Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Bungalow Race (09/02 - 18/02) (BENL)

Op 12 april 2021 viert Disneyland Paris zijn 29e verjaardag

april 12, 2021 254
Op 12 april 2021 viert Disneyland Paris officieel zijn 29e verjaardag. Het is meer dan een kwart eeuw vol verhalen en gebeurtenissen geweest voor het resort, gelegen in Île-de-France, dat vandaag de dag de nummer één toeristische bestemming van Europa is. Vanaf de ondertekening van de overeenkomst met de Franse overheid in 1987 tot de viering van het 25-jarig bestaan, heeft het resort verschillende gedenkwaardige gebeurtenissen gekend, waaronder de opening van een tweede park, Walt Disney Studios Park in 2002, en de bouw van een gloednieuw TGV-station in 1994.

Laten we eens terugblikken op enkele van deze data die van invloed zijn geweest op de geschiedenis van Disneyland Paris.

Walt Disney's droom van "een familiepark waar ouders en kinderen samen plezier kunnen hebben" werd werkelijkheid voor de Europeanen toen Disneyland Paris voor het eerst zijn deuren opende in april 1992. Sindsdien heeft Disneyland Paris verschillende generaties geholpen levenslange herinneringen te creëren in de Disney traditie. Disneyland Paris is gegroeid met zijn gasten om de nummer één toeristische bestemming van Europa te worden. Vandaag de dag is Disneyland Paris een meerdaags resort met twee themaparken van wereldklasse, zeven gethematiseerde Disney hotels en Villages Nature Paris, een 27-holes golfbaan, het Disney Village entertainment complex, en Europa's grootste geïntegreerde locatie voor bedrijfsevenementen.


Of het nu met familie, vrienden of geliefden is, er is altijd iets unieks te beleven in Disneyland Paris. In 2019 werd Disneyland Paris voor het tweede jaar op rij door World Travel Awards uitgeroepen tot 's werelds meest toonaangevende Theme Park Resort, terwijl fan-favoriete attracties en ervaringen werden erkend door onder andere European Star Awards, Travellers' Choice Awards en Family Traveller Excellence Awards.


1987 : DE OPRICHTINGSOVEREENKOMST VOOR DISNEYLAND PARIS
De overeenkomst voor de oprichting en de exploitatie van het Euro Disneyland project in Frankrijk werd ondertekend op 24 maart 1987 in Parijs. Met de ondertekening van dit document door de Franse overheid en The Walt Disney Company werd de basis gelegd voor de bouw van een Disney resort in Frankrijk. Dit was de geboorteakte voor wat Europa's nummer één toeristische bestemming zou worden. De bouw begon al in 1988 in Marne-la-Vallée.
Afbeelding

1992: DE GROTE OPENING VAN DISNEYLAND PARIS
Op 1 april 1992 werd het regionaal station Marne-la-Vallée - RER Chessy geopend. Dit station verbindt de toeristische bestemming met de rest van Île-de-France. Disneyland Paris is nu vanuit Parijs in slechts 35 minuten bereikbaar.
Op 12 april 1992 opent Disneyland Paris officieel zijn deuren voor het publiek. Op dat moment omvatte het resort een themapark, verschillende hotels en een amusementscomplex, Disney Village.


1994: DISNEYLAND PARIS IS VERBONDEN MET EUROPA
Op 26 mei 1994 werd het TGV-station Marne-la-Vallée - Chessy geopend. Dit station, dat vandaag 88 TGV-treinen per dag ontvangt, is het grootste TGV-knooppunt van Frankrijk geworden, met dagelijkse verbindingen naar 54 Franse en internationale steden. Deze aanwinst biedt nieuwe mogelijkheden om het resort te bereiken. Om de opening te vieren, reed een enorme 300 meter lange papieren trein door Main Street, U.S.A..


2002 : OPENING VAN WALT DISNEY STUDIOS PARK
Het Walt Disney Studios Park dat voor het eerst werd aangekondigd op 29 september 1999, opende zijn deuren voor het publiek op 16 maart 2002, hetzelfde jaar dat Disneyland®️ Park tien jaar werd. In dit nieuwe park worden gasten uitgenodigd om de magie van de films te ontdekken. Euro Disney investeert voortdurend in dit park en verwelkomt Toon Studio, The Twilight Zone Tower of Terror, Toy Story Playland, en Ratatouille: The Adventure.


