Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Disneyland Paris introduceert audiodescriptie voor visueel gehandicapte en blinde bezoekers

augustus 25, 2022 160
Veel locaties in het resort zijn nu uitgerust met audiodescriptie, waaronder attracties, restaurants, hotels en meer om visueel gehandicapte en blinde gasten onder te dompelen in de magie.

In Disneyland Paris willen we iedereen een magische ervaring bieden. We proberen mensen met een handicap en speciale behoeften te helpen door middel van een reeks speciale diensten. Na de succesvolle implementatie van Franse gebarentaal en gebarenzang in bepaald entertainment in het resort blijft Disneyland Paris onderzoek doen naar mogelijkheden voor slechtzienden en blinden om nog meer autonomie te krijgen.

AUDIODESCRIPTIE ALS VOLGENDE STAP NAAR TOEGANKELIJKHEID IN DISNEYLAND PARIS
Disneyland Paris biedt nu visueel gehandicapte en blinde gasten een verrijkte ervaring, zodat ze nog meer van het resort kunnen genieten. Dit omvat het bieden van toegang tot audiodescriptie bij de ingangen van attracties en binnen om de ervaring in totale onderdompeling te beleven, evenals in veel restaurants om de sfeer en menu's te ervaren.
Dankzij het gecombineerde werk van de teams van Accessibility, Entertainment en Walt Disney Imagineering kunnen gasten nu genieten van audiodescriptie op vele locaties in het resort, in het Animagique Theater in de Mickey and the Magician show, maar ook in de gloednieuwe Marvel Avengers Campus die is uitgerust met audiodescriptie in de restaurants, attracties en het Hero Training Center.

HOE WERKT HET?
Disneyland Paris maakt gebruik van de AudioSpot mobiele applicatie en installaties in het park om visueel gehandicapte en blinde gasten audiodescriptie-informatie te geven over hun omgeving, zoals:
- Audiodescriptie voor attracties in het Disneyland Park en Walt Disney Studios Park
- Audiodescriptie en interactieve audiomenu's in restaurants in het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park
- Gesynchroniseerde audiodescriptie van de show Mickey and the Magician in het Animagique Theater
Dit apparaat biedt momenteel Franse en Engelse audio-opnames die zijn gemaakt in de studio's van Disneyland Paris en kan informatie over de omgeving delen via audio die automatisch kan worden vertaald in 11 andere talen - Spaans, Italiaans, Duits, Chinees, Japans, Nederlands, Portugees, Russisch, Catalaans, Arabisch en Deens - op basis van de standaardtaal op de smartphone van een gast.

AUDIOSPOT, EEN FRANSE PROVIDER
Disneyland Paris streeft ernaar om met providers samen te werken voor hun gespecialiseerde know-how en tegelijkertijd te profiteren van de vaardigheden van Franse en Europese bedrijven. AudioSpot werd daarom gekozen vanwege zijn expertise om de ontwikkeling van audiodescriptiediensten te ondersteunen. Dankzij gezamenlijke inspanningen met de teams van Accessibility, Entertainment en Walt Disney Imagineering kon het ontwikkelingsteam van het bedrijf een op maat gemaakte oplossing bieden die is aangepast aan het aanbod van Disneyland Paris, zoals attracties, restaurants en shows.
AudioSpot is een start-up bedrijf opgericht in 2014 en gevestigd in de buurt van Nice. Met een ontwikkelingsteam van vijf mensen biedt AudioSpot digitale oplossingen voor universele toegankelijkheid en inclusieve begeleiding, zowel buiten als binnen, met een concept van toegang tot cultuur voor iedereen, en autonome en continue mobiliteit, met name voor slechtzienden.

WIST JE DAT?
- Mickey and the Magician in 2018 de trofee "Coup de Coeur de l'Innovation" van de Franse vereniging Tourisme et Handicaps ontving voor het gebruik van Franse gebarentaal in de show!
- Beide parken sinds 2004 het staatsmerk "Tourisme et Handicap" hebben ontvangen voor de naleving van de Franse toegankelijkheidsnormen.
- Geleidehonden en geleidehonden zijn toegelaten in ongeveer 40 verschillende attracties en shows!
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Laagste prijs kalender