Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Big Thunder Mountain

augustus 09, 2020 1894

Hou je vast terwijl dit op hol geslagen mijnwagentje jou en je gezin wild over een spookberg jaagt...

Big Thunder Mountain: De wildste rit in het westen
Klim steil omhoog en duik onder woeste watervallen door in deze gezinsvriendelijke ratelende race in een te hard rijdend mijnwagentje.
Stap op een geheimzinnige trein diep in een legendarische berg voor een spannende tocht vol snelle afdalingen en scherpe bochten onder de Rivers of the Far West en langs een spookachtig mijnstadje.

Pas op: Brand!
Terwijl je door de duisternis dondert over een spoor bezaaid met dynamiet, doet een enorme explosie de grot schudden. Maar de trein mindert geen vaart en stuwt je voort tussen het donderend geraas van een instortende mijnschacht. Vleermuizen vliegen. De wagentjes beginnen te trillen. De rivier buldert boven je. Kom je hier levend uit?

De Big Thunder Mountain legende
Het verhaal gaat dat er bovennatuurlijke krachten in de berg aanwezig zijn. Na een goudvondst in 1850 werd er een mijnbouwonderneming opgericht. Maar al gauw gebeurden er vreemde dingen. Mijnwerkers hoorden spookachtige geluiden, er vonden vaak instortingen plaats en apparatuur liet het op mysterieuze wijze afweten. Wagentjes gingen er ineens vandoor en vlogen onbemand door de mijn en over de berg! Het gerucht ging dat het spookte in de mijn en Thunder Mesa werd een spookstad.

Jaren later, toen ooggetuigenverslagen tot fabeltjes waren geworden, richtten nieuwe ingenieurs de mijnbouwonderneming weer op en bliezen opnieuw explosieven in de griezelige berg. Maar de nieuwe kolonisten kwamen er al snel achter dat sommige legendes waar bleken te zijn.
Big Thunder Mountain is een razendsnelle achtbaanattractie voor het hele gezin. Maar bepaalde delen van deze attractie zijn hobbelig en vinden soms plaats in het donker.

 

Aanvullende informatie

  • Locatie: Disneyland Park, Frontierland
  • Minimale lengte: 1m02
  • Waarschuwingen: Fysieke overwegingen
  • Extra services: FASTPASS, PhotoPass
  • Interesses: Extreme Sensaties
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op donderdag 17 december 2020 09:12

Laagste prijs kalender