Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Welke Disney films mogen we verwachten in 2022?

januari 06, 2022 220
Dit jaar verschijnen er een hele boel films die gemaakt zijn door Disney, Marvel, Pixar of 20th Century Studios. De onderstaande lijst is wat er momenteel bekend is, de datums kunnen wel nog wat verschuiven.

Nieuwe films van Walt Disney in 2022

- The Ice Age Adventures of Buck Wild - Disney+
Ice Age is terug en krijgt Buck Wild! Reis naar de verloren wereld op 28 januari, wanneer The Ice Age Adventures of Buck Wild begint te streamen op Disney+.- Death on the Nile - 20th Century Studios
Elke passagier heeft een motief. Bekijk de nieuwe trailer voor Death on the Nile, in de bioscoop vanaf 11 februari.
De Belgische speurneus Hercule Poirot's Egyptische vakantie aan boord van een glamoureuze rivierstoomboot verandert in een angstaanjagende zoektocht naar een moordenaar wanneer de idyllische huwelijksreis van een beeldschoon stel tragisch wordt afgebroken. Tegen een episch landschap van weidse woestijnvergezichten en de majestueuze piramides van Gizeh, dit dramatische verhaal van liefde die verkeerd is gegaan, bevat een kosmopolitische groep onberispelijk geklede reizigers en genoeg slechte wendingen om het publiek te laten gissen tot de laatste, schokkende ontknoping.- Turning Red (maart) - Pixar
In Disney en Pixars "Turning Red" maken we kennis met Mei Lei, een zelfverzekerd, ietwat sullig meisje van 13 jaar. Ze weet niet goed of ze nou haar moeders brave plichtsgetrouwe dochter moet blijven of zich moet laten verleiden tot de chaos van de puberteit. Haar overbeschermende en enigszins zelfingenomen moeder Ming laat haar dochter zelden alleen, een ongelukkig realiteit voor de tiener. En of het niet genoeg is dat haar interesses, vriendschappen en lichaam veranderen, verandert ze iedere keer als ze zich iets teveel opwindt (en dat is zo ongeveer ALTIJD) in een enorme rode panda! Geregisseerd door Oscarwinnaar Domee Shi (van de Pixar short "Bao") en geproduceerd door Lindsey Collins.

De film is vanaf half maart voorlopig uitsluitend via streaming op Disney+ te bekijken. Disney nam die beslissing na de goede resultaten van de familiefilms Soul en Luca. Die werden door de wereldwijde sluitingen van bioscopen vanwege de coronacrisis ook meteen op de streamingdienst uitgebracht.
- Cheaper by the Dozen - Disney+
Het is 18 jaar geleden dat 20th Century Fox Cheaper by the Dozen uitbracht, een remake van de door Walter Lang geregisseerde familiekomedie uit 1950 met dezelfde naam, die zelf is gebaseerd op een semi-autobiografische roman die is geschreven door de echte familie Gilbreth. In maart 2022 verschijnt een nieuwe remake op Disney Plus.


- Better Nate Than Ever (voorjaar) - Disney+
De 13-jarige Nate Foster is een impopulair kind uit het Midwesten dat levendige fantasieën koestert om een ​​grote Broadway-musicalster te worden.


- Chip 'n Dale: Rescue Rangers (voorjaar) - Disney+
Een live-action film met geanimeerde versie van Disney's chipmunks, Chip and Dale.

- Doctor Strange in the Multiverse of Madness (mei) - Marvel Studios
"The Multiverse" is een concept waar we schrikbarend weinig van weten. Bekijk de officiële teaser voor Marvel Studios' Doctor Strange in the Multiverse of Madness. In de bioscoop 4 mei 2022.- The Bob's Burgers Movie (mei) - 20th Century Studios
Bob's Burgers: The Movie is een aankomende geanimeerde komische film gebaseerd op de tv-serie met dezelfde naam.

