Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Star Tours in Disneyland Park (VS) viert 35 jaar galactische avonturen

januari 10, 2022 861
9 januari 1987 is de datum die we ons herinneren, omdat het de eerste keer was dat gasten aan boord van een Starspeeder konden springen op Star Tours, wegblazend naar een melkweg ver, ver weg voor een avontuurlijke reis naar Endor.


Tot leven gewekt door Walt Disney Imagineering, George Lucas en Industrial Light & Magic (ILM), was dit de eerste keer dat gasten echt in een Star Wars-verhaal konden stappen. En nu, 35 jaar later, is het buitengewoon om te zien hoe ver we zijn gekomen in het onderdompelen van onze gasten in Star Wars-verhalen in de Disney-parken. Star Wars: Galaxy's Edge, gelegen in zowel het Disneyland Resort als het Walt Disney World Resort, is het grootste land met één thema in de geschiedenis van de Disney Parken, waar je wordt uitgenodigd om je eigen Star Wars-verhaal te beleven - of je nu vliegt met de Millennium Falcon, een drankje neemt in Oga's Cantina of je eigen droid bouwt in Droid Depot.
En op 1 maart kunnen gasten hun volgende stap zetten in deze grotere wereld wanneer Star Wars: Galactic Starcruiser debuteert in het Walt Disney World Resort.Voor de officiële opening van Star Tours in 1987, bleef Disneyland drie dagen en nachten open met een "60-hour party"  om de vele gretige en opgewonden gasten die niet konden wachten om deze meeslepende nieuwe attractie te ervaren tegemoet te komen.


Bij de openingsceremonie waren Prinses Leia, Luke Skywalker, Han Solo, Chewbacca, verschillende Ewoks, en natuurlijk Darth Vader en de Imperial stormtroopers aanwezig. Mickey Mouse en Minnie Mouse voegden zich bij C-3PO, de toenmalige voorzitter en CEO van The Walt Disney Company, Michael Eisner, en George Lucas voor het doorknippen van het officiële lint van de nieuwe Star Tours attractie.In 2011 debuteerde Star Tours - The Adventures Continue, waarbij de attractie werd verbeterd voor een nieuwe generatie met digitale 3D-technologie en nieuwe bestemmingen uit het Star Wars-melkwegstelsel. De afgelopen tien jaar hebben we nog meer exotische locaties toegevoegd en vandaag kun je verbazingwekkende werelden ervaren die te zien zijn in "Star Wars: The Rise of Skywalker." Dankzij de creatieve krachten van Disney Imagineers, Lucasfilm en ILM, kunnen gasten een van de meer dan 100 verschillende verhaalcombinaties ervaren, waardoor elke vlucht onvoorspelbaar en opwindend is.


De onmiddellijke en overweldigende populariteit van Star Tours zette aan tot uitbreidingen naar andere Disney-parken over de hele wereld, waaronder Disney's Hollywood Studios in Florida, Tokyo Disneyland en Disneyland Paris.

Benieuwd naar nog meer nieuwtjes over de geschiedenis en het ontstaan van deze legendarische attractie? Stem af op de Star Tours aflevering (aflevering 3) van "Behind the Attraction" op Disney+ om te leren hoe blue-sky dromen hebben geleid tot de zeer geavanceerde attractie die we vandaag kennen en waar we van houden.
Gelukkige 35ste verjaardag, Star Tours! De Force is met jullie ... altijd.
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op maandag 10 januari 2022 19:02