Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Meer info over Mickey & Minnie's Runaway Railway in Disneyland Park (VS)

februari 07, 2023 177
ANAHEIM, Californië – Mickey & Minnie’s Runaway Railway debuteerde in Disneyland Park op 27 januari 2023, als onderdeel van de Disney100-jubileumviering – het is de eerste keer dat Mickey Mouse en Minnie Mouse schitteren in een ride-through-attractie in het Disneyland Resort.

Mickey & Minnie's Runaway Railway, gelegen in het vernieuwde Mickey's Toontown ( datheropening op 8 maart 2023), neemt gasten mee naar de grillige wereld van Disney Television Animation's Emmy Award-winnende "Mickey Mouse" korte tekenfilms. De attractie combineert fysieke decors, audio-animatronics-figuren, geanimeerde media en projectie-mapping-technieken, allemaal gesynchroniseerd met ongebaande voertuigen en een vrolijke muzikale score.

Om Mickey & Minnie's Runaway Railway te ervaren, moeten gasten zich aansluiten bij de gratis virtuele wachtrij*, die alleen toegankelijk is via de Disneyland-app.** Bij de grote opening is er geen standby-lijn voor deze attractie. Meer informatie over het virtuele wachtrijsysteem is beschikbaar op Disneyland.com. Gasten kunnen ook sneller toegang krijgen tot deze attractie door een individueel Lightning Lane-aankomstvenster te kopen, afhankelijk van beschikbaarheid.


Afbeelding

Disney Imagineer-citaten

Jeff Shaver-Moskowitz, Portfolio Executive Producer bij Walt Disney Imagineering

     “In Disneyland Park vindt de attractie plaats in het El CapiTOON Theater in Mickey's Toontown, het thuistheater van het land en de plek waar Mickey Mouse, Minnie Mouse en hun vrienden al hun films 'prem-ear' maken voor hun burgers. Vanwege de opwinding voor hun nieuwe film 'Perfect Picnic', werkte Minnie samen met de Toontown Hysterical Society om een tentoonstelling in de wachtrij van de attractie te plaatsen.
     “Het is een ongelooflijke eer om een ervaring tot leven te brengen met in de hoofdrol twee van onze belangrijkste personages – vooral in Disneyland Park, het originele park van Walt Disney. Mickey Mouse en Minnie Mouse belichamen op unieke wijze een gastvrije en komische geest, en het vieren daarvan, evenals de gekke capriolen waar zij en hun vrienden mee bezig zijn, maakt deze attractie tot een van de leukste die er is!Jonathan Friday, Senior Creative Director bij Walt Disney Imagineering

     “De speciale tentoonstelling 'Mickey Through the Ears' in de rij voor attracties was Walt Disney Imagineering's manier om gasten door de evolutie van Mickey Mouse te laten lopen van de zwart-wit 'Steamboat Willie' naar de zeer gestileerde 'Mickey Mouse' korte tekenfilms. Het bevat iconische rekwisieten, kostuums en decorstukken uit Mickey's lange carrière op een manier die alleen inwoners van Mickey's Toontown zouden doen - pas op voor al die woordspelingen!

