Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Disney Dream

december 29, 2020 2731
Genieten me de hele familie aan boord van de Disney Dream
Over het schip

De Disney Dream is een cruiseschip van de Disney Cruise Line, een deel van The Walt Disney Company, dat haar eerste reizen maakte vanaf 2011. De Disney Dream vaart 3-, 4- en 5-daagse cruises naar de Bahama's. Het zusterschip van de Disney Dream is de Disney Fantasy.

Algemene informatie

Tonnage 129690 BRT
Bouwjaar 2011
Renovatie -
Lengte 339,8 meter
Breedte 40,5 meter
Snelheid  24,7 knopen
Vlag Bahama's
Scheepswerf Meyer Werft
Aantal dekken 16
Passagiers 4000
Crew leden 1458
Restaurants 5
Zwembaden 3
Taal aan boord Engels
Valuta aan boord US-Dollar

Culinair

Aan boord van de Disney Dream is er een ruime keuze aan restaurants, van menu’s die geïnspireerd zijn op een romantische bestemming tot restaurants met magische Disney thema’s. Met het unieke rotatiesysteem van de Disney Cruise Line wisselt u iedere avond van restaurant en uw persoonlijke obers wisselen met u mee. In geselecteerde restaurants heeft u de kans om de beroemde Disney figuren te ontmoeten. Geniet van een geanimeerde dinershow in Animator’s Palate, dineer als een koning of koningin in het koninklijke Royal Palace of proef van heerlijke gerechten in de prachtige setting van Enchanted Garden.  Bij Cabanas heeft u de keuze uit een meterslang buffet gevuld met salades, sandwiches en wraps. Hier kunt u van uw favorieten genieten in een ontspannen Australische sfeer. Terwijl u uzelf bij Flo’s Café kunt verwennen met burgers, pizza’s en salades, kunt u bij Frozone Treats en Eye Scream de lekkerste ijsjes verkrijgen. De specialiteitenrestaurants Palo & Remy zijn exclusief voor volwassenen en bieden u een avondje uit in Italiaanse of Franse stijl met een betoverend uitzicht op zee.

Entertainment

U zal zich niet vervelen aan boord van de Disney Dream! U kunt iedere avond een musical in het theater bijwonen over één van de beroemde Disney verhalen, genieten van vuurwerk op zee, feesten tijdens de deckparty’s en de nieuwste Disney films bekijken! En dat is nog maar het begin. Kinderen kunnen volop genieten van waterpret in de zwembaden met spectaculaire glijbanen. Daarnaast zijn er ook diverse kinderclubs waar de hele dag door leuke, fantasierijke activiteiten worden georganiseerd. Ook de allerkleinsten (6 maanden tot 3 jaar) kunnen terecht in “it’s a small world”, dat ook als kinderdagverblijf dienst doet. Volwassenen hebben hun eigen exclusieve zwembad om te ontspannen. Ontspannen kan ook in Senses Spa & Salon. Liever actief bezig? In het fitnesscentrum aan boord kunt u uzelf fit houden door aan diverse fitnessactiviteiten mee te doen. Het Wide World of Sports Deck is geschikt voor elke leeftijd en perfect voor een potje basketbal, ping pong of rondje hardlopen. ’s Avonds kunt u genieten van live muziek en uw favoriete drankje in één van de bars en lounges. Diverse lounges veranderen ’s avonds in heuse nachtclubs, waar u tot in de late uurtjes kunt dansen.

Over de rederij

Geschikt voor jong én oud: Disney Cruise Line. Het entertainment steekt hier boven alles uit. Hier wordt u echt vermaakt zoals alleen Disney dat kan, met middelgrote schepen ingericht in traditionele Disney stijl. Ook uw diner wordt bij Disney Cruise Line door magie omgeven.

Soorten kamers aan boord van de Disney Dream
Dsiney Cruise Line heeft verschillende soorten hutten om te voldoen aan de behoefte van uw familie wat betreft stijl en comfort - van gezellige privévertrekken met extra ruimte tot grote en rijkelijk ingerichte suites met adembenemende uitzichten.

