Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Achter de schermen van de Show & Ride Engineering afdeling met Quentin Rodrigues, Ambassadeur 2022-2023

juli 28, 2022 147
We weten dat je geïnteresseerd bent in Disneyland Parijs backstage! Zo ontmoetten we Quentin Rodrigues, een van de twee nieuwe Disneyland Paris Ambassadors, die vroeger in het Show Ride Engineering-team werkte. Een spannende afdeling, maar weinig bekend bij bezoekers, die niettemin essentieel is voor het goede verloop van de ervaring in onze themaparken.

Hallo Quinten! Bij Disney beginnen verhalen vaak met "er was eens...", dus hoe zit het met die van jou?
Er was eens, lang geleden, een jongen, nogal verlegen en onzeker over zichzelf. Een keer per jaar liet deze jongen alles aan de kant om te dromen, een grote avonturier te worden, een ontdekkingsreiziger van de toekomst, een sprookjesheld of zelfs een filmster. Een keer per jaar bezocht hij Disneyland Parijs. En de vervulling, de ontsnapping, de magie van deze bestemming, hij kon ze nooit vergeten. Evenmin kon zijn nieuwsgierigheid ... die elk jaar sterker en sterker werd, vragen "maar wacht ... hoe werkt magie?"

Na een paar keer zachtjes door zijn ouders te zijn teruggeduwd (“zoek het maar op internet op, je komt er uiteindelijk wel achter!”), kwam deze jongen in aanraking met Imagineering en techniek… het was liefde op het eerste gezicht en hij wist dat op een dag zou hij er alles aan doen om ingenieur te worden in een Disney-park.

Je raadt het al, deze jongen was ik! En vandaag, sta me toe een klein beetje van mijn verhaal te delen en de sluier op te lichten over deze fascinerende wereld die bijna 4 jaar van mij was: werktuigbouwkunde in Disneyland Paris.

Voordat we verder gaan, een klein beetje definitie ... wat is een ingenieur?
Om het simpel te houden, een ingenieur is een oplossingsvinder... een Gyro Gearloose die zich aan elke situatie moet aanpassen en elk obstakel moet overwinnen. En mijn expertise lag in mechanica: van het ontwerpen van robots tot het besturen van voertuigen, alles wat bedoeld is om te bewegen, maakte deel uit van mijn universum.

Oké, dus we weten wat een werktuigbouwkundig ingenieur is... maar wat houdt het in als het gaat om Disneyland Parijs?

Laat me je Show & Ride Engineering (S.R.E.) voorstellen. Dit team van een 20-tal ingenieurs en industrieel tekenaars maakt deel uit van de onderhoudsdivisie en is de technische referentie op alle ritten, praalwagens en podia. Met andere woorden, ze zijn verantwoordelijk voor het verbeteren van de uitrusting van Disneyland Parijs, en er kunnen geen wijzigingen worden aangebracht zonder hun toestemming. Bij al hun projecten willen ze de best mogelijke gastervaring garanderen en het werk van de Cast Members die met attracties en shows omgaan, vergemakkelijken.

En deze projecten zijn er in alle soorten en maten! Toen ik bij het team kwam, werkte ik bijvoorbeeld aan de toevoeging van een klein stukje schuim aan het Crush's Coaster-voertuig, voordat ik verder ging met het voorbereiden en werken aan de revisie van Dumbo the Flying Elephant - die volledig werd gedemonteerd om te worden gerenoveerd! En vlak voor mijn selectie als Disney-ambassadeur, kwam een ​​persoonlijke droom van mij uit: ik werkte aan het volledige herontwerp van een Audio-Animatronic van Pirates of the Caribbean! (En als je je afvraagt ​​welke, weet dan dat ik niet zal praten, zelfs niet als je me in een put probeert te stoppen 😉).Wat is het algemene doel van de projecten waaraan u heeft gewerkt?
Het gaat van het verbeteren van de betrouwbaarheid tot technologische modernisering, of zelfs het verbeteren van de onderhoudbaarheid en showkwaliteit. Sommige projecten van het team helpen onze bestemming ook inclusiever te maken voor onze gasten, zoals de aanpassing van de laatste wagons van de Big Thunder Mountain-treinen om het instappen te vergemakkelijken of onze gasten met beperkte mobiliteit.

