Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

(Interview) De Merchandise Product-teams van Disneyland Paris hebben samengewerkt met Monopoly

oktober 20, 2022 711
De Product Merchandise-teams van Disneyland Paris hebben samengewerkt met de teams die verantwoordelijk zijn voor het Monopoly-bordspel om een ​​versie aan te bieden die volledig is afgestemd op de kleuren en locaties van onze bestemming. Maak kennis met Laureen (assistent productmanager), Sandy (grafisch ontwerper) en Marylène (ontwerper) die deel uitmaken van de teams die aan de ontwikkeling van dit project hebben gewerkt

Voor ons 30-jarig jubileum hebben de Product Merchandise-teams van Disneyland Paris samengewerkt met de teams die verantwoordelijk zijn voor het beroemde Monopoly-bordspel om een ​​versie aan te bieden die volledig is afgestemd op de kleuren en locaties van onze bestemming. Maak kennis met Laureen (assistent productmanager), Sandy (grafisch ontwerper) en Marylène (ontwerper) die allemaal deel uitmaken van de teams die aan de ontwikkeling van dit project hebben gewerkt.

Kun je je carrièrepad bij Disneyland Paris beschrijven en wat je daar momenteel doet?
Laureen: Ik begon bij Disneyland Paris als winkelassistent in Fantasyland en had het geluk om door te groeien naar mijn huidige functie als assistent productmanager.

Sandy: Ik kwam in april 2012 aan in Disneyland Paris in het Food-team. Naast een stage in visuele communicatie kwam ik als grafisch ontwerper bij het Art Merchandise team. Het is mijn taak om de producten te maken die op de bestemming worden verkocht.

Marylène: Ik ben in 2017 lid geworden van het Art Merchandise-team in Disneyland Paris. Samen met de andere artiesten ben ik verantwoordelijk voor het tekenen van onze favoriete personages, zodat onze gasten ze in onze winkels kunnen vinden.

We weten dat Monopoly een iconisch bordspel is dat al tientallen jaren bestaat. Hoe reageerde je toen je hoorde dat je ging werken aan een Disneyland Paris-themaversie van het beroemde Monopoly-bordspel?
Laureen: Mijn eerste gedachte: "WAUW! Mijn tweede gedachte: "WAUW! Een hele uitdaging!". Ik was blij en vereerd - en een beetje angstig - om bij zo'n groot project betrokken te zijn. Het belangrijkste was dat ik er erg naar uitkeek om aan de slag te gaan.

Sandy: We waren erg enthousiast! Het is een kans om ons Disneyland Park te laten zien in een populair bordspel als Monopoly, wat je niet vaak ziet. Het is een geweldige kans om dit te doen en we hopen dat spelers er net zoveel plezier aan beleven als wij eraan hebben gewerkt.

Marylene: Ik was erg enthousiast om deze historische game op te frissen door verhalen toe te voegen via onze attracties en andere iconische locaties. Ik ben al sinds 1992 fan van ons Park en heb altijd op de vele details gelet. Dus wat een geweldige kans was het voor mij om iconen van onze bestemming te tekenen die niet vaak de kans krijgen om vertegenwoordigd te worden: Dapper Dan's Hair Cuts, Frontierland Theatre of de Arcades bijvoorbeeld.Hoe lang duurde het om deze versie van Monopoly te ontwikkelen vanaf de eerste besprekingen tot de aankomst in de winkels? Wat waren de belangrijkste stappen en hoe verliep de samenwerking met de leverancier? Nog bijzondere anekdotes?
Laureen: Vanaf het moment dat ik bij het team kwam tot de officiële aankondiging van de commercialisering van Monopoly, was het anderhalf jaar. Mijn belangrijkste mijlpaal was het aantal avonden en weekenden dat ik met mijn gezin zes verschillende versies van Monopoly speelde. Het hielp me de mechanica van het spel onder de knie te krijgen en inspireerde me tegelijkertijd. Een andere, minstens zo belangrijke stap is het communiceren van de specificaties naar de leverancier met de eerste correcties. Deze verschillende stappen zijn uitgevoerd onder begeleiding en advies van het Walt Disney Imagineering team en ons management. En tot slot, de ultieme stap is de aankomst van het eerste monster dat het einde van het project concretiseert net voor de officiële aankondiging en de aankomst in de winkels daarna.

Als anekdote stelde ik mezelf voor in de plaats van een pion die door de set liep alsof ik door het park bewoog. Het is alsof je het voor het eerst ontdekt. Ik wilde dat de spelers en fans het ook zouden ervaren. Ik realiseerde me zelfs dat er geen treinstation was in Adventureland. Ik vond een manier om de treinstations om te vormen tot landingangen met een knipoog naar de glas-in-loodramen van Main Street Station.
 

Hoe lang duurde het artistieke ontwerp van deze versie van Monopoly in totaal? Wat waren de belangrijkste stappen?
Sandy: Het ontwerp van de game nam enkele maanden in beslag, omdat er verschillende belangrijke stappen bij betrokken waren. Tussen het denken rond het spel, de kaarten en hun inhoud, de illustraties en de realisatie van de documenten en de leveranciersopvolging. Het is een echte teamprestatie, je hebt geen idee hoeveel details er in dit spel zitten!

Marylène: Laureen had het geweldige idee om de randen van het bord als een enkele illustratie te bewerken. We zitten dus niet in het gebruikelijke "1 vierkant = 1 illustratie" schema. Dit is zeker wat de meeste tijd kostte, maar het is ook wat onze versie van Monopoly zo speciaal maakt! Per kant een sfeer vinden, waardoor deze vier "landschappen" werken zonder de nomenclatuur te verliezen die de speler gewend is... Het andere grote werk was op de "Community Box" en "Lucky"-kaarten. Ze waren erg leuk om te maken. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en de elementen die ik al tot mijn beschikking had, kon ik 2 tot 6 kaarten per dag maken.

Heb jij een favoriet vierkant of kaartje in deze Disneyland Paris-versie van Monopoly?
Laureen: Mijn favoriete box op de set is "Shopping". Ik ben altijd dol geweest op winkelen in Disneyland Paris. Voordat ik Cast Member werd, bracht ik mijn tijd door in de winkels om het nieuwste product te zoeken en te kopen.

Sandy: Ja, ik hou enorm van het gevoel van de 4 Landen op het spelbord, maar de 2 vierkanten die me in het bijzonder aanspreken zijn Indiana Jones™ en de Temple of Peril en Star Wars™ Hyperspace Mountain. Als klein meisje keek ik altijd naar de advertentie met deze zin "De grootste attractie in de melkweg is in Disneyland Paris". Dit waren mijn eerste thrill rides en ik ben er trots op!

Marylène: Het is heel persoonlijk, want ik ben een grote fan van Jules Verne en 20.000 mijlen onder zee. Ik was dan ook heel blij dat er een kaart is gemaakt met de attractie Nautilus Mysteries. Ik denk dat we veel geluk hebben met een walkthrough over dit thema! De sets zijn ongelooflijk trouw aan de film uit 1954. Het was een gelegenheid om ons eraan te herinneren dat we het geluk hebben dit exclusief te hebben in Disneyland Paris.

Het Monopoly bordspel voor de 30ste verjaardag is te koop in Disneyland Paris voor €70.
Er zijn nog heel wat andere Monopoly varianten te koop online zoals:
Disney Villains Editie
Star Wars The Mandalorian
Star Wars The Child Edition
Nightmare Before Christmas
The Falcon and The Winter Soldier


Beoordeel dit item
(1 Stem)
Laatst aangepast op donderdag 20 oktober 2022 10:14