Inside
De Inside hutten, zijn de kamers die in het binnenste gedeelte van het schip zijn gesitueerd en die geen raam hebben. Er zijn verschillende soorten Inside hutten aan boord van de Disney Dream.

Standard Inside Stateroom
In deze kamer is plek voor 3 tot 4 personen. De kamergrootte is 15,7m² met een tweepersoonsbed en een slaapbank. Deze kamers beschikken ook over een Magical Porthole met real-time uitzicht. Verder zijn er onder andere premium badhanddoeken, LCD flat-screen tv op draaiarm, kast, koelkast, kluis, telefoon en föhn te vinden. Naast een slaapbank met tafeltje is er ook plaats voor een klein bureau. Tussen het bed en de rest van de kamer hangt een gordijn, zodat het slaapgedeelte van het zitgedeelte afgesloten kan worden. Er is een badkamer met wastafel, toilet, douche en bad. Het bed is opgehoogd, zodat de koffers daaronder geschoven kunnen worden.
Deze kamers zijn te vinden op de volgende verdiepingen: Category 11A: Decks 8, 9 en 10, Category 11B: Decks 5, 6 en 7, Category 11C: Deck 2
Afbeelding
Deluxe Inside Stateroom
De Deluxe Inside Stateroom bezit over alle faciliteiten die de Standard Inside Stateroom ook heeft, maar is ruimer met 18,9m². Deze kamers worden gekenmerkt door een opgesplitste badkamer. Er is een badkamer met een wastafel, douche en bad en een badkamer met een wastafel en toilet. Deze kamers vallen onder Category 10A en zijn te vinden op Decks 5, 6, 7, 8 en 9.
Afbeelding
Standard Inside Stateroom – Accessible
Deze kamer is geschikt voor mindervalide gasten. De grote is 15,7m² en is geschikt voor 4 personen. Verder beschikt deze kamer over alle andere faciliteiten. De badkamer is aangepast met een kleine helling, roll-in douche met een zitje, leuningen en een douchekop die aan te passen is aan de hoogte. De kamers zijn Category 11C, deck 2; staterooms 2033, 2035, 2533 en 2535.
Afbeelding
Afbeelding
Oceanview
Deze categorie hutten is hetzelfde als de Inside kamers, maar dan met raam.

Deluxe Family Oceanview Stateroom en Deluxe Family Oceanview Stateroom Accessible
Deze kamers zijn geschikt voor 3 tot 5 personen met een oppervlakte van 22,4m². Deze kamers beschikken ook over een Magical Porthole met real-time uitzicht. Verder zijn er onder andere premium badhanddoeken, LCD flat-screen tv op draaiarm, kast, koelkast, kluis, telefoon en föhn te vinden. Naast een slaapbank met tafeltje is er ook plaats voor een klein bureau. Tussen het bed en de rest van de kamer hangt een gordijn, zodat het slaapgedeelte van het zitgedeelte afgesloten kan worden. Deze kamers worden gekenmerkt door een opgesplitste badkamer. Er is een badkamer met een wastafel, douche en bad en een badkamer met een wastafel en toilet. Deze kamers zijn er in de volgende varianten: Category 8A: Decks 5 en 6; 2 grote ramen,
Category 8B: Deck 9; 1 groot raam, Category 8C: Decks 7 en 8; 1 groot raam, Category 8D: Decks 5 en 6; 1 groot raam.
Afbeelding
Afbeelding
De Deluxe Family Oceanview Stateroom Accessible zijn dezelfde kamers, maar dan geschikt voor mindervaliden. De grootte is hetzelfde, maar de kamers hebben aangepaste faciliteiten.

