Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Orbitron – Een ruimteavontuur in onderhoud

april 20, 2021 620

Orbitron is een reis naar de ruimte, een avontuur geïnspireerd door Leonardo da Vinci’s visionaire tekeningen van het zonnestelsel. De attractie is al sinds de opening van het park in 1992 aanwezig. Dit futuristische element is nu onder handen genomen voor een uitgebreide onderhoudsbeurt, waarmee al in januari gestart is.


Voor meerdere maanden zullen verschillende teams van Disneyland Paris, samen met een aantal lokale vakmensen hard werken aan de renovatie van de attractie. Op de planning staan onder andere de renovatie en aanpassing van de vloer, schilderwerk, het audiosysteem en de wachtrij. Tevens wordt er een nieuw attractiegebouwtje geplaatst. Daarnaast zullen ook de omliggende landschapselementen onder handen genomen worden.

Maar dat is niet alles! Het meest indrukwekkende onderdeel van het project is dat bijna de gehele attractie is ontmanteld, zodat er extra aandacht aan besteed kan worden in de Central Workshops. Dat houdt in dat het deel wat de twaalf raketten met daarin de gasten bijna 8 meter de lucht in tilt, is ontmanteld, maar ook het draaiende gedeelte met het planetenstelsel is volledig verwijderd voor een onderhoudsbeurt. Één ding is zeker: Orbitron zal straks stralen als nooit tevoren!

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op dinsdag 20 april 2021 14:03