Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

"Star Wars: The Acolyte" vanaf 5 juni op Disney+

juni 02, 2024 203
"Star Wars: The Acolyte" is een aankomende televisieserie binnen het Star Wars-universum, ontwikkeld door Leslye Headland. De serie is een productie van Lucasfilm en wordt exclusief uitgebracht op het streamingplatform Disney+ vanaf 5 juni 2024.

De serie speelt zich af in de laatste dagen van de High Republic, een periode die ongeveer 200 jaar voor de gebeurtenissen van "Star Wars: Episode I – The Phantom Menace" plaatsvindt. Deze tijdsperiode staat bekend als een gouden tijdperk voor de Jedi, waarin de Galactische Republiek op haar hoogtepunt was en de Sith in het geheim opereerden na hun bijna volledige vernietiging.

"The Acolyte" zal zich richten op de opkomst van de duistere kant en de opkomst van de Sith. De term "acolyte" verwijst naar een leerling of volgeling, vaak van de Sith, die leert over de duistere kant van de Force. De serie belooft een mix van mysterie en actie, waarbij de focus ligt op de donkere zijde van het Star Wars-universum.    Amandla Stenberg speelt een van de hoofdrollen, hoewel details over haar personage nog niet volledig bekend zijn.
    Lee Jung-jae, bekend van zijn rol in "Squid Game", is gecast in een belangrijke rol.
    Manny Jacinto, Dafne Keen, Jodie Turner-Smith, en Rebecca Henderson behoren ook tot de cast, wat wijst op een diverse en getalenteerde groep acteurs.


De productie van "The Acolyte" begon in de tweede helft van 2022. Leslye Headland, die eerder bekendheid verwierf met de serie "Russian Doll", is niet alleen de bedenker van de serie, maar treedt ook op als showrunner en uitvoerend producent. Kathleen Kennedy, de president van Lucasfilm, is ook betrokken als uitvoerend producent.
Verwachtingen en Speculatie

Gezien de tijdsperiode waarin de serie zich afspeelt, zijn er hoge verwachtingen dat "The Acolyte" nieuwe inzichten zal bieden in de mythologie van de Star Wars-saga, vooral met betrekking tot de Sith en hun plannen tegen de Jedi en de Republiek. Er is veel speculatie over welke bekende Star Wars-personages of -elementen in de serie kunnen verschijnen, en fans zijn bijzonder nieuwsgierig naar hoe deze serie de reeds bekende Star Wars-lore zal uitbreiden.

"The Acolyte" belooft een spannende en duistere toevoeging te worden aan het Star Wars-universum, met een frisse blik op een tijdsperiode die tot nu toe slechts oppervlakkig is verkend in de bredere Star Wars-media.
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op zondag 02 juni 2024 12:13

Laagste prijs kalender