Geweldige weetjes over Mickey & Minnie's Runaway Railway

     Gezinnen beginnen hun avontuur in het El CapiTOON Theater in Mickey's Toontown voor de première van een nieuwe korte tekenfilm "Mickey Mouse", "Perfect Picnic". In het verhaal gaan Mickey Mouse en Minnie Mouse op reis om de beste plek te vinden voor een romantische picknick, waarbij ze hun rode cabriolet meenemen voor een rit door Runnamuck Park. Ze weten niet dat Pluto per ongeluk in de kofferbak van hun auto is opgeborgen, dus als de roadster een hobbel raakt en de plichtsgetrouwe hond wegvliegt... ontstaat er chaos. Disney-magie brengt gasten vervolgens door het filmscherm en in de tekenfilmwereld.
     De wachtrij in het El CapiTOON Theater heeft een speciale tentoonstelling gemaakt door de Toontown Hysterical Society genaamd "Mickey Through the Ears", die alles wat met Mickey te maken heeft viert met kostuums en rekwisieten van klassiekers als "Steamboat Willie" tot moderne favorieten zoals "Mickey Mouse Clubhouse. ”
     Naast Mickey Mouse en Minnie Mouse zit de attractie vol met iconische Disney-personages waaronder Pluto, Goofy, Daisy Duck, Donald Duck en Pete. Het bevat ook Chuuby (uitgesproken als "choo-bee"), een kleine vogel die exclusief is gemaakt voor Mickey & Minnie's Runaway Railway en bestemd is om recht in de harten van de gasten te vliegen.
     Christopher Willis, de met een Emmy Award bekroonde componist van de korte films 'Mickey Mouse', schreef 'Nothing Can Stop Us Now', het exclusieve themalied van de attractie.
     Gasten worden ondergedompeld in een allesomvattende omgeving en hebben de vrijheid om alle kanten op te kijken. Ze kunnen verschillende details zien, afhankelijk van in welk voertuig ze rijden en waar ze in elk voertuig zitten.
     Projecties worden gebruikt met meerdere vlakken en dimensionale sets om scherptediepte te bieden met behoud van een tekenfilmesthetiek. Er werden speciale schildertechnieken gebruikt op de ride-voertuigen van de attractie, zodat ze met de hand lijken te zijn getekend.
     De attractie bevat verschillende geluidseffecten die zijn gemaakt door Disney-legende Jimmy Macdonald voor Disney-korte animatiefilms uit de jaren dertig; er zijn enkele nieuwe effecten ontwikkeld met behulp van de originele apparatuur van Macdonald. Het drietonige fluitje van Mickey Mouse's debuuttekenfilm in 1928, "Steamboat Willie", werd gebruikt om het locomotieffluitgeluid op te nemen voor de trein van machinist Goofy.

Verborgen juweeltjes zijn er in overvloed

Mickey & Minnie's Runaway Railway staat vol knipoogjes naar de geschiedenis van Disney. 
Voorbeelden zijn onder meer:

     In een krant staat de kop „Oswald wint!” - een verwijzing naar Oswald the Lucky Rabbit, het stripfiguur gemaakt door Walt Disney dat dateert van vóór Mickey Mouse.
     De waterzuiveringsinstallatie Iwerks en Uwerks Waterworks is genoemd naar Disney-legende Ub Iwerks, de animator die voor het eerst Mickey Mouse schetste.
     De 1401 Flower Shop is een eerbetoon aan het hoofdkantoor van Walt Disney Imagineering in Glendale, Californië.
     In de attractie zijn de nummers 1901 en 1928 te zien; dit zijn verwijzingen naar respectievelijk de geboortejaren van Walt Disney en Mickey Mouse.
     Een poster in de kermisscène verwijst naar "5 for a Dime"-kaartjes, een knipoog naar de voormalige Mickey's Toontown Five & Dime-winkel.
     Popcorn in de concessiestand van het El CapiTOON Theater heeft de vorm van Mickey, Minnie en Donald. Het snoepje bevat knipoogjes naar favoriete tekenfilms, variërend van de Silly Symphony "The Grasshopper and the Ants" tot cultklassieker "A Goofy Movie".
     De kruidenpompen van de concessiestand dragen het merk "Begorra Orchards" - een verwijzing naar Patrick Begorra, de legendarische "Little Man of Disneyland" die volgens het Little Golden Book uit 1955 met die naam in een sinaasappelboomgaard woonde op het land dat Disneyland Park zit nu op, en die nu leeft in de wortels van een Disneyland-boom.
     Gasten met scherpe ogen zullen misschien opmerken dat posters in de foyer van El CapiTOON Theatre cameo's bevatten van zelden geziene Disney-personages, waaronder Mortimer Mouse, Donald Duck's medespelers in "DuckTales", Minnie Mouse's nichtjes, Mickey Mouse's neefjes en Max Goof's klasgenoten in "A Goofy Movie .”
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op dinsdag 07 februari 2023 07:49