Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Bungalow Race (09/02 - 18/02) (BENL)

Disneyland Paris op het water

april 14, 2021 369
Van de Rivers of the Far West tot de kraterpoelen in Discoveryland via de Rio Grande; Disneyland Paris heeft vele waterwegen die een verhaal vertellen...

Onze reis langs het water begint voor het Disneyland Hotel in de Fantasia Gardens, die werkelijk betoverend zijn met charmante beekjes die door rotsen kronkelen en een elegant zwembad. De fonteinen doen denken aan de Tivoli Tuinen in Kopenhagen, die Walt inspireerden tot de bouw van het Disneyland Resort in Anaheim. Ze doen ook denken aan de fonteinen in het Château de Versailles, met zijn beroemde grote fonteinen die de Imagineers bezochten toen ze Disneyland Paris ontwierpen. Zij wilden dat de ingang van het park een eerbetoon zou zijn aan de Europese kastelen die hen tijdens hun rondreis aan het dromen brachten.

In Frontierland strekt het stadje Thunder Mesa zich uit langs de oevers van de Rivers of the Far West, zoals de steden die Amerikaanse pioniers bouwden langs de rivieren Colorado, Rio Grande en Sacramento. In de geest van die grote Amerikaanse rivieren tijdens de goudkoorts beschermt onze rivier Big Thunder Mountain tegen nieuwsgierigen die zich te dicht bij de mijn zouden wagen en vervolgt hij zijn weg naar de afgelegen gebieden van Frontierland door landschappen die zijn geïnspireerd op de prachtige riviergebieden van de V.S.


Om deze wateren te ontdekken, hoeft u alleen maar aan boord van de Molly Brown te gaan en naar het westen te varen langs Smuggler's Cove, een door water geërodeerde rotsformatie zoals die langs de Colorado River te zien is en die ooit dienst deed als aanlegplaats voor de beroemde Keelboats. Maar pas op - de grotten bieden ook een perfecte schuilplaats voor pelsjagers en andere rivierpiraten die uitkijken naar een paar reizigers om te beroven!


Voorbij Old Joe's cabin vinden we Wilderness Island, een ongerepte plek met klaterend helder water, bossen met berken- en katoenbomen en vredige elanden die in de schaduw grazen zoals in Wyoming en Colorado.


Aan de andere kant van Big Thunder Mountain zijn er spectaculaire nieuwe landschappen die ook door water gevormd zijn, zoals rotsformaties die lijken op die van het Arches National Park in Utah, en warmwaterbronnen en geisers zoals die in het beroemde Yellowstone National Park.


Wat Adventure Isle in het hart van Adventureland betreft, nam Imagineer Christ Tietz het idee van een eiland vol schuilplaatsen, hangbruggen en andere buitenactiviteiten over, dat geïnspireerd was op Tom Sawyer Island in Disneyland Resort en Walt Disney World Resort in Florida. Deze werden aangepast aan de geest van Adventure Land en meerbepaald aan de wereld van de piraten. Daartoe baseerde hij zijn ontwerp op drie emblematische verhalen uit de Europese literatuur - Swiss Family Robinson, Treasure Island en Peter Pan - die later door Walt Disney voor film werden bewerkt. De namen van de verschillende wateren op het eiland weerspiegelen deze verwijzingen: Swordsmen's Sea, Doubloon Lagoon, Corsairs' River, Cannonball Cove en Freebooter Falls.


Rondom het boomhuis van de Zwitserse familie Robinson bedacht Chris Tietz watervallen die van alle kanten zichtbaar waren. Deze stromende bronnen voorzagen ook in hun drinkwaterbehoefte, want het hoofd van het gezin Robinson ontwierp een ingenieus bamboe schoepenrad dat midden in de jungle voor stromend water zorgde! Bovendien herinneren zandstranden ten zuidoosten van de boom ons aan de kusten van Nieuw-Guinea waar de familie gestrand is. Verder naar het noorden verbergen watervallen de ingang naar geheime grotten waar piraten wellicht schatten hebben verborgen, terwijl enorme hoeveelheden water ontsnappen uit de mond van Skull Rock. Het spektakel is even visueel als luid en het geluid van deze watervallen is op zich al een uitnodiging om te reizen... en om af te koelen tijdens hete zomers!Water is ook een fundamenteel element van Fantasyland. Naast de watervallen en fonteinen voor het kasteel van Doornroosje, wordt de geografie van deze zeer "bezielde" plek onderbroken door de rivier die tussen de attracties kronkelt, bekend als het Fantasyland-kanaal. Water is ook een integraal onderdeel van de ervaring in verschillende attracties: Dumbo the Flying Elephant, met zijn gouden fonteinen die het kanaal voeden, Storybook Land en "it's a small world" met de vrolijkste rondvaart.In Discoveryland is het element water ook aanwezig van zodra je het terrein betreedt, met borrelende kraterpoelen die oprijzen uit rotsformaties die hoogstwaarschijnlijk van vulkanische oorsprong zijn en die ons onmiddellijk doen denken aan de grootste avonturen van Jules Verne. De emblematische visionair van Discoveryland is bekend van zijn Reis naar het middelpunt van de Aarde en Het mysterieuze eiland en niet te vergeten Discoveryland Lagoon waar de onderzeeër van kapitein Nemo voor anker ligt, terwijl de gasten de attractie Les Mystères du Nautilus kunnen bezoeken.


Laten we natuurlijk niet de Rio Grande vergeten die tussen Disney's Hotel Santa Fe en Disney's Hotel Cheyenne stroomt en zich bij Lake Disney langs Disney's Sequoia Lodge voegt. Het is een logische route als je bedenkt dat de Amerikaanse Rio Grande Colorado doorkruist, beroemd om zijn nationale parken, vervolgens New Mexico, waarvan de hoofdstad niets minder dan Santa Fe is, en Texas, een staat die symbool staat voor westerns waaraan Disney's Hotel Cheyenne een levendig eerbetoon brengt.


Wat Lake Disney betreft, de plaats van talrijke festiviteiten, of het nu de inhuldiging van het resort is of Mickey's Magical Fireworks, het lijkt wel een reusachtige magische spiegel waarin we de weerspiegelingen zien van Disney's Hotel New York: The Art of Marvel en Disney's Newport Bay Club, beide geïnspireerd op grote kuststeden. Het is bijna alsof je naar de oceaan kijkt...
Rate this item
(0 votes)
Last modified on Woensdag, 14 april 2021 14:42