Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Hoe de Disneyland Resort Cast bijeenkwam om 'it's a small world' Holiday te openen

december 09, 2021 327
Toen een overstroming "it's a small world" Holiday in het Disneyland park stillegde - slechts uren voordat het zou terugkeren als onderdeel van de Holidays at the Disneyland Resort - was er enige twijfel of de noodzakelijke reparaties op tijd konden worden voltooid om de geliefde attractie überhaupt open te laten gaan dit vakantieseizoen.

Maar een machtig team van cast members over meerdere takken van het bedrijfsleven verzamelde om beschadigde machines  in een recordtijd te repareren en te vervangen, waardoor de attractie voor enthousiaste gasten op maandag 6 december kon heropend worden.

"Deze attractie betekent Kerstmis voor het resort, dus het gaf ons iets om voor te gaan," zei Jason Tomlin, manager van Ride Control Engineering in het Disneyland Resort. Zijn team van ingenieurs kwam in actie met tientallen andere cast members zodra werd ontdekt dat de ondergrondse onderhoudsruimte van het laadstation van de attractie - genaamd "de put" - op 10 november overstroomde terwijl de attractie werd bijgevuld. Tegen de tijd dat het ongeluk werd opgemerkt, was de ruimte waar bijna alle machines en elektrische apparatuur van de attractie staan, ondergedompeld onder minstens twee meter water.

"Toen ik er voor het eerst van hoorde, dacht ik: 'Dat kan niet waar zijn.' Je moest het zien om het te geloven," zei Joelle Medina, senior projectmanager voor Facilities Asset Management, die de herstelwerkzaamheden coördineerde met bijna 20 verschillende teams (veel van hun leden staan hierboven afgebeeld).
De dag na de overstroming "stelden we een herstelteam samen met vertegenwoordigers van alle belangrijke bedrijfsonderdelen", aldus Jason Lovelace, directeur Engineering Services. "Ik vroeg de groep om te streven naar een heropening binnen vier weken. Op dat moment wist ik dat dat onwaarschijnlijk was, gezien de omvang van het werk dat we voor de boeg hadden, maar het team heeft geen moment geaarzeld."

De eerste stap was het wegpompen van meer dan 750.000 liter water uit de 57 jaar oude attractie en het veilig verklaren van het gebied voordat de schade zelfs maar geëvalueerd kon worden.
Een ontvochtiger wordt met een kraan neergelaten om een ondergrondse onderhoudsruimte te helpen opdrogen na de overstroming.


Met het begin van het kerstseizoen op enkele uren afstand, "denk ik niet dat je dit op een slechter moment had kunnen plannen," zei Jason. Toen beroemdheden hun segmenten aan het opnemen waren voor de "The Wonderful World of Disney: Magical Holiday Celebration" TV special in de gloed van de duizenden lichtjes van de attractie, werd net een gigantische ontvochtiger met een kraan neergelaten om het gebied droog te maken. De teams begonnen vervolgens met de inspectie van de apparatuur om te bepalen welke onderdelen konden worden schoongemaakt en geborgen en wat moest worden vervangen, een taak die werd bemoeilijkt door wereldwijde problemen met de toeleveringsketen. Aangezien veel reserveonderdelen die in de put werden bewaard ook waren geruïneerd, deed het team een beroep op zijn "kleine wereld" van partners in Disney-themaparken over de hele wereld, naast andere bronnen, om essentiële onderdelen te vinden.
"Het was echt een teamprestatie waarbij iedereen zich op hetzelfde doel richtte," zei Joelle. Het resultaat was dat het werk, waarvan aanvankelijk werd verwacht dat het maanden zou duren, in minder dan vier weken werd voltooid. "Het is zo'n iconisch stuk voor de feestdagen, en het niet hebben zou hartverscheurend zijn geweest, vooral na het laatste jaar dat we hebben gehad," zei ze, eraan toevoegend dat het een favoriet is voor de feestdagen van haar eigen kinderen, 6 en 3 jaar oud.

Ondertussen werkten  cast members die buiten de attractie gestationeerd waren wekenlang om de teleurstelling van de gasten te verlichten door aan te bieden hun foto's te nemen tegen de iconische gevel, aan pin trading te doen en zelfs door een zee van bubbels te creëren voor kinderen om in te spelen. "Toen ik een groep castmembers vertelde dat we de gasten nu kunnen zeggen dat de attractie zal heropen, lichtten ze allemaal op van opwinding," zei Tyler Carter, productiemanager van Fantasyland Attractions. "Niemand had gedacht dat dit mogelijk was, dus het is echt een kerstwonder.’
Beoordeel dit item
(0 stemmen)