Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Bungalow Race (09/02 - 18/02) (BENL)

Disney bouwt levensechte Groot-robot die beweegt én danst als Disneyfiguur

april 25, 2021 780
Ontmoet Groot, een robot die 76 centimeter groot is, kan rondlopen, zwaaien en zelfs boksen. Geïnspireerd op de gelijknamige Disneyfiguur uit Guardians of the Galaxy-films. De nieuwste creatie van de pretparkonderzoeksgroep Disney Imagineering ziet eruit alsof hij rechtstreeks uit de Disneyfilm is gekropen.

Stapje voor stapje wandelt de kleine robot de ruimte binnen. Hij knippert met zijn ogen, zwaait en danst. Tot slot neemt hij nog een kung-fu-houding aan en maakt hij enkele boksbewegingen; het zijn behoorlijk indrukwekkende beelden die gemaakt werden van robot Groot in actie.
Deze robot is de eerste in de reeks van robots die dezelfde grootte hebben als de personages waarop ze gebaseerd zijn. De bedoeling is dat deze robots zelfstandig kunnen/zullen rondlopen in de Disneyparken.


Afbeelding


Tenminste, dat is het doel van project Kiwi van Disney Imagineering. Het zal alleen nog een tijdje duren voordat het zover is. Zo moeten de robots onder meer nog ‘leren omgaan’ met het publiek; ze moeten immers enthousiaste kinderen kunnen begroeten zonder dat zo’n begroeting technische mankementen oplevert.
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op zondag 25 april 2021 07:38