Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

The Art of Frozen

september 29, 2022 440
In Disney's Frozen gaan we op spectaculair avontuur met de optimistische Anna, die geholpen wordt door de stoere Kristoff en zijn loyale rendier Sven. Anna is op zoek naar haar zus Elsa, die met haar ijzige krachten Arendelle gevangen heeft in een oneindige winter. In de race om hun koninkrijk te redden komt Anna oog in oog met mysterieuze trollen, winterse weersomstandigheden en een hilarische sneeuwman genaamd Olaf.

Met inspiratie uit Hans Christian Andersens sprookje Sneedronningen (De Sneeuwkoningin) en de cultuur en landschappen van Noorwegen, hebben de filmmakers van Frozen een bijzonder verhaal gecreëerd in een prachtige omgeving en kostuums rijk aan details. The Art of Frozen bevat vele schitterende schetsen, concepttekeningen, achtergronden en veel meer, allemaal gebruikt tijdens het proces van het uitwerken van de film. Het boek geeft een prachtige inkijk in het proces wat achter de schermen heeft plaatsgevonden bij het maken van deze succesvolle Disneyfilm.


Inhoudsopgave
Preface by John Lasseter – Pagina 6
Foreword by Chris Buck and Jennifer Lee – Pagina 7
Introduction: From "The Snow Queen" to Frozen – Pagina 9
Prologue: A Family Affair – Pagina 13
Chapter I: Coronation – Pagina 33
Chapter II: Wilderness – Pagina 83
Chapter III: Ice Palace – Pagina 121
Chapter IV: Return to Arendelle – Pagina 145
Bibliography – Pagina 158
Acknowledgments – Pagina 159


Over de schrijver
Charles Solomon stelde dit boek samen. Hij is een internationaal bekende historicus en criticus op het gebied van animatie. Hij schreef eerder al voor wereldwijd bekende magazines en kranten, van The New York Times tot Rolling Stone. Hij is daarnaast auteur van diverse boeken, waaronder Enchanted Drawings: The History of Animation, wat het eerste filmboek was wat werd genomineerd voor de National Book Critics' Circle Award. Chris Buck, co-regisseur van Frozen, voorzag dit boek van een voorwoord samen met zijn co-regisseur Jennifer Lee. Buck werkte eerder al aan andere Disney Klassiekers, zowel als regisseur als binnen de animatie-afdeling. Lee heeft sinds 2011 met haar schrijfkunsten eveneens aan eerdere Disney projecten meegewerkt. Daarnaast voorzag ook John Lasseter, als toenmalig chief creative officer van de Walt Disney en Pixar Animation Studios, dit boek van een voorwoord.

Specificaties van het boek
Titel: The Art of Frozen
ISBN: 9781452117164
Cover: Hardcover met stofomslag
Aantal pagina’s: 168
Formaat: 28 x 22,8 cm
Taal: Engels
Geschreven door:  Charles Solomon
John Lasseter (voorwoord)
Chris Buck (voorwoord)
Jennifer Lee (voorwoord)
Uitgever: Chronicle Books
Uitgegeven: 3 december 2013


Wil je je boekenkast uitbreiden met dit boek of andere Disney-boeken? Kijk dan snel naar de beschikbaarheid bij Bol.com en Amazon!

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op donderdag 29 september 2022 16:39

Laagste prijs kalender