Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Robert A. Iger Benoemd tot CEO door de raad van bestuur van Disney

november 21, 2022 397
The Walt Disney Company heeft vandaag aangekondigd dat Robert A. Iger met onmiddellijke ingang terugkeert om Disney te leiden als Chief Executive Officer. Iger, die meer dan vier decennia bij het bedrijf heeft gewerkt, waaronder 15 jaar als CEO, heeft ermee ingestemd om gedurende twee jaar als CEO van Disney te dienen, met een mandaat van de raad van bestuur om de strategische richting voor hernieuwde groei uit te zetten en nauw samen te werken met de Raad van Bestuur bij het zoeken naar een opvolger om de Vennootschap te leiden aan het einde van zijn termijn. Iger volgt Bob Chapek op, die is teruggetreden uit zijn functie.

"We danken Bob Chapek voor zijn diensten aan Disney tijdens zijn lange carrière, waaronder het navigeren van het bedrijf door de ongekende uitdagingen van de pandemie", aldus Susan Arnold, voorzitter van de raad van bestuur. "De raad van bestuur heeft geconcludeerd dat terwijl Disney aan een steeds complexere periode van transformatie van de industrie begint, Bob Iger in een unieke positie verkeert om het bedrijf door deze cruciale periode te leiden."

“Iger heeft het diepe respect van Disney's senior leiderschapsteam, met wie hij met de meesten nauw samenwerkte tot zijn vertrek als uitvoerend voorzitter 11 maanden geleden, en hij wordt enorm bewonderd door Disney-medewerkers over de hele wereld - dit alles zal een naadloze overgang van leiderschap mogelijk maken. ', zei Arnold.

De functie van voorzitter van de raad van bestuur blijft ongewijzigd, met Arnold in die hoedanigheid.

"Ik ben buitengewoon optimistisch over de toekomst van dit geweldige bedrijf en ik vind het geweldig dat de raad van bestuur mij vraagt ​​om terug te keren als CEO", aldus Iger. “Disney en zijn onvergelijkbare merken en franchises hebben een speciaal plekje in de harten van zoveel mensen over de hele wereld - vooral in de harten van onze medewerkers, wier toewijding aan dit bedrijf en zijn missie een inspiratiebron is. Ik ben zeer vereerd dat ik gevraagd ben om dit opmerkelijke team opnieuw te leiden, met een duidelijke missie gericht op creatieve uitmuntendheid om generaties te inspireren door middel van ongeëvenaarde, gedurfde verhalen.”

Tijdens zijn 15 jaar als CEO, van 2005 tot 2020, hielp Iger Disney uit te bouwen tot een van 's werelds meest succesvolle en bewonderde media- en entertainmentbedrijven met een strategische visie gericht op creatieve uitmuntendheid, technologische innovatie en internationale groei. Hij breidde Disney's nalatenschap van ongeëvenaarde verhalen vertellen uit met de overnames van Pixar, Marvel, Lucasfilm en 21st Century Fox en vervijfvoudigde de marktkapitalisatie van het bedrijf tijdens zijn tijd als CEO. Iger bleef de creatieve inspanningen van Disney leiden tot zijn vertrek als uitvoerend voorzitter afgelopen december, en de robuuste inhoudspijplijn van het bedrijf getuigt van zijn leiderschap en visie.

Bron The Walt Disney Company (foto abc news)
Beoordeel dit item
(0 stemmen)