Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

The Twilight Zone Tower of Terror

augustus 11, 2020 2746

Ben jij stoer genoeg om The Twilight Zone Tower of TerrorTM te bezoeken en daar de drie nieuwe angstaanjagende ervaringen te beleven: ‘The Malevolent Machine, The Shaft Creatures en The 5th Dimension’? Smeer alvast je stembanden want je gilt het uit zodra je begint aan je afdaling in de duisternis. Brrr...!

Drie nieuwe angstaanjagende ervaringen

 • The Malevolent Machine
  Er spookt een jong meisje in deze lift. Maar dat is het minste van je zorgen. Want zodra je hebt plaatsgenomen heeft deze kwaadaardige machine maar één doel voor ogen: je gevangen te houden in z’n mechanische cel en je gek te maken met katapultbewegingen op en neer terwijl je het metaal hoort knarsen en schuren. Het enige dat je kunt doen is je goed vasthouden. En gillen!
 • The Shaft Creatures
  “Ze weten dat je hier bent. Wat je ook doet, gil niet!” Enkele wezens hebben de lift in hun controle en ze voeden zich met het gegil van hun menselijke gevangenen – met elke schreeuw om hulp worden ze machtiger. Kun jij je stil houden terwijl je 13 verdiepingen naar beneden stort?
 • The 5th Dimension
  Verlies jezelf niet in deze dimensie! Een duistere geest heeft de vijfde dimensie geopend om jouw ziel daarheen te lokken. Zorg dat je stevig in je schoenen staat, want niets is wat het lijkt in deze psychedelische reis in tijd en ruimte.

The Twilight Zone Tower of Terror: Een grootse heropening
Bezoek het beruchte Hollywood Tower Hotel, ooit de thuishaven van de 'rich and famous' van Tinseltown totdat het in 1939 de deuren moest sluiten na een geheimzinnig ongeluk. Slenter door het smeedijzeren hek van het verlaten verblijf en stap de stoffige lobby binnen waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan.

Loop de donkere bibliotheek met vreemde spulletjes binnen. Een bliksemflits verlicht de kamer, een televisie springt ineens aan en Rod Sterling heet je welkom in de Twilight Zone.Vanuit een geheime gang kom je in het vervallen ketelhuis waar machines staan te ratelen en waar je vervoer naar de vijfde dimensie klaarstaat: de dienstlift. Stap in de gammele lift en doe je gordels om, boven je gaan lampen spookachtig aan en uit.
Naar boven?
Gezeten in de lift schiet je omhoog de duisternis in totdat de roestige deuren opengaan en je een lange gang ontwaart, bevolkt met vreemde hotelgasten uit 1939. Terwijl ze je wenken om bij ze te komen, vervagen de schepsels en zet je reis naar boven zich voort.
Eerste halte, the Looking Glass
Op weg naar de dertiende verdieping komt de lift rammelend tot stilstand en de gaan de deuren krakend open. Je kunt duidelijk je spiegelbeeld zien in de versierde spiegel in de gang. Maar dan, na een bliksemflits en wat spookachtige gebeurtenissen vervaagt je reflectie en is er in de lift geen levende ziel meer te bekennen. Zit je in een andere dimensie?
In duistere diepten!
Welke nachtmerrie je ook achtervolgt, één ding is zeker, je gilt het uit terwijl de lift in vrije val naar beneden stort in de verlaten liftkoker, om dan onverwacht terug op te stijgen naar het hotel. Verwonder je over het uitzicht op het hotel doorheen de ontbrekende muur op de 13de verdieping, terwijl de liftdeuren zich zomaar openen en sluiten. Om dan, net op het moment dat je tot rust bent gekomen, heen en weer te worden geslingerd in de lift die als een razende op en neer beweegt terwijl je boven de geluiden hoort van schurend metaal en brekende kabels. Vind jij je weg nog terug naar de echte wereld? Of word je een permanente bewoner van The Twilight Zone?

Het mysterie van het Hollywood Tower Hotel
Op een stormachtige Halloweenavond in 1939 verdwenen vijf ongelukkigen uit de vervloekte lift van het Hollywood Tower Hotel.
Oude sterren van het witte doek kwamen voor rust en ontspanning naar het Hollywood Tower Hotel in het gouden tijdperk van Hollywood. Op een duistere Halloweenavond stonden vier hotelgasten en een kruier in de lift toen het gebouw door de bliksem werd getroffen... ze werden nooit meer gezien.
Wat er met ze gebeurd is blijft tot op de dag van vandaag een mysterie. Het hotel werd die avond gesloten en stond vanaf die dag leeg.


Vandaag
Je bent uitgenodigd voor een rondleiding door het Hollywood Tower Hotel en om gebruik te maken van een van de weinige nog werkende dienstliften, op een stormachtige avond vergelijkbaar met die avond in 1939. Word verwelkomd door Rod Sterling terwijl je naar de vijfde dimensie afreist.
Gebaseerd op de televisieserie
De Twilight Zone Tower of Terror is gebaseerd op de populaire televisieserie die voor het eerst van 1959 tot 1964 werd utgezonden. De bekroonde serie werd bedacht, geschreven en tevens gepresenteerd door Rod Serling en was, mede dankzij zijn innovatieve verhaallijnen en onverwachte eindes, mateloos polulair.

Ontdek meer weetjes van The Twilight Zone Tower of Terror:


Afbeelding

 

Lees ook: De muziek van de Twilight Zone Tower of Terror: betreed een nieuwe dimensie van geluid ...

 

Aanvullende informatie

 • Locatie: Disneyland Park, Production Courtyard
 • Minimale lengte: 1m02
 • Extra services: FASTPASS, PhotoPass
 • Interesses: Extreme Sensaties
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op donderdag 01 april 2021 08:34

Laagste prijs kalender