Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Disneyfan bouwt Disney Shows en Parades na

januari 13, 2021 212
De 48-jarige Jeffrey Wijdeven, een Disneyfan in hart en nieren was zo onder de indruk van de shows en parades van de parken dat hij er 3 heeft nagebouwd.
"Op mijn achttiende kwam ik voor het eerst in een van de parken en dat maakte diepe indruk. Inmiddels ben ik vier keer in Florida, een keer in Hongkong en misschien wel dertig keer in Parijs geweest."
Thuis heeft hij drie shows nagebouwd: de beroemde lichtjesparade (Main Street Electrical Parade) die door de hoofdstraat richting het kasteel rijdt, het kasteel waar een licht- en animatieshow op wordt geprojecteerd, en een waterparade (Electrical Water Pageant) met lichtgevende zeedieren. "Die laatste is in Nederland wat minder bekend, want hij komt alleen voor in Florida."

Dat nabouwen was een flinke klus. Met de lichtparade, bestaande uit 25.000 lichtjes, begon Jeffrey in 1993. Hij is er zes jaar bezig geweest. Van 1999 tot 2013 heeft hij zich op het kasteel en de waterparade gestort. In 2018 is hij nog vier maanden bezig geweest met een nieuwe projectieshow op het kasteel.
"Ik doe het allemaal in de avonduren en weekenden. Ik heb foto's en filmpjes van internet gebruikt om het zo realistisch mogelijk na te bouwen. Van het kasteel heb ik zelfs de echte bouwtekeningen gebruikt. Die heb ik op internet gevonden." Zijn bouwwerken nemen flink wat ruimte in beslag. "Twee kamers van ongeveer vijftien vierkante meter zijn ermee gevuld. Maar het staat niet in de weg, dus ik belemmer er niemand mee. Mijn vrouw en dochter vinden het wel leuk."

Electrical Water Pageant
In 1971 maakte de Electrical Water Pageant zijn debuut in Walt Disney World.  Geniet van deze miniatuur kopie, de setting is geïnspireerd op de film Pete's Dragon uit 1977, kijk gewoon en geniet!


bron

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op woensdag 13 januari 2021 16:32