Deluxe Oceanview Stateroom en Deluxe Oceanview Stateroom Accessible
Deze kamer is geschikt voor 3 tot 4 personen met een grootte van 18,9m². Deze kamer beschikt over dezelfde faciliteiten als de Deluxe Family Oceanview Stateroom inclusief de opgesplitste badkamer. Category 9A: Decks 5, 6, 7 en 8; 1 of 2 ramen, Category 9B: Deck 2; 1 raam, Category 9C: Decks 7 en 8; 1 raam met beperkt zicht, Category 9D: Decks 6, 7 en 8; 1 raam met beperkt zeezicht.
Afbeelding
Afbeelding
Deze kamers zijn ook beschikbaar als mindervalidekamer, de Deluxe Oceanview Stateroom Accessible. Deze kamers hebben dezelfde faciliteiten, maar dan aangepast aan mindervaliden. De badkamer is hier niet opgesplitst. Categories 9A, 9C en 9D; decks 5, 6, 7 en 8; staterooms 5186, 5686, 6006, 6186, 6500, 6504, 6686, 7500 en 8500.
Afbeelding
Verandah
Dit zijn de hutten die voorzien zijn van een veranda. Ook hier zijn weer 2 soorten.

Deluxe Family Oceanview Stateroom with Verandah en Deluxe Family Oceanview Stateroom with Verandah Accessible
In deze kamers krijg je nog meer de kans om je goed uit te rekken. Met een oppervlakte van 27,7m² en een veranda met uitzicht op zee. Deze kamers zijn geschikt voor 4 tot 5 personen. Verder zijn er onder andere premium badhanddoeken, LCD flat-screen tv op draaiarm, kast, koelkast, kluis, telefoon en föhn te vinden. Naast een slaapbank met tafeltje is er ook plaats voor een klein bureau. Tussen het bed en de rest van de kamer hangt een gordijn, zodat het slaapgedeelte van het zitgedeelte afgesloten kan worden. Deze kamers worden gekenmerkt door een opgesplitste badkamer. Er is een badkamer met een wastafel, douche en bad en een badkamer met een wastafel en toilet. De privé veranda is voorzien van patio meubilair, kindersloten, plexiglas railings en deck verlichting. Category 4A: Decks 9 en 10, Category 4B: Deck 8, Category 4C: Deck 7, Category 4D: Deck 6, Category 4E: Deck 5; oversized private verandah (3 tot 4 personen).
Afbeelding
Van deze kamers zijn er ook die geschikt zijn voor mindervaliden, Deluxe Family Oceanview Sateroom with Verandah Accessible. Deze kamers beschikken over dezelfde faciliteiten, maar hebben geen opgesplitste badkamer. Categories 4B, 4D en 4E; decks 5, 6 en 8; staterooms 5552, 6088, 6090, 8090, 8092, 8588 en 8590

Deluxe Oceanview Stateroom with Verandah en Deluxe Oceanview Stateroom with Verandah Accessible
Deze kamer heeft een oppervlakte van 27,7m² en is geschikt voor 3 tot 4 personen. Deze kamer beschikt over dezelfde faciliteiten als de Deluxe Family Stateroom with Verandah. Als je een nog grotere veranda wil, kan je de kamers van Category 5E boeken. De kamers zijn te vinden in de volgende categorieën: Category 5A: Decks 9 en 10, Category 5B: Deck 8, Category 5C: Deck 7, Category 5D: Deck 6, Category 5E: Decks 6, 7, 8, 9 en 10; oversized private verandah, some with whitewall, Category 6A: Decks 8 en 9; private verandah with whitewall, Category 6B: Decks 5, 6 en 7; private verandah with whitewall, Category 7A: Decks 5, 6, 7, 8, en 9; enclosed verandah with limited views.
Afbeelding
Afbeelding
Ook deze categorie kamers zijn te boeken in een mindervalide-variant. Deze kamers hebben dezelfde faciliteiten, op de opgesplitste badkamer na. Category 5E, decks 8 en 9; staterooms 8184 en 9170.
Afbeelding
Concierge
De concierge kamers zijn de suites op de cruise schepen. Met extra faciliteiten en ruimte zijn deze kamers een stuk luxueuzer.

