Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Disneyland Paris controleert bezoekers op coronabewijs

juli 21, 2021 1270
Vanaf woensdag 21 juli 2021 is iedere bezoeker vanaf 18 jaar verplicht om een geldig coronabewijs (pass sanitaire) te kunnen tonen om het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park te kunnen bezoeken. Op dit moment is het mogelijk om Disney Village en de Disney Hotels zonder coronabewijs te bezoeken (uitzonderingen kunnen van toepassing zijn bij het binnengaan van winkels, bars en restaurants).

Een geldig coronabewijs kun je in bezit krijgen wanneer je aan één van de volgende eisen voldoet:
- Je bent volledig gevaccineerd. Volgens de Franse overheid is dit het geval:
• 7 dagen na de tweede injectie voor vaccins waarvan je twee injecties nodig hebt (Pfizer, Moderna, AstraZeneca);
• 4 weken na de injectie voor vaccins waarvan je één injectie nodig hebt (Janssen (Johnson & Johnson));
• 7 dagen na de injectie voor vaccins toegediend aan mensen die al COVID-19 hebben gehad (slechts één dosis is nodig).
- OF je bent getest (PCR of antigeen) met een negatief resultaat binnen de laatste 48 uur;
- OF voor personen die Covid-19 hebben gehad: het resultaat van een positieve RT-PCR- of antigeentest waaruit blijkt dat deze persoon besmet is geweest en dat sinds het verkrijgen van het testresultaat een periode van ten minste 11 dagen en minder dan 6 maanden is verstreken (beschouwd als herstelcertificaat)

Gasten kunnen elke vorm van een coronabewijs op papier of digitaal overleggen, zolang deze over een QR-code beschikt (inclusief het Digitale Corona Certificaat DCC van de EU, de Britse NHS COVID-pas of een gelijkwaardig bewijs voor landen buiten de Europese Unie dat voldoet aan de hierboven beschreven criteria). De Nederlandse app CoronaCheck en de Belgische app CovidSafe behoren tot het Digitale Corona Certificaat (DCC) van de EU en kunnen dus gebruikt worden als coronabewijs. Houdt bij het controlepunt altijd een identiteitsbewijs of paspoort bij de hand, zodat je deze, indien nodig, kunt tonen.

Op dit moment wordt iedere bezoeker voor het parkbezoek gecontroleerd op het bezit van een geldig coronabewijs. Deze controles vinden op diverse plekken plaats, afhankelijk van de manier waarop je aankomt. Wanneer je aankomt via de zijde van het treinstation, busstation en de grote parkeerplaats van de parken, dan wordt je voorafgaande aan de tassencontrole eerst gecontroleerd op een geldig coronabewijs. Gasten die vanaf de Disney Hotels al lopend naar het park gaan en via Disney Village komen, passeren de controle van de coronabewijs vlak voor de ingang van World of Disney. Dit controlepunt is ook voor gasten die vanaf de tassencontrole naast de Disney Village parkeergarage binnenkomen. Eenmaal door deze controle heen kun je beide parken bezoeken, zonder dat je bij het wisselen van park opnieuw gecontroleerd hoeft te worden. Ter verduidelijking vind je hieronder een overzicht van de situatie zoals die geldt vanaf 21 juli 2021. Hierop staat tevens de locatie aangegeven waar Loxamed haar testlocatie voor PCR en antigeen testen heeft. Voor meer informatie kijk je op disney.loxamed.fr.


Wanneer je vanaf de zijde van het treinstation en de parkeerplaats naar Disney Village of de Disney Hotels wilt lopen ga je via de kleine tassencontrole voor de ingang van de Gaumont bioscoop naar binnen. Hierbij wordt op dit moment nog niet gevraagd om een geldig coronabewijs.


Vlak voor de ingang van de World of Disney is het controlepunt voor de gasten die via Disney Village aankomen bij de parken. Rechts ga je naar beide parken, links kun je verder Disney Village uitlopen richting de parkeergarage van Disney Village, Vapiano en Five Guys. Dit gedeelte is op dit moment toegankelijk zonder geldig coronabewijs.


De grote tassencontrole is bereikbaar voor alle gasten die met de trein, de shuttlebussen van de Disney Hotels of met de auto aankomen bij de parken. Het coronabewijs wordt voor de tassencontrole al op geldigheid gecontroleerd door de medewerkers van de beveiliging.


Wanneer je van de parken weer richting Disney Village wil lopen, kun je via de uitgang langs het nieuwe controlepunt Disney Village inlopen. Eenmaal voorbij dit punt ben je weer in de zone waar je vooralsnog geen geldig coronabewijs nodig hebt. Zodra je weer terug naar de parken wilt, zul je dus opnieuw je coronabewijs moeten laten controleren.Meer over de gezondheidsmaatregelen in Disneyland Paris vind je op disneylandparis.com.
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op woensdag 21 juli 2021 15:14