Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

"Totalement Toqués" web-reeks, Aflevering 1 - Cactus en Espelette Pepper Chicken

december 19, 2021 177
Bekijk onze nieuwe smakelijke "Totalement Toqués" web-reeks! De chefs van Disneyland Paris onthullen hun iconische recepten om u mee te nemen op een culinaire reis door onze Parken...

Ter gelegenheid van de lancering van ons nieuwe Maaltijdenplan nodigen wij u uit om "Totalement toqués" te ontdekken. In zes afleveringen delen we zes klassieke recepten van Disneyland Paris , nu opgenomen in het "Standaard Maaltijdplan" aanbod!

In de eerste aflevering ziet u chef-kok Ludovic Acquier van Disney Hotel Santa Fe's La Cantina restaurant het recept voor Cactus en Espelette Pepper Chicken onthullen. Bent u klaar voor een culinaire reis van Frankrijk naar het Amerikaanse zuidwesten?

Ingrediënten voor twee personen:
- 4 kippendijen
- 1 theelepel Espelettepeper
- 3 paprika's: groen, rood en geel
- 100g 'nopalitos cactus'
- 200ml water
- 2 limoenen
- 20g kippenbouillon
- 1 eetlepel limoensap
- 50ml vierge olijfolie
- 1 theelepel zout
- 1 teentje knoflook
- 1 rode ui
- koriander

Werkwijze:
Hak de rode uien en paprika's fijn, pers een limoen uit en snijd er één in partjes en zet apart. Voeg in een kom de olie, kip, groenten, Espelettepeper en zout toe. Meng alles goed door elkaar en laat minstens 30 minuten marineren.

Bak de kip op 180°C gedurende 40 minuten. Voeg halverwege de bereiding de fijngehakte knoflook, het limoensap en de partjes limoen toe.
Breng in een pan de kippenbouillon aan de kook. Houd de kip warm en voeg de garnituur toe. Laat de bouillon 10 minuten uitdampen, voeg dan de cactus toe aan de kip en laat nog 10 minuten sudderen.
Serveer de kip warm, gegarneerd met de groenten. U kunt er rijst bij serveren die op smaak is gebracht met peper van Espelette of een aardappelgratin.
Wilt u uw gerecht vergelijken met dat van onze chef? Kom en probeer het zelf in La Cantina!


Afbeelding
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op zondag 19 december 2021 08:27

Laagste prijs kalender