Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Eerste blik: Disney Wish viert de erfenis van Walt Disney in 1923 en Marceline Market

juni 23, 2022 125
Wanneer de Disney Wish op 14 juli zijn eerste reis maakt, kunnen gasten van over de hele wereld op een geheel nieuwe manier de magie van een Disney-vakantie op zee ervaren.

Het nieuwste schip is een viering van bijna 100 jaar betoverende Disney-verhalen. Gevuld met unieke ervaringen geïnspireerd door Disney-, Marvel-, Star Wars- en Pixar-avonturen, de Disney Wish belichaamt de geest van vooruitstrevende innovatie en visionaire verhalen, aangekondigd door Walt Disney zelf.

Imagineers waren zelfs zo geïnspireerd door de creatieve kenmerken van The Walt Disney Company dat ze besloten deze erfenis te vieren in het ontwerp van twee prachtige eetgelegenheden: 1923 en Marceline Market.

1923
Animatie is vanaf het begin de kern geweest van The Walt Disney Company. Toen Walt en zijn broer Roy het bedrijf op 16 oktober 1923 startten, was het de eerste tekenfilmstudio van Hollywood... en het was slechts een kwestie van tijd voordat hun animatiefilms een revolutie teweegbrachten in de entertainmentindustrie.

1923 op de Disney Wish is genoemd naar het jaar waarin The Walt Disney Company werd opgericht, 1923 is een van de drie belangrijkste eetgelegenheden waar gezinnen elke avond van zullen genieten aan boord van de Disney Wish. Dit elegante restaurant combineert klassieke Hollywood-glamour met een vleugje Disney-eigenzinnigheid en biedt een kijkje in de evolutie van Disney-animatie.

De muren en de sierlijke vitrines rond het restaurant zijn versierd met meer dan 1.000 tekeningen en rekwisieten van de 16 Disney-films die de thema's van betovering van het schip belichamen.
Veel van deze verhalen spelen ook een belangrijke rol in de geschiedenis en het erfgoed van het bedrijf, zoals:

"Sneeuwwitje en de zeven dwergen" (1937), 's werelds eerste lange animatiefilm ooit.

"Fantasia" (1940), een grensverleggend project dat Fantasound introduceerde (de voorloper van stereofonisch geluid).

"Assepoester" (1950), die een nieuwe gouden eeuw van animatiefilms inluidde.

"The Little Mermaid" (1989), een generatiebepalende klassieker die de weg vrijmaakte voor "Beauty and the Beast" (1991), "The Lion King" (1994") en andere animatieverhalen die we tegenwoordig kennen en waar we van houden.

Zelfs het menu in 1923 is een eerbetoon aan de wortels van het bedrijf in Californië, met verfijnde gerechten die zijn geïnspireerd op de samensmelting van culturele smaken die overal in de Golden State te vinden zijn. Het gevarieerde menu weerspiegelt de unieke mix van Aziatische, Europese en Zuid-Amerikaanse keukens in de regio en een overtreffende trap van wereldberoemde Napa Valley-wijnen.Marceline Markt
Lang voordat hij een pionier was in de entertainmentindustrie, was Walt een jonge jongen die opgroeide op een boerderij in Marceline, Missouri. Walts tijd in Marceline, beschouwd als zijn meest vormende jaren, inspireerde veel van de verhalen die hij later in zijn leven zou vertellen. Hier ontwikkelde hij een liefde voor dieren en stoomtreinen, thema's die Disney-films en  attractieparkattracties blijven beïnvloeden, en het is ook de inspiratie achter Main Street U.S.A. in onze parken over de hele wereld.Marceline Market - de stijlvolle eetzaal aan boord van de Disney Wish waar gasten de hele dag door kunnen genieten van een informeel diner - heeft elk van de 10 eetstalletjes het thema van een geliefd Disney-animatieverhaal, van klassiekers zoals "Alice in Wonderland" (1951) tot recentere films zoals “Zootopia” (2016). Deze leuke ontwerpwending presenteert favoriete personages als ere-"winkeliers", en biedt een breed scala aan vers bereide keukens waar het hele gezin van kan genieten, waaronder Amerikaanse klassiekers, internationale specialiteiten, comfortfood, zeevruchten, soepen en salades, vegetarische en plantaardige gebaseerde gerechten, gebak en desserts.Deze betoverende nieuwe restaurants zijn slechts een voorproefje van de ongelooflijke ervaringen en meeslepende verhalen die gasten aan boord van de Disney Wish te wachten staan. Als je meer wilt zien, stem dan aanstaande woensdag 29 juni om 11 uur EST af voor het debuut en de doop van ons nieuwste schip hier op de Disney Parks Blog!
 
 
 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op donderdag 23 juni 2022 08:13