Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Nieuw thema in de Efteling voor twee attracties in Reizenrijk

juni 24, 2021 878
De attracties Avonturen Doolhof en Monsieur Cannibale krijgen een nieuw thema: 1001 Nacht. Komende winter openen ze weer met nieuwe namen: Archipel en Sirocco.

Direct na de zomervakantie start de Efteling met het aanpassen van een aantal attracties in het Reizenrijk, als eerste fase van een totale gebiedsontwikkeling. Voor een investering van 2,76 miljoen euro worden de attracties Avonturen Doolhof en Monsieur Cannibale aangepast naar de thematisering van Sindbad de Zeeman, uit de verhalen van 1001 Nacht.

Attracties krijgen 1001 Nacht thema
“We hebben onlangs een positief besluit van de Raad van State ontvangen waardoor de weg vrij is om ons park aan de oostzijde uit te breiden in de toekomst. Daar zijn we ontzettend blij mee, maar de grote uitbreidingsplannen hebben we, vanwege corona, uitgesteld. Onze aandacht gaat daarom nu eerst uit naar het gebied dat daaraan gaat grenzen. Dat gebied wordt in zijn geheel de komende jaren aangepakt qua thematisering, looproutes, infrastructuur, etc. Dit doen we gefaseerd, waarbij nu eerst de attracties Avonturen Doolhof en Monsieur Cannibale het Oriëntaalse thema van Sindbad krijgen en waarna op een later moment ook de bestaande horecalocatie Panorama wordt aangepast naar dit thema. Zodoende is dit gebied in Reizenrijk geoptimaliseerd als gasten over een paar jaar richting de attracties in het oostelijke uitbreidingsgebied wandelen”, aldus een trotse directeur Fons Jurgens.
Sindbad de Zeeman
De ondernemende en welgestelde koopman Sindbad de Zeeman is al sinds 1998 in het attractiepark te vinden. De attractie Vogel Rok is een avontuur uit één van zijn zeven zeereizen. Sindbad (en zijn zeven avontuurlijke zeereizen) is één van de populairste verhalen uit 1001 Nacht en daarmee herkenbaar voor een brede en diverse doelgroep. Tegenover Vogel Rok zijn vanaf de winter van 2021 twee nieuwe avonturen uit de zeereizen van Sindbad terug te vinden: Archipel en Sirocco.

Avonturen Doolhof wordt Archipel
Het huidige Avonturen Doolhof wordt een spannend eiland, waar jonge ontdekkingsreizigers de (speel)elementen kunnen trotseren en de verrassingen kunnen ontdekken die op het eiland verscholen liggen.

Monsieur Cannibale wordt Sirocco
De kookpotten van de huidige attractie Monsieur Cannibale worden echte handelsschuitjes. Op zee is een wervelwind opgestoken en iedere koopman die een voet aan boord zet, stapt in een duizelingwekkend avontuur totdat de storm weer gaat liggen.

Hoofdontwerper Sander de Bruijn zegt over het project: “Als ontwerper bij de Efteling is het mijn doel om via bekende sprookjes en verhalen een natuurrijke en sprookjesachtige omgeving en belevingswereld te creëren. De laatste jaren verleggen we de scope van het bouwen van attracties, naar het ontwikkelen van een compleet gebied. Zoals bij Symbolica, waar ook Polles Keuken en de Pardoes Promenade onderdeel zijn van de totaalsfeer. Datzelfde doen we rond het Max & Moritz Plein. Naast de achtbaan en de horecalocatie Frau Boltes Küche, bouwen we Bäckerei Krümel. Door een compleet gebied aan te pakken kun je de bezoekers onderdompelen in een bepaalde sfeer. Dat gaan we nu ook doen in Reizenrijk. De zeereizen van Sindbad de Zeeman zijn een perfecte kapstok om de thematisering van Vogel Rok verder aan op te hangen. Zo ontstaat een completere Wereld van Sindbad en daarmee een avontuurlijke belevingswereld voor onze gasten.”

Richard van Leeuwen
Bij de uitwerking en toepassing van de verhalen van Sindbad de Zeeman, is de Efteling bijgestaan door Richard van Leeuwen. Richard van Leeuwen vertaalde als eerste in 1993 de authentieke Arabische teksten van de vertellingen van 1001 Nacht. Hij studeerde Arabisch in Amsterdam en Damascus, en Perzisch in Leiden, promoveerde op een historisch onderzoek en publiceerde artikelen en boeken over de vertellingen van 1001 Nacht. Voor zijn werk (waaronder zijn vertalingen) won hij diverse prijzen. Richard van Leeuwen zegt over de samenwerking met de Efteling: “De gebruikte vertellingen van Sindbad en zijn zeereizen kennen een groot reservoir van culturele personages. Deze mogelijkheden, in combinatie met de ambitie van de Efteling om op een inclusieve manier verhalen te vertellen, zorgen vast voor een positief geschetst beeld van de rijke Arabische cultuur.

Kom last minute naar de Efteling en geniet van nog meer momenten samen. Met een last minute aanbieding overnacht je sprookjesachtig én voordelig in één van onze hotelkamers of vakantiewoningen.
Kijk hier voor meer informatie over een verblijf in de Efteling.
Beoordeel dit item
(1 Stem)

Laagste prijs kalender