Al deze projecten lijken een behoorlijke werklast te vertegenwoordigen, en de enige S.R.E. team zou het niet alleen kunnen doen ... dus het is tijd om een ​​stap terug te doen en het ecosysteem waarin het team zich ontwikkelt beter te begrijpen.

Ten eerste zijn ze niet de enige ingenieurs van de onderhoudsdivisie! In dezelfde open ruimte vindt u het Sustaining Engineering-team, dat verantwoordelijk is voor de betrouwbaarheid van de rit en het afhandelen van onverwachte gebeurtenissen (wanneer de pixie-stofreservoirs droog worden door een teveel aan wonderlijke gedachten). En aan het einde van de gang vind je ingenieurs die gespecialiseerd zijn in ritcontrole, bouwwerkzaamheden en zelfs audio-videomedia! Experts uit alle velden die nodig zijn om magie te creëren.

Iets verderop, direct achter onze attracties, vind je onze operationele onderhoudsteams! Op het veld zijn zij degenen die elke dag voor de bestemming zorgen (de pixie-stofreservoirs bijtanken en ervoor zorgen dat de hyperdrives correct zijn gekalibreerd). Ze kennen onze ritten als hun broekzak en hebben een deskundig oog als het gaat om het identificeren van mogelijkheden voor verbetering en herziening.

En bij deze taak kunnen ze rekenen op de Centrale Winkels en haar nu mere talenten! Als je, net als ik, van vakmanschap en backstage-geheimen houdt, dan zal deze plek een ware grot van wonderen voor je zijn. Daar vind je bladgoudschilders, draperders, modellisten die aan onze decors werken, ketelmakers, timmerlieden, lamineerders... stuk voor stuk ongelooflijke ambachtslieden die werken om onze bestemming subliem te maken.

En onder deze teams zijn er twee in het bijzonder waar je nauw mee hebt samengewerkt. Kun je ons meer vertellen?
Ten eerste is er het wielerteam. Hun missie? Voer de revisie van onze ride-voertuigen uit. En er is geen geheim voor - zo nu en dan worden ze volledig gedemonteerd tot de kleinste wielmoer om te worden geïnspecteerd, gecontroleerd en opgeknapt. Als een van de 3 referent-ingenieurs voor de wielersport heb ik veel tijd met de teams doorgebracht om de revisiewerkzaamheden te volgen en wijzigingen aan te brengen die aan onze ride-voertuigen moeten worden aangebracht.

En natuurlijk kun je niet demonteren en controleren zonder... Kwaliteitscontrole. We kunnen het niet doen zonder deze technici die de conformiteit van alle apparatuur op de bestemming garanderen. Met hen definiëren de engineers de lijsten met uit te voeren controles en aandachtspunten zodat niets aan hun vlijmscherpe blik ontsnapt.

En dat is niet alles! Ik zou uren kunnen praten over onze artiest-ketelmakers, onze robotici van de animatieworkshop, onze Carrousel of Lancelot-stalgrooms, onze poëtische schilders... er zijn zoveel getalenteerde Cast Members die bijdragen aan het onderhoudsecosysteem in Disneyland Parijs. Maar ze werken allemaal hand in hand samen om ervoor te zorgen dat onze gasten de best mogelijke ervaring kunnen hebben in Disneyland Parijs.

Je hebt onlangs je engineering, tekenaars en onderhoudsmedewerkers verlaten om dit prachtige avontuur te beginnen met het Ambassador-programma... mis je het?
Ik vergeet nooit waar ik vandaan kom. In al mijn projecten, in alles wat ik schrijf, houd ik altijd in gedachten wat ik heb geleerd tijdens deze bijna 4 jaar bij Show & Ride Engineering... Ik herinner me ook de vrienden die ik daar heb gemaakt, die me elke dag blijven inspireren. Ik weet niet of mijn toekomst me terug zal brengen naar dit team, maar ik weet gewoon dat ik zonder deze stap in mijn reis nooit had kunnen komen waar ik nu ben.

En ik weet dat ik elke keer als ik de kans krijg, net als bij jou vandaag, graag al het talent van de Cast Members die backstage werken in de spotlight zal zetten.

Heel erg bedankt Quinten!

Bron InsidEars
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op dinsdag 02 augustus 2022 09:43

Laagste prijs kalender