Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Disney is van plan de investeringen in parken uit te breiden en de uitgaven in tien jaar tijd te verdubbelen

september 19, 2023 864
The Walt Disney Company ontwikkelt plannen om de investeringen in haar Parks, Experiences and Products-segment te versnellen en uit te breiden om de kapitaaluitgaven in de loop van ongeveer 10 jaar bijna te verdubbelen tot ongeveer $60 miljard, onder meer door te investeren in het uitbreiden en verbeteren van binnenlandse en internationale parken en cruiseschepen.

Vandaag zijn senior executives van Disney, waaronder Chief Executive Officer Bob Iger en Josh D'Amaro, voorzitter van Disney Parks, Experiences and Products, samen met Wall Street-analisten en investeerders in het Walt Disney World Resort in Orlando, Florida voor een investeerderstop gericht op Disney's Parks.

Centraal in de groeistrategie van het bedrijf zal de focus staan op verhalen, schaalgrootte en fans.
Over de hele wereld maakt Disney gebruik van zijn onvergelijkbare bibliotheek van intellectueel eigendom door middel van meeslepende vertelervaringen in zijn parken en resorts, aan boord van zijn cruiseschepen en via zijn consumentenproducten- en licentieactiviteiten. De Parks-business fungeert als een krachtig platform waar Disney’s geliefde verhalen op innovatieve manieren tot leven komen, en waar fans van alle generaties en regio’s verbinding kunnen maken met de Disney-merken en franchises waar ze van houden, van Avatar tot Zootopia en alles daartussenin.

Disney herontdekt voortdurend zijn themaparkaanbod om meer gasten aan te spreken door nieuwe verhalen uit zijn populaire films en series op te nemen. Disney Parks heeft groei gekend na eerdere perioden van aanzienlijke investeringen, waaronder de toevoegingen van Cars Land in Disney California Adventure, Star Wars Galaxy's Edge in Disneyland Resort en Disney's Hollywood Studios in Walt Disney World, Avengers Campus in Disney California Adventure en Walt Disney Studios Park in Parijs, en meer.


Er komen al nieuwe landen met Frozen-thema naar Hong Kong Disneyland, het Walt Disney Studios Park in Parijs en Tokyo Disney Resort, evenals een land met Zootopia-thema in het Shanghai Disney Resort. Disney zal echter nog meer personages en franchises verkennen, waaronder enkele die tot nu toe nog niet uitgebreid zijn benut, nu het een nieuwe periode van aanzienlijke groei in zijn parken en resorts in binnen- en buitenland tegemoet gaat.

Tegenwoordig heeft Disney de grootste fysieke voetafdruk van alle mondiale themaparkreisbedrijven, met twaalf parken verspreid over zes locaties over de hele wereld.

Opvallend is dat het Walt Disney World Resort twee keer zo groot is als het eiland Manhattan, dat Disneyland de meest ‘geïnstagramde’ plek op aarde is en dat jaarlijks tientallen miljoenen gasten reizen met de transportnetwerken van Disney.

Disney’s Parks-activiteiten zijn een belangrijke motor van waardecreatie voor het bedrijf, en de positieve segmentresultaten in de afgelopen kwartalen tot en met FY23Q3 zijn gedeeltelijk voortgekomen uit sterke prestaties in de internationale parken van Disney, vooral die in Azië. Shanghai Disney Resort en Hong Kong Disneyland, die beide een betekenisvolle groei hebben laten zien als gevolg van de pandemie in het derde kwartaal van boekjaar 23, hebben zelfs nog meer groeimogelijkheden nu de uitbreidingen later dit jaar zullen worden geopend.

Naast de ontwikkelingsplannen die al in uitvoering zijn, is er echter nog aanzienlijke ruimte voor verdere uitbreiding op land en op zee. Disney Parks beschikt zelfs over meer dan 1.000 hectare grond voor mogelijke toekomstige ontwikkeling om de themaparkruimte uit te breiden over de bestaande locaties – het equivalent van ongeveer zeven nieuwe Disneyland-parken.

Ondertussen fungeert Disney Cruise Line voor het eerst als een krachtige ambassadeur voor het merk in havens en markten over de hele wereld, buiten de themaparken, waaronder Australië en Nieuw-Zeeland, voor het eerst later dit jaar, waardoor het bereik van Disney’s hoogwaardige ervaringen wordt vergroot. Zoals eerder aangekondigd zal Disney de komende twee jaar de wereldwijde capaciteit van zijn cruisemaatschappij bijna verdubbelen, door twee schepen toe te voegen in het boekjaar 2025 en nog een in 2026, waardoor nog meer groeipotentieel wordt gerealiseerd en nieuwe markten voor Disney-ervaringen worden geïntroduceerd, waaronder een nieuwe thuishaven in Singapore vanaf 2025 om zijn bereik verder uit te breiden naar de regio Azië-Pacific.

Tegenwoordig heeft Disney zeven van de tien meest bezochte themaparken ter wereld, waaronder Walt Disney World’s Magic Kingdom Park, dat al tientallen jaren het best bezochte themapark ter wereld is. Disney Parken verwelkomen jaarlijks ongeveer 100 miljoen gasten.

Toch is er nog steeds een enorm onbenut potentieel om meer consumenten te bereiken. Volgens het interne onderzoek van Disney blijkt dat er een bereikbare markt van meer dan 700 miljoen mensen met een hoge affiniteit met Disney nog moet worden bereikt met zijn parken. Sterker nog, voor elke gast die een Disney Park bezoekt, zijn er meer dan tien mensen met Disney-affiniteit die de parken niet bezoeken.

Naarmate Disney zijn voetafdruk en aanbod uitbreidt, zal het bedrijf niet alleen meer bestaande fans kunnen bereiken, maar ook nieuwe fans en loyale consumenten kunnen creëren.

Terwijl het bedrijf plannen ontwikkelt om de investeringen in zijn Parks-activiteiten te versnellen en uit te breiden, kijkt het ernaar uit om fans kennis te laten maken met meer van de krachtigste personages en verhalen, zijn wereldwijde voetafdruk uit te breiden, zijn ultramoderne commerciële capaciteiten te bevorderen en gebruik te maken van zijn ongeëvenaarde mondiale talent om nieuwe relaties aan te gaan met nieuwe generaties fans over de hele wereld.

Bron: https://thewaltdisneycompany.com/disney-plans-to-expand-investment-in-parks-business/
Beoordeel dit item
(0 stemmen)