Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ralph Breaks the Internet

december 14, 2021 138

In 2018 brengt Disney een vervolg uit op de succesvolle film Wreck-It Ralph. In dit tweede deel getiteld Ralph Breaks the Internet gaan we opnieuw op avontuur met Ralph en Vanellope von Schweetz.


Wanneer Vanellope’s Sugar Rush-spel een nieuw onderdeel nodig heeft, gaan Ralph en Vanellope samen op zoek. Hierbij duiken ze de voor hen volledig nieuwe wereld van het internet in. Hier maken ze kennis met heel vele nieuwe dingen en bewoners van het ‘net’, waaronder Yesss een website-ondernemer en Weetmeer, het brein achter de gelijknamige zoekfunctie. Zullen Ralph en Vanellope met alle hulp die ze krijgen op tijd het juiste vervangende onderdeel voor Sugar Rush kunnen vinden?


Na De Reddertjes in Kangoeroeland waagt de Walt Disney Animation Studios zich opnieuw aan een vervolgdeel van één van hun films. De al eerder verschenen vervolgdelen, waaronder Bambi 2, Jungle Boek 2 en Frank en Frey 2 werden namelijk geproduceerd door een andere divisie van Disney. Rich Moore keert voor Ralph Breaks the Internet dan ook terug als regisseur en krijgt dit keer hulp van Phil Johnston.


In de originele film is de arcadehal de plek waar het verhaal zich afspeelt. Voor deel twee werd een voorstel gedaan voor het internet als plaats waar de film zich dit keer kon afspelen. De filmmakers waren direct enthousiast en keken niet eens meer naar andere opties. Het internet was natuurlijk zo uitgebreid en oneindig vol mogelijkheden, dat dit de ideale omgeving voor het verhaal zou zijn. Daarbij was het contrast met de eerste film, die enkel in de arcadehal afspeelde, heel duidelijk aanwezig.


Doordat Ralph en Vanellope in een hele nieuwe wereld terecht komen, leerden ze diverse nieuwe personages kennen. Maar dit gaf de makers ook de mogelijkheid om oude bekenden hun opwachting te laten maken. Ze wilden namelijk in de film vele prinsessen, van Sneeuwwitje tot Anna en Elsa, terugbrengen naar het witte doek, allemaal samen in dezelfde scène. Ze wisten dat het een hele opgave zou worden om de waardigheid van de personages te behouden, maar wel met de juiste hoeveelheid humor. De grote bazen van Disney wisten tot de eerste screening nergens vanaf, aangezien de makers bang waren dat hun idee anders al vroegtijdig in de prullenbak zou belanden. Uiteindelijk werkte alles goed uit en zagen we dus vele prinsessen sinds lange tijd weer in de bioscoop.


Het digitaal samenbrengen van al deze prinsessen gaf de filmmakers nog een extra uitdaging: het terugbrengen van alle originele stemmen. Deze uitdaging wisten ze echter goed te volbrengen door het terug naar de opnamestudio halen van bijna alle originele stemmen van de prinsessen. Zo zijn Kristen Bell en Idina Menzel te horen als Anna en Elsa, Jodi Benson als Ariël, Auli'i Cravalho als Vaiana, Mandy Moore als Rapunzel, Paige O’Hara als Belle en Anika Noni Rose als Tiana. Er werden verder vervangsters gevonden voor de originele stemmen waarvan de actrices niet meer onder ons zijn. De enige originele stem die niet door de nog in leven zijnde actrice ingesproken werd is die van Doornroosje. Mary Costa kon, gezien haar hoge leeftijd, niet meer de jeugdige stem van Aurora inspreken.


Voor de Nederlandse versie van de film werden eveneens de meeste originele stemmen, van de meest recente nasynchronisaties teruggebracht naar de opnamestudio’s, zoals Laura Vlasblom, Joke de Kruijf en Linda Wagemakers. Voor de Vlaamse versie werden meerdere nieuwe stemmen gebruikt, aangezien de originele films niet allemaal een Vlaamse versie kennen. Van de films die direct in het Vlaams zijn uitgebracht keerde eveneens de originele stem terug voor Ralph Breaks the Internet.


De wereldwijde première van de film vond plaats op 5 november 2018 in Los Angeles in het bekende El Capitan Theater. De algemene release in Amerika vond plaats op 21 november 2018. De Nederlanders en Belgen kregen vanaf 12 december 2018 de kans om de film in de bioscopen te gaan zien. Deze met een Oscar voor beste film genomineerde animatiefilm scoorde goed in de ticketverkoop en kreeg veel positieve commentaren.

Op 19 april 2019, enkele maanden na de oorspronkelijke bioscooprelease, bracht Walt Disney Studios Home Entertainment de film naar de winkels, zodat fans de films ook in huis konden halen. De film verscheen hierbij zowel op DVD en Blu-Ray. Het was de eerste film na Vaiana die niet op 3D Blu-Ray uitgebracht werd in de Benelux. Wel verscheen de film op Disney’s eigen streamingsplatform Disney+.


Bronnen: D23.com, DisneyAnimation.com en Disneyinfo.nl

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Laagste prijs kalender