Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Tiana's Bayou Adventure komt eind 2024 naar de Disney Parken in de VS

juli 02, 2022 182
De naam van de nieuwe attractie die voortkomt uit de heruitvinding van Splash Mountain werd aangekondigd tijdens ESSENCE Fest in New Orleans: Tiana's Bayou Adventure. Het geheel nieuwe avontuur dat gasten als nooit tevoren in de wereld van de Walt Disney Animation Studios-film "The Princess and the Frog" zal brengen, komt eind 2024 naar Magic Kingdom in Florida en Disneyland Park in Californië.

Walt Disney Imagineers zijn frequente reizigers naar Louisiana geweest terwijl ze uitgebreid onderzoek deden om ervoor te zorgen dat Tiana's Bayou Adventure het hart en de ziel van de stad behoudt die het verhaal van prinses Tiana inspireerde. Van het verkennen van de Franse markt en de bayou tot het raadplegen van academici, chef-koks, muzikanten en culturele instellingen, Imagineers hebben inspiratie opgedaan uit de hele regio en hebben onderweg geleerd van lokale experts.Dit onderzoek werd vandaag in detail gedeeld in de historische Preservation Hall van de French Quarter tijdens een intiem evenement ter ere van ESSENCE Fest, dat dit weekend in New Orleans plaatsvindt. Met zijn eigen geschiedenis die mensen samenbrengt, was Preservation Hall de ideale locatie om een ​​attractie te vieren waar muziek en gemeenschap de kern vormen van een transformerende reis.Gasten krijgen een ware traktatie met lokale smaak wanneer Tiana's Bayou Adventure eind 2024 wordt geopend.  "In veel opzichten is Tiana's Bayou Adventure een liefdesbrief aan New Orleans. Net als de muzikale stad die deze attractie inspireerde, gaat Tiana's tweede act over een gemeenschap die in harmonie samenwerkt om iets buitengewoons te bereiken. Ze herinnert ons aan een onveranderlijke waarheid waar we ons allemaal in herkennen: 'als je elke dag je best doet, komen er zeker goede dingen op je pad'. En dat is een melodie waar we allemaal mee kunnen meezingen!”

Tiana's Bayou Adventure, dat voor het eerst werd aangekondigd in 2020, neemt gasten mee op een muzikaal avontuur dat is geïnspireerd op het geliefde verhaal en de personages uit de favoriete film van fans. De gasten gaan verder waar de film ophield en gaan samen met prinses Tiana, Naveen en jazzminnende alligator Louis op avontuur door de bayou terwijl ze zich voorbereiden op het organiseren van een uniek Mardi Gras-feest waar iedereen welkom is. Onderweg zullen gasten bekende gezichten ontmoeten, nieuwe vrienden maken en door de bayou reizen op originele muziek geïnspireerd door liedjes uit de film terwijl ze in het volgende hoofdstuk van Tiana's verhaal worden gebracht.

Later op de dag voegde kostuumontwerper Ida Muldrow van Disney Live Entertainment zich bij Ted, Charita en mij op het centrale podium van ESSENCE Fest om Tiana's nieuwe look voor de attractie te onthullen. In een panel dat werd gemodereerd door Yvette Nicole Brown, besprak het team hun nauwgezette aanpak om dit uiterst belangrijke aspect van Tiana's tweede act te cultiveren.Van het onderzoeken van de heersende trends van de jaren 1920 - het tijdperk waarin ons verhaal zich afspeelt - tot het doorzoeken van familiearchieven, het team zorgde ervoor dat Tiana's uiterlijk historisch accuraat en authentiek was voor het personage. 'Tiana was net zo thuis in de bayou als bij een banket,' zei Muldrow. "We wilden dat haar uiterlijk dat weerspiegelde en een compliment zou zijn voor de setting van het verhaal."

De aanwezigen hoorden ook over het creatieve proces en de overwegingen bij het ontwikkelen van een uniek kapsel voor Tiana. Het team legde de nadruk op de veelzijdigheid van het haar van zwarte vrouwen en de betekenis ervan aan onze identiteit over verschillende geografische gebieden en generaties heen.Er is een belangrijk verhaal over de zwarte gemeenschap dat verteld moet worden, en om het op ESSENCE Fest te kunnen doen, is iets speciaals. Ida deelde onze intentie en enthousiasme om dit concept op ESSENCE Fest te onthullen. "Onze inspanningen zijn een eerbetoon aan de schoonheid en waardigheid van alle trotse zwarte vrouwen die ons voorgingen", zei Muldrow. "En voor hun achterkleindochters die vandaag met ons meereizen, we vieren het met jullie." Ons team heeft veel tijd besteed om ervoor te zorgen dat onze representatie van Tiana authentiek is, en door festivalgangers een eerste blik te geven op dat onderzoek bewijst dat we iets goed doen.
Beoordeel dit item
(0 stemmen)