Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

It's a small world

augustus 11, 2020 6558

Zing het klassieke lied voor wereldvrede mee tijdens deze heerlijke muzikale boottocht verzorgd door alle kinderen van de wereld. Klim vanaf de kleurrijke steiger aan boord en vaar over de Seven Seaways Waterway voor een tien minuten durende bootreis.

'it's a small world': De vrolijkste boot die ooit gevaren heeftZing het klassieke lied voor wereldvrede mee tijdens deze heerlijke muzikale boottocht verzorgd door alle kinderen van de wereld. Klim vanaf de kleurrijke steiger aan boord en vaar over de Seven Seaways Waterway voor een tien minuten durende bootreis.

Terwijl je langs een prachtig decor van veelkleurig papier-maché, glitter en stof vaart, word je toegezongen door een cast van bijna 300 schatjes in klederdracht uit alle windstreken die in hun eigen taal zingen over harmonie en dans. Reis naar alle zeven continenten en tegen het einde van de reis weet je dat het inderdaad een kleine wereld is.

Ga mee op ontdekking!
Van de Zwitserse Alpentoppen tot de gouden Serengeti, de kinderen van de wereld heten je welkom. Maak kennis met een regenboog aan culturen uit verre streken waaronder:

 • Scandinavië
 • De Britse eilanden
 • West-Europa
 • Oost-Europa
 • Het Midden-Oosten
 • Azië
 • Afrika
 • Antarctica
 • Zuid-Amerika
 • Australië en de zuidelijke eilanden van de Stille Oceaan
 • Amerika en Canada

Voordat je naar huis gaat komen de kinderen nog één keer samen voor een spetterende finale waarin ze ons wijzen op gemeenschappelijke waarden als vriendschap, plezier en geluk. En dat als we de wereld door de ogen van een kind bekijken, we ons realiseren dat we eigenlijk allemaal hetzelfde zijn.


The Classic Song
'it's a small world' is een tijdloze klassieker, geschreven en gecomponeerd door de Academy Award®-winnende Sherman broers.
Terwijl je over de Seven Seaways vaart, wordt 'it's a small world' gezongen door de kinderen van de wereld in hun eigen taal, waaronder Frans, Italiaans, Japans, Spaans, Engels en Arabisch. Ondanks de diverse talen, kwamen de gebroeders Sherman erachter dat het lied één muzikaal thema nodig had om de grotere boodschap van de attractie, eenheid en harmonie, over te brengen.

Het verhaal achter het lied
Aanvankelijk had Walt Disney het idee om elk kind zijn eigen volkslied te laten zingen. Maar hij kwam er snel achter dat al die verschillende melodieën zouden leiden tot een muzikale kakofonie. Walt benaderde Robert B. Sherman en Richard M. Sherman, die druk bezig waren met Mary Poppins, om een lied te maken dat door alle kinderen gezongen kon worden. Het resultaat was 'it's a small world', een van de bekendste liedjes aller tijden.

Het ontwerp van Small World
Walt Disney had Mary Blair aangesteld als art director en Alice Davis als kostuumontwerper om 'it's a small world' tot leven te brengen.

Art Direction
Mary Blair stond bekend om haar esthetische visuele vormgeving. Haar onderscheidende kleurgebruik en eenvoudige kinderlijke stijl zijn zichtbaar en voelbaar in elk onderdeel van elk land in 'it's a small world'. Terwijl je door de vele scènes glijdt, is het alsof je door een klassiek kinderboek vaart. Gekleurd papier in opvallende tinten zorgen voor levendige collages van de populairste landen van de wereld.

Authentieke kleding
Onder leiding van ontwerper Alice Davis (en haar man Marc Davis), naaiden en plooiden de naaisters van Disney elke centimeter van elk kledingstuk om een realistische representatie van alle klederdrachten van elk land te creëren. Meer dan 300 outfits in totaal! Authentieke stoffen werden gebruikt voor elke regio. Van zijde voor de Indiase saris tot fijne wol voor de Schotse doedelzakspeler.

Geschiedenis
'it's a small world' werd ontworpen voor de Wereldtentoonstelling van New York in 1964-1965. Onder persoonlijke supervisie van Walt Disney was de attractie voor het kinderfonds van de Verenigde Naties (UNICEF) twee seizoenen lang een grote hit op de tentoonstelling. Uiteindelijk werd hij overgebracht naar Disneyland Park, waar hij op 28 mei 1966 heropende.

In 1992 werd 'it's a small world' opnieuw gemaakt als openingsattractie voor Disneyland® Paris, met een extra scène voor het Noord-Amerikanse continent. Dankzij de immense populariteit van de attractie is hij onderdeel geworden van elk Disney Park ter wereld en wordt beschouwd als een echte Disney klassieker.

 

 
 
 

Aanvullende informatie

 • Locatie: Disneyland Park, Fantasyland
 • Minimale lengte: Geen minimumlengte
 • Interesses: Fun met de kleintjes
Beoordeel dit item
(2 stemmen)
Laatst aangepast op zondag 15 augustus 2021 11:23

Laagste prijs kalender