Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Disney Wonder

december 29, 2020 1473
Jong en oud voelen zich weer even kind aan boord van de Disney Wonder
Over het schip
De Disney Wonder is een middelgroot schip uit het jaar 1999 en is het tweede schip uit de vloot van de Disney Cruise Line. De Disney Wonder is een plek waar wonderen gebeuren en kinderen zich kunnen onderdompelen in een fantasiewereld die alleen Disney kan waarmaken. Dit schip brengt u naar exotische bestemmingen die liggen te wachten om ontdekt te worden.
Afbeelding
Algemene informatie
Tonnage 83.000 BRT
Bouwjaar 1999
Renovatie 2016
Lengte 294 meter
Breedte 32 meter
Snelheid 22 knopen
Vlag Bahama's
Scheepswerf Fincantieri Shipyard, Marghera & Ancona, Italië
Aantal dekken 11
Passagiers 2.700
Crew leden 945
Restaurants 4
Zwembaden 3
Taal aan boord Engels
Valuta aan boord US-Dollar
Afbeelding
Culinair
Aan boord van de Disney Wonder is er op culinair gebied keuze genoeg! Te midden van fantasierijke restaurants geniet u van diverse buffetten, gastronomische menu’s en informele snelle hapjes. Met het unieke rotatiesysteem van Disney Cruise Line wisselt u iedere avond van restaurant. Uw persoonlijke obers, die uw smaak kennen, wisselen met u mee. Geniet van een echte dinershow in Animator’s Palate, dineer onderwater in Triton’s met overheerlijke Amerikaanse en Franse gerechten en proef de zuidelijke gerechten met klassieke invloeden in Tiana’s Place met live jazzmuziek. Bij Cabanas heeft u de keuze uit salades, sandwiches en wraps. Hier kunt u van uw favorieten genieten in de ontspannen Australische sfeer. Terwijl u uzelf bij Pinocchio’s Pizza kunt verwennen met pizza’s en taart, kunt u bij Eye Scream Treats de lekkerste ijsjes verkrijgen. Het Palo restaurant is exclusief voor volwassenen, u kunt hier genieten van Noord-Italiaanse gerechten met een betoverend uitzicht op zee.
Afbeelding
Entertainment
Verveling zal niet voorkomen aan boord van de Disney Wonder. U kunt iedere avond een musical in het theater bijwonen over één van de beroemde Disney verhalen, genieten van vuurwerk op zee, feesten tijdens de deckparty’s en de nieuwste Disney films kijken! En dat is nog maar het begin. Kinderen kunnen volop genieten van waterpret in de zwembaden met spectaculaire glijbanen. Daarnaast zijn er ook diverse kinderclubs waar de hele dag door leuke, fantasierijke activiteiten worden georganiseerd. Ook de allerkleinsten (6 maanden tot 3 jaar) kunnen terecht in “it’s a small world”, dat ook als kinderdagverblijf dienst doet. Volwassenen hebben hun eigen exclusieve zwembad om te ontspannen. Ontspannen kan ook in Senses Spa & Salon. Liever actief bezig? In het fitnesscentrum aan boord kunt u uzelf fit houden door aan diverse fitnessactiviteiten mee te doen. Het Wide World of Sports Deck is geschikt voor elke leeftijd en perfect voor een potje basketbal, ping pong of rondje hardlopen. ’s Avonds kunt u genieten van live muziek en uw favoriete drankje in één van de bars en lounges. Diverse lounges veranderen ’s avonds in heuse nachtclubs, waar u tot in de late uurtjes kunt dansen.
Afbeelding
Over de rederij
Geschikt voor jong én oud: Disney Cruise Line. Het entertainment steekt hier boven alles uit. Hier wordt u echt vermaakt zoals alleen Disney dat kan met middelgrote schepen ingericht in traditionele Disney stijl. Ook uw diner wordt bij Disney Cruise Line door magie omgeven.
Afbeelding
©Disney Scheepsregistratie: De Bahama’s

Soorten kamers aan boord van de Disney Wonder
Disney Cruise Line heeft verschillende soorten hutten om te voldoen aan de behoeften van uw familie wat betreft stijl en comfort - van gezellige privévertrekken met extra ruimte tot grote en rijkelijk ingerichte suites met adembenemende uitzichten.

Inside
De Inside hutten, zijn de kamers die in het binnenste gedeelte van het schip zijn gesitueerd en die geen raam hebben. Er zijn verschillende soorten Inside hutten aan boord van de Disney Wonder.