Concierge Family Oceanview Stateroom with Verandah
Bij deze kamer kun je genieten van de grootste oppervlakte van alle kamers, gecombineerd met exclusieve concierge services. In deze kamers kunnen tot 5 personen verblijven. De oppervlakte is 28,4m². Verder zijn er onder andere premium badhanddoeken, LCD flat-screen tv op draaiarm, kast, koelkast, kluis, telefoon en föhn te vinden. Naast een slaapbank met tafeltje is er ook plaats voor een klein bureau. Tussen het bed en de rest van de kamer hangt een gordijn, zodat het slaapgedeelte van het zitgedeelte afgesloten kan worden. Deze kamers worden gekenmerkt door een opgesplitste badkamer. Er is een badkamer met een wastafel, douche en bad en een badkamer met een wastafel en toilet.
De gasten die verblijven is concierge kamers, genieten van net iets meer luxe, zoals donzen dekbedden. Ook kunnen gasten kiezen tussen een aantal hoofdkussens, zoals dons of hypoallergeen. Ook krijg je een persoonlijke badjas en slippers. Er is een Media Library gesitueerd in de Concierge Lounge waar DVD's, video games en bordspelletjes te vinden zijn. Deze kamers beschikken ook over een veranda. Deze kamers vallen onder category V en zijn op deck 11 en 12 te vinden. Ook zijn deze kamers in mindervalide variant te vinden.
Afbeelding
Afbeelding
Concierge 1-Bedroom Suite with Verandah
Deze kamers hebben een Art Deco interieur. Deze kamers zijn nog groter met een oppervlakte van 57,8m² inclusief een veranda. Geschikt voor 5 personen en hebben een aparte slaapkamer, 2 badkamers met een regendouche en whirlpool bad, een woonkamer, walk-in closet en een bar. Deze kamers beschikken over een grotere LCD flat screen tv van 42 inch, een blu-ray DVD speler, kluis, föhn, telefoon, eettafel en een sofa en sofa stoelen.
Ook bij deze kamer hebben de mensen een donzen dekbed, keuze uit hoofdkussens, toegang tot de Media Library en persoonlijke badjas en slippers.
Deze kamers vallen onder Category T en zijn te vinden op deck 11 en deck 12.
Deze suites zijn er ook voor mindervaliden.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Concierge Royal Suite with Verandah
Ongeëvenaarde luxe en persoonlijke aandacht. Een verfijnde art deco-inrichting met originele kunstwerken, vintage Disney-kenmerken, warme houten afwerkingen met ingelegde details, elegant meubilair en weelderige marmeren en granieten badkamers om uw cruise naar ultieme nieuwe hoogten te brengen.
Deze suite is geschikt voor 5 personen en is de grootste suite op het schip met een oppervlakte van 156,5m². Deze suite heeft verder een aparte slaapkamer, woonkamer, twee badkamers met een regendouche en whirlpool bad, een veranda met een whirlpool, bar, walk-in closet en een dining salon. Deze kamers beschikken over een grotere LCD flat screen tv van 42 inch, een blu-ray DVD speler, kluis, föhn, telefoon, eettafel en een sofa en sofa stoelen.
Ook bij deze kamer hebben de mensen een donzen dekbed, keuze uit hoofdkussens, toegang tot de Media Library en persoonlijke badjas en slippers.
Concierge Royal Suites met Veranda vallen onder Categorie R en bevinden zich op Deck 12.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Alle concierge kamers bieden tevens extra service op verschillende gebieden.

Bron tekst en foto's (en uitgebreidere informatie): Disney Cruise Line Website

Het boeken van een Disney cruise is ook mogelijk via www.cruisereizen.nl (Een Nederlandse site gespecialiseerd in cruise vakanties)
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op dinsdag 29 december 2020 16:26