Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Optimalisatie van de aankomstervaring van de gasten op de Disney Parks Esplanade

december 24, 2021 547
Om een betere gastervaring te bieden vanaf het moment van aankomst, worden er momenteel werkzaamheden uitgevoerd op de Francois Truffaut esplanade op het kruispunt tussen het Disneyland Park, het Walt Disney Studios Park en de noord- en zuidzijde van het station Marne-La-Vallée Chessy.  

Deze werkzaamheden zullen niet alleen de veiligheidscontroles aan de ingang van het park verbeteren en de wachttijd voor de gasten verkorten, maar ook de ergonomie van de werkplekken voor de Cast Members en de werknemers die in deze tenten werken, verbeteren. Deze laatste zullen worden verbouwd zodat ze visueel deel kunnen uitmaken van een harmonieuze omgeving die een uitgebreide architectuur laat zien.



Daartoe bedacht Walt Disney Imagineering Paris - Design & Show Quality een gloednieuwe open metalen structuur van bijna 1.000 vierkante meter - die een Belle Époque en industriële stijl combineert - voor de esplanade, waarvan het eerste gebouw onlangs is opengesteld voor het publiek. "We hebben twee jaar aan dit project gewerkt, in samenwerking met de divisie Beveiliging", zegt Natalie Piette-Caron, de Art Director die verantwoordelijk is voor het Walt Disney Studios Park en Disney Village.

"We hebben onze inspiratie gehaald uit overdekte marktgebouwen, zoals die van Baltard, terwijl we ervoor gezorgd hebben dat elk detail een Disney-touch heeft, zodat gasten meteen bij aankomst ondergedompeld kunnen worden."

Voor de hele constructie wordt gebruik gemaakt van een grote verscheidenheid aan ruwe materialen (gietijzer, staal, zink, hout, natuursteen) en het gebruik van metaal en glas om de vormen van de structuur lichter te maken en te verfijnen. Dit is een echt ambachtelijk werk, dat zal worden uitgevoerd door een vijftiental toeleveranciers en plaatselijke fabrieken.
Ook de nivellering zal worden aangepast en alle vloeren zullen worden vernieuwd, meerbepaald een oppervlakte van 12.000 vierkante meter. Voor de teams is het een bijzonder complex project, aangezien 2 tunnels van de RATP ( Openbare Vervoersmaatschappij van Parijs) en de SNCF ( Franse Nationale Spoorwegmaatschappij) de esplanade ondergronds doorkruisen. De resterende werkzaamheden zullen gedurende twee jaar in fasen worden uitgevoerd, om de toegang tot de Parken zo min mogelijk te verstoren en tegelijkertijd de efficiëntie van de veiligheidscontroles te behouden.
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Laagste prijs kalender