Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Belg wint publieksprijs National Geographic Fotowedstrijd 2021 - categorie volwassen landschap

november 23, 2021 153
Lucien Vandenbroucke uit Izegem wint met zijn inzending: Ochtendgloren de publieksprijs in de volwassen categorie landschap van de National Geographic Fotowedstrijd 2021. Dit werd zojuist bekendgemaakt tijdens de finale uitzending van de National Geographic Fotowedstrijd 2021.  De finale werd dit jaar voor het eerst uitgezonden op TV.

Winnaar publieksprijs categorie landschap - National Geographic Fotowedstrijd 2021:
Ochtendgloren, Lucien Vandenbroucke uit Izegem, West-Vlaanderen

De jury én het publiek kozen uit ruim 13.000 inzendingen hun winnaars van de volwassenen in de categorieën Mens, Dier en Landschap. Voor junioren zijn de categorieën: Dier, Landschap en Raar Maar Waar. Per categorie is er een jury- en een publiekswinnaar gekozen.

Dit jaar bestond de vakjury uit fotografen Sacha de Boer, Lieve Blancquaert en nieuw dit jaar: Jasper Doest. National Geographic hoofdredacteuren Robbert Vermue, Renske Lamers en zendermanager Tim Beudel sloten zich ook aan bij de jury. Ook dit jaar presenteert Klaas van Kruistum de finale.

De feestelijke finale van de National Geographic Fotowedstrijd werd dit jaar gehouden in het 'Virtual Event Studio' in Hilversum waar de foto's in de virtuele wereld tot hun recht kwamen. De genomineerden voor de finale deden dit jaar- net als voorgaand jaar- mee via een live-verbinding. Juryleden Sacha de Boer, Robbert Vermue en Renkse Lamers maakten de winnaars bekend van de volwassen- en junior categorieën. Hierbij gaven zij vakkundig hun commentaar op de ingezonden foto's en feliciteerden uiteraard de winnaars.  National Geographic zender manager Tim Beudel maakte de winnaars bekend voor de publieksprijs. In totaal zijn er dit jaar ruim 200.000 stemmen uitgebracht voor de publieksprijs.  

Tijdens de finale werden verschillende prijzen uitgedeeld, waaronder een jaarabonnement op National Geographic Magazine of National Geographic Junior en een OPPO Watch of giftcard van Kamera Express. De winnende foto’s worden in National Geographic Magazine en National Geographic Junior gepubliceerd en Stijn Thoolen ontvangt daarnaast ook nog een smartphone van OPPO. Onder de stemmers werd names Zwitserland toerisme een meerdaagse reis naar Zwitserland weggegeven die in handen viel van Pieter Jan uit Tzummarum.
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Laagste prijs kalender