Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ontmoet de Disney’s Halloween Party Creative Leader en Event Designer

oktober 28, 2021 863
Hoe wordt de meest spookachtige nacht van het jaar tot leven gebracht? Nu Disney's Halloween Party op 31 oktober a.s. zijn grote comeback maakt, is dat de vraag die we stelden aan Julien Baptist Guillot, Creative Leader Events and Commercial Products bij Disneyland Paris, en Thierry Magne, Events Designer, om beter te begrijpen hoe zij zich voorbereiden op dit niet te missen evenement.
Toen Thierry en Julien Baptist werd gevraagd hoe lang het duurt om Disney's Halloween Party te produceren, kwam natuurlijk één ding naar voren: de ongekende gebeurtenissen die de afgelopen maanden hebben plaatsgevonden. "Dit jaar is in alle opzichten een uitdaging geweest, zowel operationeel en technisch als artistiek," legt Thierry uit. "De eerste besprekingen met de Marketingteams vinden meestal tien maanden voor het evenement plaats, maar dit jaar moesten we gezien de omstandigheden veranderingen doorvoeren en flexibel zijn om dit iconische feest tot leven te brengen."

"Eerst ontmoet ik de Marketing-teams om met hen te bespreken welke aanpak we willen kiezen voor het evenement, op basis van wat onze gasten - die dol zijn op dit iconische feest - willen en hun feedback," legt Julien Baptist uit. Julien Baptist heeft eerder gewerkt als event designer en was een aantal jaren verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het programma van Disney's Halloween Party, samen met Emanuel Lenormand, de Show Director, voordat hij een paar maanden geleden bij de Sales-teams van Disneyland Paris kwam. "Mijn rol bestaat erin te beslissen welk groot verhaal er tijdens dit speciale evenement zal worden verteld en dit jaar hebben we besloten om de Disney Schurken in de schijnwerpers te zetten. Nee, we moeten hun voorbeeld niet volgen gedurende de rest van het jaar, maar als er één moment is waarop je je innerlijke schurk kunt ontketenen, dan is het wel Halloweenavond!"


Zodra het verhaal voor de avond vastligt, is het Thierry, de Events Designer, die een concept voorstelt dat aansluit bij het door Julien Baptist bedachte verhaal. "Vervolgens deel ik mijn visie met de Showteams. In totaal is een evenement als dit het werk van zo'n 400 mensen, waarvan 300 alleen al voor de artistieke kant van de zaak. Daarnaast zijn er een vijftigtal mensen die aan de technische aspecten werken, een tiental die zich toeleggen op de productie van het evenement en natuurlijk alle Cast Members die die dag op het terrein aanwezig zijn - zonder wie het niet zou kunnen plaatsvinden - en die de vele operationele uitdagingen van een evenement van deze omvang aanpakken." Thierry, die in 1992 bij het bedrijf kwam werken om te helpen bij de openingsceremonie van Disneyland Paris, heeft zijn carrière gewijd aan evenementen in het resort en heeft kort gewerkt als onderdeel van de Show-teams, waar hij vooral betrokken was bij de musicalproductie, Beauty and the Beast, in het Videopolis Theater in 1994-1995. Als ontwerper heeft hij onder meer de volgende grote evenementen op zijn naam staan: Electroland en de opening van The Twilight Zone Tower of Terror.

Met mist, griezelige muziek en Halloween-decoraties kunnen gasten de hele avond ronddwalen in een angstaanjagende sfeer. "Gasten komen ook om een beetje te griezelen," zegt Julien Baptist. "Dit jaar is de ervaring nog beter gemaakt qua sfeer, met name in Adventureland. Maar verder verklap ik niets. Ik laat het aan jou over om het te komen ervaren - als je durft!" We hebben ook een aantal Selfie Spots met Disney Villains in petto voor de gasten en de Show-teams hebben voor de gelegenheid twee nieuwe exclusieve shows bedacht, Skeletoon Party met Goofy en zijn zoon Max, geregisseerd door Arnaud Feredj en Reveal your Inner Villain!, waar regisseurs, Louisa Kriouche en Aurélien Berda, aan werken. "De gasten moeten de kans krijgen om zich uit te drukken, om meer te zijn dan alleen maar toeschouwers, om bijna performers te zijn in het evenement, bijvoorbeeld door in kostuum te komen," legt Julien Baptist uit. Er zal ook veel interactie zijn met de terugkeer van The Captain Hook Pirate Academy, geregisseerd door Christine Mellet, en die alleen tijdens Disney's Halloween Party wordt opgevoerd.

Om de hele avond door verschillende soorten ervaringen aan te bieden die gericht zijn op alle categorieën van gasten, met hun vrienden of familie, heeft Thierry een podium gecreëerd aan de voet van het Kasteel van Doornroosje, voor de gloednieuwe exclusieve show met de Disney Villains, Reveal your Inner Villain!, alvorens te worden omgetoverd voor de Grand Finale: de Electro-avond. Het podium is uitgerust met apparatuur die nog maar zelden te zien is in dit deel van het park en zal naast vuurwerk ook veel speciale effecten bieden.

"De kracht van Disney's Halloween Party ligt in de manier waarop de Show- en Events-teams samenwerken," legt Julien Baptist uit. "Thierry is erin geslaagd om veel regisseurs bij elkaar te brengen en Patrick Aigouy, de producent van het evenement, en zijn teams leveren geweldig werk. Er is een oprechte wil om ieders energie, creativiteit en talenten te benutten. Het is een waar genoegen om de inzet van al deze teams te zien en dat iedereen samenkomt om van deze avond een succes te maken."
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op donderdag 28 oktober 2021 10:30

Laagste prijs kalender