Standard Inside Stateroom
In deze kamer is er plaats voor 3 tot 4 personen. De kamergrootte is 17m² met een tweepersoonsbed en een slaapbank. Deze kamers beschikken ook over een Magical Porthole met real-time uitzicht. Verder zijn er onder andere premium badhanddoeken, LCD flat-screen tv op draaiarm, kast, koelkast, kluis, telefoon en föhn te vinden. Naast een slaapbank met tafeltje is er ook plaats voor een klein bureau. Tussen het bed en de rest van de kamer hangt een gordijn, zodat het slaapgedeelte van het zitgedeelte afgesloten kan worden. Er is een badkamer met wastafel, toilet, douche en bad. Het bed is opgehoogd, zodat de koffers daaronder geschoven kunnen worden.
Deze kamers zijn te vinden op de volgende verdiepingen: Category 11A: Decks 6 en 7, Category 11B: Decks 5 en 6, Category 11C: Deck 2. In de category 11C kamers is slechts plaats voor 3 personen.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deluxe Inside Stateroom
De Deluxe Inside Stateroom bezit alle faciliteiten die de Standard Inside Stateroom ook heeft, maar is ruimer met 19,9m². Deze kamers worden gekenmerkt door een opgesplitste badkamer. Er is een badkamer met een wastafel, douche en bad en een badkamer met een wastafel en toilet. Deze kamers vallen onder Category 10A: Decks 5, 6 en 7, Category 10B: Deck 2, Category 10C: Decks 1 en 2. Deze kamers hebben geen raam. De volgende kamers hebben wel een raam, maar belemmerd uitzicht: 5020, 5022, 5024, 5520, 5522, 5524, 6006 en 6506.
Afbeelding
Afbeelding
Standard Inside Stateroom – Accessible
Deze kamer is geschikt voor mindervalide gasten. De grote is 17,1m² en is geschikt voor 4 personen. Verder beschikt deze kamer over alle andere faciliteiten. De badkamer is aangepast met een kleine helling, roll-in douche met een zitje, leuningen en een douchekop die aan te passen is aan de hoogte. De kamers zijn Category 11A en 11B, decks 6 en 7; staterooms 6147, 6647, 7131 en 7631.

Tevens beschikt de Disney Wonder ook over een Deluxe Inside Stateroom Accessible. Deze kamer is hetzelfde als de Deluxe Inside Staterooms, maar deze kamers is voorzien van aanpassingen voor mindervaliden. Deze kamer heeft een oppervlakte van 19,8m². Category 10A, deck 7; stateroom 7509

Oceanview
Deze categorie hutten is hetzelfde als de Inside kamers, maar dan met raam.

Deluxe Oceanview Stateroom en Deluxe Oceanview Stateroom Accessible
Deze kamers zijn geschikt voor 3 tot 4 personen met dezelfde oppervlakte als de Deluxe Inside Staterooms. Deze kamers beschikken echter over 1 of 2 ramen. Verder zijn er onder andere premium badhanddoeken, LCD flat-screen tv op draaiarm, kast, koelkast, kluis, telefoon en föhn te vinden. Naast een slaapbank met tafeltje is er ook plaats voor een klein bureau. Tussen het bed en de rest van de kamer hangt een gordijn, zodat het slaapgedeelte van het zitgedeelte afgesloten kan worden. Deze kamers worden gekenmerkt door een opgesplitste badkamer. Er is een badkamer met een wastafel, douche en bad en een badkamer met een wastafel en toilet. Deze kamers zijn er in de volgende varianten: Category 9A: Decks 5, 6 en 7, Category 9B: Deck 2, Category 9C: Deck 2, Category 9D: Deck 1
Afbeelding
Afbeelding
De Deluxe Oceanview Staterooms Accessible zijn dezelfde kamers, maar dan geschikt voor mindervaliden. De grootte is hetzelfde en ze zijn geschikt voor 3 personen, maar de kamers hebben aangepaste faciliteiten. Deze kamers beschikken niet over een opgesplitste badkamer. Category 9A, deck 6; staterooms 6000 en 6500

Verandah
Dit zijn de hutten die voorzien zijn van een veranda. Ook hier zijn weer 2 soorten.

Deluxe Family Oceanview Stateroom with Verandah
In deze kamers krijg je nog meer de kans om je goed uit te rekken. Met een oppervlakte van 28,2m² en een veranda met uitzicht op zee. Deze kamers zijn geschikt voor 5 personen. Verder zijn er onder andere premium badhanddoeken, LCD flat-screen tv op draaiarm, kast, koelkast, kluis, telefoon en föhn te vinden. Naast een slaapbank met tafeltje is er ook plaats voor een klein bureau. Tussen het bed en de rest van de kamer hangt een gordijn, zodat het slaapgedeelte van het zitgedeelte afgesloten kan worden. Deze kamers worden gekenmerkt door een opgesplitste badkamer. Er is een badkamer met een wastafel, douche en bad en een badkamer met een wastafel en toilet. De privé veranda is voorzien van patio meubilair, kindersloten, plexiglas railings en deck verlichting. Category 4A, 4B en 4E en bevinden zich op Deck 8.
Afbeelding
Afbeelding
Deluxe Oceanview Stateroom with Verandah
Deze kamer heeft een oppervlakte van 24,9m² en is geschikt voor 3 tot 4 personen. Deze kamer beschikt over dezelfde faciliteiten als de Deluxe Family Stateroom with Verandah. Deze kamers zijn qua oppervlakte iets kleiner dan de Deluxe Family Oceanview, maar ze hebben wel allemaal een veranda. De kamers zijn te vinden in de volgende categorieën: Category 5A: Deck 7, Category 5B: Decks 6 en 7, Category 5C: Decks 5 en 6, Category 6A: Decks 5, 6 en 7, Category 7A: Decks 5, 6, 7, en 8; enclosed verandah met beperkt zicht.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Ook deze categorie kamers zijn er in een mindervalide-variant. Deze kamers hebben dezelfde faciliteiten, op de opgesplitste badkamer na. De Deluxe Family Oceanview stateroom Accessible heeft een oppervlakte van 28,2m², Category 4E, deck 8; stateroom 8094, en is geschikt voor 5 personen. De Deluxe Oceanview Stateroom Accessible is geschikt voor 3 tot 4 personen en heeft een grootte van 24,9m², Category 6A, decks 6 en 7; staterooms 6154, 6654, 7136, 7138, 7636 en 7638.

