Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Het jaar van het konijn

januari 22, 2023 131
Deze zondag begint het jaar van het konijn. Volgens de Chinese traditie is dit een gunstig teken dat een lang leven, vrede, opgewektheid en behendigheid symboliseert. Dit alles is duidelijk te zien aan de vele konijnen die Disneyland Paris bevolken!


Het begon allemaal met... een konijn!
Levensvreugde en behendigheid: deze eigenschappen zijn vooral van toepassing op Oswald, het gelukskonijn dat in 1927 werd bedacht door Walt Disney en Ub Iwerks. Vanaf zijn allereerste film, Trolley Troubles, waarin hij verschijnt als trambestuurder, gebruikt Oswald zijn rijke verbeeldingskracht en energie om zijn passagiers veilig daar te krijgen. Oswald is bij verschillende gelegenheden verschenen in Disneyland Paris, met name tijdens de viering van het 25-jarig jubileum in 2017, toen hij vrolijk marcheerde naast Mickey en zijn vrienden. Het jaar daarop was hij terug voor het Disney FanDaze-evenement in Walt Disney Studio Park, en opnieuw tijdens PhotoPass Day. Hij is ook te zien in Meet Mickey Mouse: heb je de tekening van de open waaier in de lodge gezien, die hem met onze favoriete muis afbeeldt?Konijnen schieten te hulp!
Konijnen bevolken ook het universum van Sneeuwwitje. Ze behoren tot de bosdieren die haar troosten na haar zenuwslopende ontsnapping uit de duistere plannen van de boze koningin, en haar vervolgens naar het huisje van de dwergen leiden. Het is dus niet meer dan normaal dat ze verschijnen in Fantasyland's Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen-attractie, in de openingsscène en ook aan het einde.

Konijnen zijn ook erg belangrijk voor de dwergen, die ze tot een centraal motief maken in hun houtsculpturen. In de attractie verschijnen konijnenmotieven op het orgel van Grumpy en op de karren die de gasten door het avontuur voeren. Konijnen sieren verschillende hoofdeinden in La Chaumière des Sept Nains, evenals de kapitelen van de zuilen van het gedeelte "Doornroosje" van de winkel.De vrolijke
Een ander konijn vol kattenkwaad en Bambi's beste vriend, Stampertje. Zijn naam komt van het geluid dat hij maakt door met zijn voet (of beter gezegd zijn achterpoot) te tikken als hij gelukkig is. En hij heeft vaak reden om in Disneyland Paris te zijn, hetzij met Kerstmis (wanneer hij onweerstaanbaar is in zijn vlinderdas) of wanneer de zomer weer aanbreekt. Dat geldt ook voor zijn gedenkwaardige optredens naast Miss Bunny aan boord van Minnie's Little Spring Train tijdens het seizoen "Swing into Spring". Stampertje werd ook gevierd in de vormsnoei van onze tuinbouwteams in Central Plaza. Het hele jaar door brengt Disney's Sequoia Lodge een eerbetoon aan hem met zijn slaapkamerdecoratie en zijn fresco's en schilderijen geïnspireerd op de klassieker uit 1942.Konijnen in Wonderland
Thumper's reisgenoot tijdens "Swing into Spring", het Witte Konijn uit Alice in Wonderland, verwelkomt gasten bij de ingang van Alice's Curious Labyrinth. Hij kijkt constant op zijn horloge uit angst om te laat te komen!The March Hare van zijn kant zit rustig schrijlings op een gigantisch theekopje in Disney's Parade of Dreams. Hij is vooral aanwezig in March Hare Refreshments, dat het decor hergebruikt dat is ontworpen door de legendarische Disney-kunstenaar Mary Blair voor de theekopjes, en in de Mad Hatter's Tea Cups-attractie. Het is geen Pasen dat hier wordt gevierd, maar een permanente "unbirthday"!Middeleeuwse figuren
Even ondeugend zijn de konijnen die in de laarzen van prins Philip kruipen om in zijn plaats met Rose te dansen in de onvergetelijke scène uit Doornroosje van John Lounsbery, een van de historische meesters van Disney-animatie. Konijnen verschijnen aan beide kanten van de open haard in de winkel van Doornroosje's kawteel, La Boutique du Château.

Recht tegenover de winkel La Boutique de Merlin is een opwindend eerbetoon aan de beroemde goochelaar die het lumineuze idee had om zichzelf in een konijn te veranderen tijdens zijn tovenaarsduaal met de verschrikkelijke Madam Mim.

In Honderd Bunderbos
Konijn zit altijd vol ingenieuze oplossingen voor de problemen van zijn vrienden. Ondanks zijn frequente chagrijnigheid, stelt zijn intelligentie hem in staat zich aan te passen aan de veranderende omgeving. Even comfortabel op het podium (Winnie the Pooh and Friends, 1998-2011) als in een parade (The Parade of Disney Dreams, Mickey's Dazzling Christmas Parade), vergeet Rabbit snel zijn slechte humeur om wat zoete en tedere momenten met de gasten door te brengen.

Een zeer geanimeerd konijn
Pittig en behendig, vaak tot op het punt van overdrijving, Roger Rabbit's gloriedagen in Disneyland Paris waren in de jaren negentig en begin jaren 2000. Roger was een van de sterren van de legendarische show "En Scène, s'il vous Plaît!" (1995-2000). Hij was te zien in de California Dream-parade (1997) en in de Disney's Toon Circus-straatshow (2001), waar hij zijn vluchtige temperament de vrije loop liet!

Een konijn met grote instincten
Voor de grote finale van de dertigste verjaardag van ons resort was er geen iconischer figuur dan Judy Hopps, de heldin van Zootopia (2016). wissel de rollen. Geen probleem voor Judy: ze was blij om de boel op te schudden en Zootopia's eerste konijnenpolitieagente te worden.Het belangrijkste voor Judy Hopps is dat ze in haar dromen gelooft als een manier om grenzen te verleggen en van de wereld een betere plek te maken. Het is een geweldige les in optimisme die centraal staat in de Dream... and Shine Brighter-show die zowel dertig jaar dromen als het begin van een hoopvol nieuw tijdperk viert.
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op zondag 22 januari 2023 11:41

Laagste prijs kalender