Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Diepgaande exclusieve blik op het ongelooflijke kunstwerk van Royal Banquet in het Disneyland Hotel in Parijs

januari 15, 2024 337
Terwijl het Disneyland Hotel in Disneyland Paris zich voorbereidt op de heropening met koninklijke tamtam op 25 januari, verwelkomt restaurant Royal Banquet binnenkort gasten* uit verre landen voor dagelijkse feestelijke recepties.

Op deze bijzondere plek, geïnspireerd op de ontvangstruimtes van echte kastelen, word je uitgenodigd voor een koninklijk feest te midden van een indrukwekkende galerij met portretten die de beroemde koninklijke verhalen van Disney vieren. Hier worden gerechten beïnvloed door de diverse culturen die deze geliefde verhalen inspireerden, zoals Spicy Cajun Shrimp, een gerecht dat hulde brengt aan Tiana's geboorteland Louisiana in 'The Princess and the Frog'. Om de culinaire ervaring zo goed mogelijk te kunnen bedienen, hebben Walt Disney Imagineering Paris en Walt Disney Animation Studios nauw samengewerkt om een breed scala aan personages te selecteren en te vertegenwoordigen, waarbij elk kunstwerk exclusief voor het restaurant is gemaakt. Vandaag willen we graag een meer diepgaande blik op het restaurant geven – laten we eens kijken!


Er was eens…
In de Prologue-eetzaal kunnen gasten hun favoriete personages herontdekken bij hun oorsprong, terwijl ze klaar zijn om aan hun koninklijke reis te beginnen. Of het nu Arthur uit “The Sword in the Stone” is die met recht zijn plaats op de troon inneemt met Merlijn aan zijn zijde of de jonge Kida uit “Atlantis: The Lost Empire” en haar ouders vóór die noodlottige dag waarop de koningin haar volk redde – er is een verhaal voor iedereen!


Sommige afbeeldingen nemen een nog authentiekere vorm aan, zoals de familie van Merida uit de film ‘Brave’ van Pixar Animation Studios, geweven op een authentiek wandtapijt met een uniek ontwerp. Om hun visie tot leven te brengen, deden Imagineers een beroep op de expertise van ambachtslieden van Tissage des Flandres, expertise gelegen in het hart van het historische textielbekken van Noord-Frankrijk die al meer dan 130 jaar betrokken was bij het creëren van hoogwaardige wandtapijten.


Geniet van het Chefs' Buffet
Terwijl je moeilijke keuzes moet maken aan het uitgebreide buffet, kun je boven op de muren kijken waar personages staan afgebeeld die beroemd zijn om hun culinaire meesterwerken (of legendarische keukenrampen!)


Deze Disney-chef toont hun meest gevierde recept, waaronder Boun uit 'Raya and the Last Dragon' die zijn heerlijke garnalencongee kookt en Kronk uit 'The Emperor's New Groove' die trots zijn iconische spinaziesoesjes serveert. Sommigen hebben echter wisselend succes, zoals Fauna de fee Godmother uit "Doornroosje") die Aurora's verjaardagstaart "bakt"!


Spiegeltje, spiegeltje aan de muur, wie is de slechtste van allemaal?
Het kwade koningshuis zal ook zijn weg vinden als het een van de ruimtes overneemt die de voorkamer wordt genoemd. Als onderdeel van de gemene line-up kunnen gasten de charmante en zelfverzekerde King Magnifico uit ‘Wish’, de lastige King Candy uit ‘Wreck-it Ralph’ of de koude Evil Queen uit ‘Snow White and the Seven’ bewonderen. Dwergen.”Stap in het zadel voor deze portretcollectie
De laatste kamer van het restaurant wordt de Carrousel genoemd, vanwege zijn vorm en de portretten die deze versieren, als eerbetoon aan de trotse paarden van Disney!


Met houdingen die hun persoonlijkheid weerspiegelen, kun je portretten bewonderen van traditionele paarden, van “Tangled’s” Maximus tot Khan van “Mulan” en zelfs de meest onwaarschijnlijke, zoals Sven van “Frozen” - en zelfs Abu van “Aladdin”!


Als klap op de vuurpijl biedt The Royal Banquet ook de kans om tijdens de lunch en het diner elkaar te ontmoeten en te dineren met Mickey Mouse, Minnie Mouse en hun vrienden, uitgedost in hun mooiste nieuwe en exclusieve koninklijke kledij.

Terwijl Royal Banquet op 25 januari opent in het Disneyland Hotel, kun je ons volgen voor meer magische updates over Disneyland Paris!

*met een geldige Disney Hotel en Royal Banquet-reservering voor de lunch, en een geldige Disneyland Hotel en Royal Banquet-reservering voor het diner

Kijk hier voor meer info over het Disneyland Hotel.

Hier kan je de menu's van de restaurants vinden.

Aanvullende informatie

  • Type: Value
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op maandag 15 januari 2024 09:01