Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Bungalow Race (09/02 - 18/02) (BENL)

In het spoor van Aladdin: Les Pays des Contes de Fées

februari 24, 2021 212
Dit is Agrabah! The Walt Disney Studios hebben al een nieuwe live-action versie uitgebracht van Aladdin naar het gelijknamige animatie meesterwerk . Geregisseerd door regisseur Guy Ritchie (Sherlock Holmes en Sherlock Holmes: Game of Shadows), is deze herziene versie van de klassieker uit 1993 verrijkt met nieuwe verwijzingen, van Bollywood tot Hip Hop, om nog te zwijgen van de zeer persoonlijke benadering van de Genie met Will Smith!


In Disneyland Parijs heeft Aladdin al lang een prominente plaats in Disneyland Park of Walt Disney Studios Park. Elk van hen viert dit iconische personage en nodigt bezoekers uit om zijn avonturen te delen door middel van attracties en shows die de Arabische nachten waardig zijn.

Zoom in (real dimensions: 1023 x 800)Afbeelding

Walt Disney heeft een passie voor modellen en miniaturen en veel attracties van Disney zijn gebaseerd op dit principe. Dit is het geval bij Les Pays des Contes de Fées in Fantasyland, dat geïnspireerd is door Storybook Land Canal Boats, een attractie die Walt en zijn Imagineers in 1956 creëerden en waarvan hij op het idee kwam na een bezoek aan Madurodam, een Nederlands park met de grootste monumenten van Nederland op schaal 1/25.

In Les Pays des Contes de Fées, ingehuldigd op 26 maart 1994, nemen bezoekers plaats in boten met de namen van vrouwelijke Disney-personages - zoals Jasmine - om de kalme stroom te volgen waarbij ze veel scènes die verhalen en legendes van internationale literatuur vertellen, kunnen bewonderen. Dit in de magie van Disney!

In het hart van deze reis worden ze geconfronteerd met de kop van de gigantische tijger dat uitgehouwen is in steen, de ingang van de Grot der Wonderen. Ze doordringen de binnenkant, ontdekken de schatten, de rijkdommen, maar vooral, goed verborgen in de diepten van de grot, de zo begeerde lamp, op de muziek van de beroemde "Arabian nights" van de geanimeerde klassieker.
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op maandag 01 maart 2021 12:55