Concierge
De concierge kamers zijn de suites op de Disney cruise schepen. Met extra faciliteiten en ruimte zijn deze kamers een stuk luxueuzer.

Concierge Family Oceanview Stateroom with Verandah
Bij deze kamer kun je genieten van de grootste oppervlakte van alle kamers gecombineerd met exclusieve concierge services. In deze kamers kunnen tot 5 personen verblijven. De oppervlakte is 28,2m². Verder zijn er onder andere premium badhanddoeken, LCD flat-screen tv op draaiarm, kast, koelkast, kluis, telefoon en föhn te vinden. Naast een slaapbank met tafeltje is er ook plaats voor een klein bureau. Tussen het bed en de rest van de kamer hangt een gordijn, zodat het slaapgedeelte van het zitgedeelte afgesloten kan worden. Deze kamers worden gekenmerkt door een opgesplitste badkamer. Er is een badkamer met een wastafel, douche en bad en een badkamer met een wastafel en toilet.
De gasten die verblijven in concierge kamers, genieten van net iets meer luxe, zoals donzen dekbedden. Ook kunnen gasten kiezen tussen een aantal hoofdkussens, zoals dons of hypoallergeen. Ook krijg je een persoonlijke badjas en slippers. Er is een Media Library gesitueerd in de Concierge Lounge waar DVD's, video games en bordspelletjes te vinden zijn. Deze kamers beschikken ook over een veranda. Deze kamers vallen onder Category V en bevinden zich op Deck 8, voorkant, midden en achterkant van het schip.

Concierge 1-Bedroom Suite with Verandah
Deze kamers hebben een Art Deco interieur. Ze zijn nog groter met een oppervlakte van 57m² inclusief een veranda. Ze zijn geschikt voor 5 personen en ze hebben een aparte slaapkamer, 2 badkamers met een regendouche en whirlpool bad, een woonkamer, walk-in closet en een bar. Deze kamers beschikken over een grotere LCD flat screen tv van 42 inch, een blu-ray DVD speler, kluis, föhn, telefoon, eettafel en een sofa en sofa stoelen. Ook bij deze kamer hebben de mensen een donzen dekbed, keuze uit hoofdkussens, toegang tot de Media Library en persoonlijke badjas en slippers. Deze kamers vallen onder Category T en zijn gesitueerd op Deck 8, voorkant, midden en achterkant. Deze suites zijn er ook voor mindervaliden.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Concierge 2-Bedroom Suite with Verandah
Deze ruime suite biedt plaats aan 7 personen en heeft een oppervlakte van 87,8m² Deze kamers vallen onder Category S en zijn te vinden op Deck 8, voorkant. Deze suite heeft, zoals de naam al doet vermoeden, 2 slaapkamers. Deze kamer beschikt onder andere over een woonkamer, 2 slaapkamers, een bar, 2 walk-in closets, 2,5 badkamers en een whirlpool. Verder beschikt ze over dezelfde faciliteiten als de andere suites.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Concierge Royal Suite with Verandah
Ongeëvenaarde luxe en persoonlijke aandacht. Een verfijnde art deco-inrichting met originele kunstwerken, vintage Disney-kenmerken, warme houten afwerkingen met ingelegde details, elegant meubilair en weelderige marmeren en granieten badkamers om uw cruise naar ultieme nieuwe hoogten te brengen.
Deze suite is geschikt voor 5 personen en is de grootste suite op het schip met een oppervlakte van 95,6m². Deze suite heeft verder een aparte slaapkamer, woonkamer, twee badkamers met een regendouche en whirlpool bad, een veranda met een whirlpool, bar, walk-in closet en een dining salon. Deze kamers beschikken over een grotere LCD flat screen tv van 42 inch, een blu-ray DVD speler, kluis, föhn, telefoon, eettafel en een sofa en sofa stoelen. Ook bij deze kamer hebben de mensen een donzen dekbed, keuze uit hoofdkussens, toegang tot de Media Library en persoonlijke badjas en slippers. Concierge Royal Suites met Veranda vallen onder Category R en bevinden zich op Deck 8, Midship.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Alle concierge kamers bieden tevens een extra service op verschillende gebieden.

Bron tekst en foto's (en uitgebreidere informatie): Disney Cruise Line Website

Het boeken van een Disney cruise is ook mogelijk via www.cruisereizen.nl (Een Nederlandse site gespecialiseerd in cruise vakanties)
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op dinsdag 29 december 2020 16:26