Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Strengere regels voor wie Disneyland Paris bezoekt

augustus 09, 2021 1177
Volgens de aankondigingen van de Franse overheid is een coronabewijs (pass sanitaire) verplicht om Disneyland Paris te bezoeken voor gasten vanaf 18 jaar en ouder.

Vanaf 9 augustus is het coronabewijs (pass sanitaire) ook nodig voor toegang tot de Disney Hotels, Disney's Davy Crockett Ranch en Disney Village.

Moet ik een Covid-19 vaccinatie of negatief testbewijs hebben om Disneyland Paris te bezoeken?
Gasten wordt verzocht een geldig identiteitsbewijs bij zich te hebben voor het geval er steekproeven door de politie worden uitgevoerd om de naam op hun coronabewijs (pass sanitaire) te controleren. Gasten wordt verzocht een geldig identiteitsbewijs bij zich te hebben voor het geval er steekproeven door de politie worden uitgevoerd om de naam op hun coronabewijs (pass sanitaire) te controleren. Gasten wordt verzocht een geldig identiteitsbewijs bij zich te hebben voor het geval er steekproeven door de politie worden uitgevoerd om de naam op hun coronabewijs (pass sanitaire) te controleren. Volgens de informatie van de Franse overheid en vanaf de datum van publicatie van deze pagina, moet het coronabewijs (pass sanitaire) worden getoond, in digitale of papieren vorm, om een van de volgende drie dingen te verifiëren:

Dat een gast volledig gevaccineerd is (met een door de EMA goedgekeurd vaccin):
- 7 dagen na de tweede injectie van één van de vaccins waarvan je twee injecties nodig hebt (Pfizer, Moderna, AstraZeneca);
- Vier weken na de injectie van één van de eenmalige vaccins (Janssen Johnson & Johnson);
- 7 dagen na de injectie voor vaccins toegediend aan mensen die al COVID-19 hebben gehad (slechts één dosis is nodig).

OF dat een gast is getest (PCR of antigeen) met een negatief resultaat binnen de laatste 72 uur;

OF voor personen die Covid-19 hebben gehad: het resultaat van een positieve RT-PCR- of antigeentest waaruit blijkt dat deze persoon besmet is geweest, en dat sinds het verkrijgen van het testresultaat een periode van ten minste 11 dagen en minder dan 6 maanden is verstreken (beschouwd als herstelcertificaat)

Gasten kunnen elke vorm van een coronabewijs (pass sanitaire) op papier of digitaal overleggen, zolang deze over een QR-code beschikt (inclusief het Digitale Corona Certificaat DCC van de EU, de Britse NHS COVID-pas of een gelijkwaardig bewijs voor landen buiten de Europese Unie dat voldoet aan de hierboven beschreven criteria).

De Belgische app CovidSafe behoort tot het Digitale Corona Certificaat (DCC) van de EU en kan dus gebruikt worden als coronabewijs. Het gele boekje kun je niet gebruiken als bewijs, aangezien deze niet over een QR-code beschikt.

Wat zijn de aanvaarde vaccinatievereisten om het coronabewijs (pass sanitaire) te valideren?
Vanaf 20 juli wordt een persoon als gevaccineerd beschouwd als hij een volledig vaccinatieschema heeft en de nodige tijd na de laatste injectie is verstreken:
- 7 dagen na de 2e injectie voor vaccins met een dubbele injectie (Pfizer, Moderna, AstraZeneca);
- 4 weken na de injectie voor vaccins met één injectie (Janssen Johnson & Johnson);
- 7 dagen na de injectie voor vaccins bij mensen met een voorgeschiedenis van Covid (enkelvoudige injectie)

Hoe kan ik Disneyland Paris bezoeken als ik niet gevaccineerd ben?
Als je geen volledig vaccinatieschema hebt doorlopen, krijg je toegang tot Disneyland Paris op vertoon van een van de volgende twee items:
- Een negatieve RT-PCR of antigeentest van maximaal 72 uur oud;
- OF voor personen die Covid-19 hebben gehad: het resultaat van een positieve RT-PCR of antigeentest waaruit blijkt dat de persoon besmet is geweest en dat er sinds het verkrijgen van het testresultaat een periode van ten minste 11 dagen en minder dan 6 maanden is verstreken (beschouwd als herstelcertificaat)

Gasten wordt verzocht een geldig identiteitsbewijs bij zich te hebben voor het geval er steekproeven door de politie worden uitgevoerd om de naam op hun coronabewijs (pass sanitaire) te controleren.
Er is een testcentrum in Disney Village dat van maandag t/m zondag van 08.00 tot 20.00 uur open is.

Het centrum wordt uitgerust en beheerd door een onafhankelijke dienstverlener, Loxamed, die geregistreerd is bij de Franse gezondheidsautoriteiten. De kosten van de onafhankelijke leverancier, Loxamed, zijn als volgt (alle vermelde kosten zijn per test en per persoon)

Vanwege de invoering van het coronabewijs (pass sanitaire) wordt er grote drukte verwacht bij het testcentrum. Om de wachttijd te beperken, wordt het ten zeerste aanbevolen om een afspraak te maken op https://disney.loxamed.fr/ voordat je naar het testcentrum gaat. Het is mogelijk om een afspraak te maken voor zowel antigeen- als PCR-testen.

PCR Tests (resultaten binnen 24 uur):
- Personen met een geldig Frans socialezekerheidsnummer: €20 (administratiekosten)

- Personen zonder geldig Frans socialezekerheidsnummer: €63,89 (€20 administratiekosten + €43,89)

Antigeentests (resultaten normaliter binnen 15 minuten):
- Personen met een geldig Frans socialezekerheidsnummer: €20 (administratiekosten)
- Personen zonder geldig Frans socialezekerheidsnummer: €45,01 (€20 administratiekosten + €25,01)

Het dragen van een mondmakser is verplicht voor iedereen vanaf 6 jaar en ouder.
Voor de veiligheid en gezondheid van bezoekers en Cast Members, zijn alle gasten vanaf 6 jaar en ouder verplicht een mondmasker te dragen, behalve tijdens het eten, in de Disney Parken, Disney Hotels, Disney's Davy Crockett Ranch, alle binnenlocaties in Disney Village en Golf Disneyland. Alle Cast Members en externe operators blijven mondmaskers dragen in alle binnen- en buitenlocaties in het hele resort.

Meer info: Disneyland Paris
Beoordeel dit item
(1 Stem)