2010: ONDERTEKENING VAN DE WIJZIGING VAN DE OVEREENKOMST VAN 1987
Op 14 september 2010 werd een wijziging van de overeenkomst van 1987 ondertekend tussen de Euro Disney-groep, de Franse regering, de regio Île-de-France, het departement Seine-et-Marne en de stedelijke planningsautoriteit van Marne-la-Vallée. Deze wijziging was de volgende stap in het partnerschap tussen Euro Disney en de Franse overheid. Deze wijziging, die loopt tot 2030, voorziet in de verdere ontwikkeling van de toeristische bestemming en van Val d'Europe, alsook in de ontwikkeling van een nieuw toeristisch bestemmingsproject, Villages Nature.

2014 : DE EERSTE STEENLEGGING VAN VILLAGES NATURE
Op 11 december 2014 heeft de Franse premier Manuel Valls de eerste steen gelegd van het Villages Nature complex. Dit project werd op 24 november 2010 officieel gezamenlijk aangekondigd door de Euro Disney groep en Pierre & Vacances - Center Parcs. Met zo'n 259 hectare is het een van de grootste toeristische projecten in Europa.
Dit jaar werd ook Ratatouille: The Adventure geopend, met een ceremonie waarbij Fleur Pellerin, secretaris van Handel, van Promotie van Toerisme en van de Fransen in het buitenland, en Anne Hidalgo, burgemeester van Parijs, werden verwelkomd. Een paar maanden later opende de boetiek Chez Marianne (Souvenirs de Paris) naast de attractie.


2015 : EEN GROOTSCHALIG RENOVATIEPLAN VOOR DISNEYLAND PARIS
Om gasten innovatieve ervaringen te kunnen blijven aanbieden, is Disneyland Paris in januari 2015 gestart met een ongekend renovatie- en verbeteringsplan. Gasten kunnen bepaalde iconische attracties opnieuw ontdekken, zoals Big Thunder Mountain, "it's a small world" en La Cabane des Robinson.


2017 : EEN KWART EEUW VOOR DISNEYLAND PARIS
In 2017 viert Disneyland Paris zijn 25e verjaardag, en het 30-jarige bestaan van de ondertekening van de overeenkomst van 1987. Een historisch moment dat hernieuwde ambitie brengt voor Europa's nummer één toeristische bestemming!


2018: DISNEY KONDIGT MEERJARIGE UITBREIDING AAN VOOR DISNEYLAND PARIS
Op 27 februari 2018 kondigde voorzitter en CEO van The Walt Disney Company Robert A. Iger samen met de Franse president Emmanuel Macron in het Palais de l'Elysée in Parijs de plannen aan voor een meerjarige uitbreiding voor Disneyland Paris van 2 miljard euro.  De nieuwe ontwikkeling zal een transformatie van het Walt Disney Studios Park omvatten, waarbij drie nieuwe gebieden worden toegevoegd die zijn gebaseerd op Marvel, Frozen en Star Wars, samen met meerdere nieuwe attracties en live entertainment.
Het uitbreidingsplan is een van de meest ambitieuze ontwikkelingsprojecten in Disneyland Paris sinds de opening in 1992 en onderstreept de inzet van het bedrijf voor het succes op lange termijn van het resort als Disney's park in Europa.
De nieuwe gebieden zullen een aantal van Disney's meest populaire verhalen en personages naar deze unieke bestemming brengen, terwijl ze voortbouwen op het succes van de viering van de 25e verjaardag van het resort en de gastervaring voor miljoenen Europeanen blijven verbeteren.
De meerjarige ontwikkeling zal vanaf 2021 in fasen worden uitgerold (wat vertraagd is door de COVID-19 crisis), waardoor het Walt Disney Studios Park aanzienlijk wordt uitgebreid.  Naast de drie nieuwe gebieden, omvat de creatieve visie een nieuw meer, dat het middelpunt zal zijn voor entertainment en dat ook elk van de nieuwe parkgebieden zal verbinden.Disneyland Paris Weetjes
- Walt Disney's familienaam afkomstig is uit het Franse dorp Isigny-sur-Mer in Normandië?
- de oprichtingsovereenkomst voor Disneyland Paris op 24 maart 1987 werd ondertekend tussen The Walt Disney Company en de Franse staat? Ter gelegenheid van de 30-jarige verjaardag van deze overeenkomst bezocht voormalig president François Hollande het resort in februari 2017.
- de Euro Disney groep de grootste werkgever op één site in Frankrijk is en jaarlijks 56.000 directe, indirecte en afgeleide banen genereert?
- gezamenlijk de Cast Members van Disneyland Paris uit meer dan 120 landen komen?Zij spreken 20 talen en vertegenwoordigen 500 jobs.
- Disneyland Paris ook een van de rijkste tuinen van Europa is? Met ongeveer 35.000 bomen en 450.000 struiken.
Rate this item
(0 votes)
Last modified on Maandag, 12 april 2021 09:24