Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

The Art of Up

september 13, 2022 334
Carl Fredericksen is niet het type persoon wat je als held zult bestempelen. Deze 78-jarige knorrige ballonenverkoper knoopt op een dag duizenden ballonen aan zijn huis en vliegt weg richting de wildernis van Zuid-Amerika, waar hij zijn levenslange droom van avontuur eindelijk weet te vervullen. Echter komt hij te laat tot de ontdekking dat zijn grootste nachtmerrie per ongeluk met hem weggevlogen is: de overijverige 8-jarige verkenner genaamd Russel. Al snel komt dit eigenaardige duo terecht in een bijzonder avontuur in deze prachtige omgeving.

In dit prachtige boekwerk vind je een breed scala aan concepttekeningen die de filmmakers inspireerden, waaronder ontwerpen van de personages, storyboards en kleurrijke pasteltekeningen. Het vertelt ook het verhaal van de filmmakers over hoe zij de wereld van Up ontdekten. Zo delen ze al hun ervaringen bij het animeren van Carl's personage, maar ook vertellen ze over hun momenten van inspiratie welke opgedaan werden tijdens een eigen expeditie naar Venezuala. Het boek is geschreven door schrijver Tim Hauser en interviewde de regisseur, ontwerpers en andere mensen die aan de film meewerkten om zo te ontdekken wat de moeilijkheden zijn bij het animeren van dit bijzondere verhaal.


Inhoudsopgave
Foreword – Pagina 6
Introduction Flights of Fantasy – Pagina 9
Chapter One Seeking 'Simplexity" – Pagina 17
Chapter Two No Place Like Home – Pagina 65
Chapter Three Adventure is Out There! – Pagina 89
Epilogue No Way To Go But Up... – Pagina 151
Bibliography – Pagina 156
Acknowledgments – Pagina 158


Over de schrijver
De schrijver Tim Hauser schreef eerder al de boeken The Art of Wall-E en The Pixar Treasures. Hij studeerde aan het California Institute of Arts, kortweg CalArts, waar hij deelnam aan het Character Animation Program. Daarnaast is hij voor meer dan 20 jaar schrijver, creatief uitvoerder en producent. Het voorwoord werd geschreven door Pete Docter, welke sinds 1990 een grote reputatie heeft opgebouwd door zijn vele werk aan meerdere succesfilms uit de Pixar filmstudio's.

Specificaties van het boek
Titel: The Art of Up
ISBN: 9780811866026
Cover: Hardcover met stofomslag
Aantal pagina’s: 160
Formaat: 28 x 22,8 cm
Taal: Engels
Geschreven door:  

Tim Hauser
Pete Docter (voorwoord)
Uitgever: Chronicle Books
Uitgegeven: 1 mei 2009


Wil je je boekenkast uitbreiden met dit boek of andere Disney-boeken? Kijk dan snel naar de beschikbaarheid bij Bol.com en Amazon!

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op zaterdag 17 september 2022 15:47

Laagste prijs kalender