- Lightyear (juni) - Pixar
Dit sci-fi actieavontuur gaat over het achtergrondverhaal van Buzz Lightyear, de ruimteheld die als inspiratie diende voor het bekende speelgoedfiguur uit de Toy Story-reeks. Chris Evans (Knives Out, Avengers: Endgame) spreekt in de originele versie van de film de stem in van Buzz. "De uitdrukking 'een droom die uitkomt' wordt vaak gebruikt, maar ik heb het nog nooit zo erg gemeend als nu", zegt Evans. "Iedereen die mij kent, weet dat mijn liefde voor animatiefilms groot is. Ik kan niet geloven dat ik deel mag uitmaken van de Pixar-familie en mag werken met deze briljante kunstenaars die verhalen kunnen vertellen zoals niemand anders dat kan. Deze mensen aan het werk zien is magisch. Ik knijp mezelf elke dag om te kijken of ik niet droom." Angus MacLane is de regisseur van de film, hij was eerder al eens co-regisseur voor de Disney en Pixar-film Finding Dory.
Vanaf 22 juni 2022 in de bioscoop.- Thor: Love and Thunder (juli) - Marvel Studios
Het vervolg op Thor: Ragnarok en de vierde film in de Thor-saga.- Hocus Pocus 2 (najaar) - Disney+
De bekende en geliefde halloweenfilm ‘Hocus Pocus’ met Sarah Jessica Parker, Bette Midler en Kathy Najimy in de hoofdrollen kwam bijna dertig jaar geleden, in 1993, uit. De drie actrices keren terug naar het scherm, want Disney+ bevestigde op donderdagavond een vervolg op ‘Hocus Pocus’.

- Disenchanted (najaar) - Disney+
Disenchanted is een opkomende Amerikaanse fantasy-musicalfilm en vervolg op Enchanted, geproduceerd en gedistribueerd door Walt Disney Pictures.

- Untitled David O. Russell Project (november) - 20th Century Studios

- Black Panther: Wakanda Forever (november) - Marvel Studios
‘Black Panther: Wakanda Forever' is het vervolg op de razend populaire superheldenfilm ‘Black Panther’.- Pinocchio (november) - Walt Disney
Live-action verfilming van Disney's Pinocchio, over de pop die levend werd en niets liever wilde dan een mensenjongetje worden.- Strange World (november) - Walt Disney
Strange World is een aankomende Amerikaanse animatiefilm, geproduceerd door Walt Disney Animation Studios. De release staat gepland voor 23 november 2022 en zal de 61e animatiefilm van Disney.

- Avatar 2 (december) - 20th Century Studios
14 jaar na de gebeurtenissen uit het eerste deel is er een hoop veranderd voor Jake en Neytiri, die ondertussen hun plekje hebben gevonden in het regenwoud van Pandora dat ze thuis kunnen noemen. De twee hebben samen drie Na'vi kinderen en een geadopteerd vierde mensenkind genaamd Spider. Jake en Neytiri doen er alles aan om dit gezin bij elkaar te houden, maar wanneer ze opnieuw bedreigd worden door RDA-mijnwerkers zijn ze gedwongen hun thuis te verlaten.

- Hollywood Stargirl (2022) - Disney+
"Stargirl" van Disney+ is een teder en ongebruikelijk coming-of-age-verhaal, gebaseerd op de veelgeprezen, bestverkochte jeugdroman van de New York Times over een bescheiden middelbare scholier die zich op onverklaarbare wijze aangetrokken voelt tot het vrijgevochten nieuwe meisje , wiens onconventionele manieren veranderen hoe ze zichzelf zien ... en hun wereld.
- Three Men and a Baby (2022) - Disney+

- Peter Pan & Wendy (2022) - Disney+
‘Peter Pan & Wendy’ is gebaseerd op de Disney animatieklassieker ‘Peter Pan’. In het verhaal komt een jong meisje in opstand tegen ‘opgroeien’, door met haar twee broers naar een magisch land te gaan dat wordt geregeerd door een tijdloze jongen die geobsedeerd is door avontuur en die vastzit in een voortdurende strijd met een piratenkapitein.

- Night at the Museum: Kahmunrah Rises Again (2022) - Disney+

- The Guardians of the Galaxy Holiday Special (2022) - Disney+
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op maandag 10 januari 2022 07:39

Laagste prijs kalender