Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Winstresultaten Walt Disney Company tweede kwartaal 2023

mei 11, 2023 999
"We zijn tevreden met onze prestaties dit kwartaal, waaronder de verbeterde financiële prestaties van onze streamingactiviteiten, die de strategische veranderingen weerspiegelen die we door het hele bedrijf hebben doorgevoerd om Disney opnieuw af te stemmen op duurzame groei en succes", aldus Robert A. Iger, Chief Executive Officer van The Walt Disney Company.

"Van films tot televisie, tot sport, nieuws en onze themaparken, we blijven leveren voor consumenten, terwijl we een efficiëntere, gecoördineerde en gestroomlijnde benadering van onze activiteiten tot stand brengen."

De verwaterde winst per aandeel (EPS) uit voortgezette bedrijfsactiviteiten voor het kwartaal steeg van $ 0,26 in hetzelfde kwartaal vorig jaar naar $ 0,69. Exclusief bepaalde items daalde de verwaterde winst per aandeel voor het kwartaal naar $ 0,93 van $ 1,08 in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De winst per aandeel van doorlopende activiteiten voor de zes maanden eindigend op 1 april 2023 steeg van $ 0,89 in dezelfde periode vorig jaar naar $ 1,39. Exclusief bepaalde items, daalde de verwaterde winst per aandeel voor de zes maanden eindigend op 1 april 2023 naar $ 1,91 van $ 2,14 in dezelfde periode vorig jaar

Het segment Parks, Experiences and Products (inclusief Disney Cruise Line) zag de inkomsten voor het kwartaal met 17% stijgen tot $ 7,8 miljard en het bedrijfsresultaat van het segment steeg met 23% tot $ 2,2 miljard. Hogere bedrijfsresultaten voor het kwartaal weerspiegelden stijgingen bij Disney's internationale en binnenlandse parken en belevingsactiviteiten, gedeeltelijk gecompenseerd door lagere resultaten bij onze merchandise licentieactiviteiten.

Hogere bedrijfsresultaten in de internationale parken en resorts van Disney waren het gevolg van groei in Shanghai Disney Resort, Disneyland Paris en Hong Kong Disneyland Resort. De stijging bij Shanghai Disney Resort was het gevolg van hogere volumes en groei van de gastbestedingen. Hogere volumes waren toe te schrijven aan toegenomen bezoekersaantallen, terwijl de groei van de gastuitgaven te danken was aan stijgingen van de gemiddelde ticketprijzen en bestedingen aan eten, drinken en merchandise. De stijging van de bedrijfsresultaten in Disneyland Paris was het gevolg van volumegroei, die te danken was aan hogere bezoekersaantallen, en hogere bestedingen van gasten, gedeeltelijk gecompenseerd door hogere kosten. De groei van de gastbestedingen was te danken aan stijgingen van de gemiddelde ticketprijzen, de gemiddelde dagelijkse hotelkamerprijzen en de bestedingen aan eten, drinken en merchandise. De stijging van de kosten was voornamelijk het gevolg van inflatie en hogere kosten in verband met nieuwe aanbiedingen voor gasten. Hogere resultaten in Hong Kong Disneyland Resort weerspiegelden meer werkdagen in het huidige kwartaal als gevolg van COVID-19-gerelateerde sluitingen in het kwartaal vorig jaar.

De groei van het bedrijfsresultaat in de binnenlandse parken en ervaringen van Disney was toe te schrijven aan een stijging bij Disney Cruise Line, gedeeltelijk gecompenseerd door de vergelijking met een vastgoedwinst in het kwartaal vorig jaar. Hogere resultaten bij Disney Cruise Line waren het gevolg van een toename van het aantal cruisedagen voor passagiers, waaronder de toevoeging van de Disney Wish, die in het vierde kwartaal van het voorgaande jaar werd gelanceerd, gedeeltelijk gecompenseerd door hogere kosten in verband met onze voortdurende vlootuitbreiding. De resultaten in de binnenlandse parken en resorts van Disney waren enigszins ongunstig ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar, aangezien een daling in Walt Disney World Resort grotendeels werd gecompenseerd door groei in Disneyland Resort. De daling bij Walt Disney World Resort was het gevolg van hogere kosten, gedeeltelijk gecompenseerd door hogere volumes. Hogere kosten weerspiegelden kosteninflatie, hogere kosten in verband met nieuwe aanbiedingen voor gasten en hogere afschrijvingen. De toename van de volumes was te danken aan de groei van het aantal bezoekers en meer bezette kamernachten. De hogere bedrijfsopbrengsten van Disneyland Resort waren het gevolg van groei in bezoekersaantallen en gastuitgaven, gedeeltelijk gecompenseerd door hogere kosten. Hogere bestedingen van gasten waren het gevolg van stijgingen van de gemiddelde ticketprijzen en de gemiddelde dagelijkse hotelkamerprijzen. De stijging van de kosten was voornamelijk het gevolg van hogere operationele ondersteuningskosten en hogere kosten in verband met nieuwe aanbiedingen voor gasten.

De daling van de bedrijfsopbrengsten van merchandiselicenties omvatte lagere inkomsten uit merchandise op basis van Star Wars, Spider-Man, Frozen en Avengers.

Lees het volledige verslag hier.

(Bron Disney Cruise Blog)
Beoordeel dit item
(0 stemmen)