ouders van Anna en Elsa, maar ontmoeten we ook Ryder en Honeymaren. Naast de nieuwe menselijke personages maken ook enkele natuurfenomenen hun opwachting. Met de allernieuwste technieken werden deze tot leven gewekt, waardoor de film technisch gezien weer van het allerhoogste niveau is. En dit is goed te zien in de prachtige kwaliteit van de animaties.


Op 7 november 2019 was de grote wereldpremière van de tweede Frozen-film in Amerika. Een groot deel van de cast en filmmakers was aanwezig bij de première van de film en veranderde Hollywood even in een herfstachtig wonderland. Op 20 november 2019 verscheen de film in diverse Europese landen in de bioscoopzalen, waaronder Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Andere landen volgden in de dagen daarna, zoals de algemene filmrelease in Amerika op 22 november.


Frozen II verscheen in mei van het jaar 2020 op DVD en Blu-Ray. De film is tevens te streamen via Disney’s eigen videostreamingsplatform Disney+.


Bronnen: D23.com, DisneyAnimation.com en Disneyinfo.nl

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Laagste prijs kalender