Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Euro Disney L'Album Officiel, de eerste vinylplaat van Disneyland Paris

januari 26, 2023 966
Vandaag is de release van Euro Disney L'Album Officiel, de allereerste vinylplaat gemaakt voor Disneyland Paris. Samengesteld uit twee delen - "Hier" en "Aujourd'hui" (gisteren en vandaag)  - kunnen gasten muzikale favorieten uit het verleden en het heden ontdekken. Hieronder staat een interview met Régis Alarm, Collectibles Product Manager in de Merchandise Product Division van Disneyland Paris.

Hoe is het idee van een Disneyland Paris-vinyl ontstaan?

De laatste jaren heeft de vinylplaat een comeback gemaakt. Toen Euro Disney in 1992 zijn deuren opende, was het een achterhaald product geworden, volledig vervangen door de cd. Het idee was om je voor te stellen hoe de hoes van een officieel Euro Disney-album eruit zou hebben gezien als we er destijds een hadden uitgebracht. Het hergebruiken van de grafische codes uit die tijd was een leuk project, met kunstenaars die gepassioneerd zijn door de geschiedenis van ons resort.
     
Hoe verliep de samenwerking met Walt Disney Records?
De Disney Music Group gaf ons veel vrijheid bij het maken van de plaat. Het was voor mij een kans om rechtstreeks samen te werken met de teams van Walt Disney Imagineering en Disney Live Entertainment voor het onderzoek naar masters en de keuze van tracks. Disney Music Group bracht zijn expertise in voor het beheer van de rechten en de productie van de schijf.

Hoe heb je de verschillende tracks gekozen?
We wilden de geschiedenis van het Disneyland Park en zijn attracties benadrukken, evenals de muziek gemaakt voor het 30-jarig jubileum - hoe konden we bijvoorbeeld niet ons feestlied, Un Monde qui s'Illumine, en de essentiële Ready for the Ride opnemen ? In het begin van het project stelde Tom Fitzgerald van Walt Disney Imagineering voor om het album in twee delen te splitsen, met kant 1 "Yesterday" en kant 2 "Today". De eerste kant stelt ons in staat om wat muziek uit ons verleden te vinden, zoals Space Mountain - De la Terre à la Lune of Le Visionarium - Un Voyage à Travers le Temps, die nog nooit eerder waren uitgebracht. De andere kant weerspiegelt de evolutie van Disneyland Park, met enkele veranderingen voor onze attracties zoals Phantom Manor, Pirates of the Caribbean en Star Tours: The Adventures Continue.
     
Een anekdote over de ontwikkeling van dit vinyl?
Betrokken zijn bij de totstandkoming van een album was een zeer interessante ervaring. Ik hield van de hele periode van muziekonderzoek, wat een zeer collaboratieve stap was met de Walt Disney Imagineering-teams in Glendale. Keuzes maken is echter altijd moeilijk, zeker als we bij een 33-toeren vinylplaat beperkt zijn tot 25 minuten per kant. We hebben het geluk dat we ongelooflijke muziek hebben, en ik hoop dat we binnenkort de kans krijgen om er in een toekomstig project op terug te komen. Waarom zou je bijvoorbeeld geen album hebben voor een attractie als Phantom Manor... Wat denk je?

De vinylplaat kost 25€ en is verkrijgbaar bij Walt Disney Studios Store, The Storybook Store, Harrington's Fine China & Porcelains en The Disney Gallery.


Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op donderdag 26 januari 2023 18:34