Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Disney Fantasy

december 29, 2020 1568
De nieuwe Disney Fantasy is een ware droom, voor de hele familie
Over het schip
De Disney Fantasy is een middelgroot schip uit het jaar 2012. Het is het vierde en momenteel grootste schip van de Disney Cruise Line. De Disney Fantasy is het zusterschip van de Disney Dream en een meesterwerk van ontwerp en techniek naast de moderne ontwikkelingen. Met dit schip vaart u naar exotische bestemmingen terwijl u geniet van de Disney magie op zee.
Afbeelding
Algemene informatie
Tonnage 130.000 BRT
Bouwjaar 2012
Lengte 340 meter
Breedte 38 meter
Snelheid 22 knopen
Vlag Bahama's
Scheepswerf Meyer Werft
Aantal dekken 14
Passagiers 4.000
Crew leden 1.480
Restaurants 5
Zwembaden 3
Taal aan boord Engels
Valuta aan boord US-Dollar
Afbeelding
Culinair
Aan boord van de Disney Fantasy is er een ruime keuze aan restaurants, van menu’s die geïnspireerd zijn op een romantische bestemming tot restaurants met magische Disney thema’s. Met het unieke rotatiesysteem van de Disney Cruise Line wisselt u iedere avond van restaurant en uw persoonlijke obers wisselen met u mee. In geselecteerde restaurants heeft u de kans om de beroemde Disney figuren te ontmoeten. De specialiteitenrestaurants Palo & Remy zijn exclusief voor volwassenen en bieden u een avondje uit in Italiaanse of Franse stijl. Dineer als een koning of koningin in het koninklijke Royal Court, waar u onder andere kan genieten van gegrilde ossenhaas, een frisse avocado-citroensalade en een klassieke sundae. Naast deze bovengenoemde restaurants kunt u ook de boulevard verkennen met verse favoriete gerechten. Voor een kleine, snelle lunch kunt u terecht bij Flo’s Café en voor een snelle zoete hap bij Eye Scream of Frozone Treats.
Afbeelding
Entertainment
Het entertainment aan boord van de Disney Fantasy is, net zoals dat in de themaparken, van topniveau. Zo kunt u heerlijk ontspannen in één van de zwembaden met spectaculaire glijbanen, los gaan tijdens de gezellige feestjes op het dek, klassieke Disney musicals bezoeken of de laatste Disney films zien in de 3D bioscoop. Ontspannen kan dankzij de diverse wellnessfaciliteiten, maar wanneer u liever actief bezig bent kunt u ook naar de fitnesscentra. Kies hier voor een motiverende groepsles of sport samen met een persoonlijke fitnesscoach. Ga uitgebreid shoppen in de betoverende winkels of laat de kinderen van een make-over genieten. Voor zowel kleine kinderen als voor de iets oudere zijn er diverse activiteiten in de verschillende kinderclubs. De allerkleinsten kunnen terecht in ‘It’s a small world’ nursery en de jongeren vermaken zich in het hippe Vibe. ’s Avonds zijn er diverse bars geopend waar u kunt genieten van een lekker drankje, bijvoorbeeld in O’Gills, een echte Ierse pub. Ook kunt u tot in de late uurtjes dansen in de nachtclub The Tube of La Piazza. Op sommige dagen worden er in de avond gethematiseerde feesten georganiseerd met de beroemde Disney figuren. Met als afsluiting een spectaculaire vuurwerkshow op zee.
Afbeelding
Over de rederij
Geschikt voor jong én oud: Disney Cruise Line. Het entertainment steekt hier boven alles uit. Hier wordt u echt vermaakt zoals alleen Disney dat kan, met middelgrote schepen ingericht in traditionele Disney stijl. Ook uw diner wordt bij Disney Cruise Line door magie omgeven.
Afbeelding
©Disney Scheepsregistratie: De Bahama’s

Het boeken van een Disney cruise is ook mogelijk via www.cruisereizen.nl (Een Nederlandse site gespecialiseerd in cruises)

Soorten kamers aan boord van de Disney Fantasy
Disney Cruise Line heeft verschillende soorten hutten die voldoen aan de behoefte van uw familie wat betreft stijl en comfort - van gezellige privévertrekken met extra ruimte tot grote en rijkelijk ingerichte suites met adembenemende uitzichten.

Inside
De Inside hutten, zijn de kamers die in het binnenste deel van het schip zijn gesitueerd en die geen raam hebben. Alle Inside Staterooms hebben een magische patrijspoort, waardoor gasten een real-time zicht op de buitenkant van het schip hebben terwijl ze de feitelijke locatie, haven of stuurboord van de hut weerspiegelen. Ook zullen er af en toe verrassingen voorbijkomen, zoals een Disney figuur of piratenschip. Er zijn verschillende soorten Inside hutten aan boord van de Disney Fantasy.

Standard Inside Stateroom
In deze kamer is plek voor 3 tot 4 personen. De kamergrootte is 15,7m² met een tweepersoonsbed en een slaapbank. Deze kamers beschikken ook over een Magical Porthole met real-time uitzicht. Verder zijn er onder andere premium badhanddoeken, LCD flat-screen tv op draaiarm, kast, koelkast, kluis, telefoon en föhn te vinden. Naast een slaapbank met tafeltje is er ook plaats voor een klein bureau. Tussen het bed en de rest van de kamer hangt een gordijn, zodat het slaapgedeelte van het zitgedeelte afgesloten kan worden. Er is een badkamer met wastafel, toilet, douche en bad. Het bed is opgehoogd, zodat de koffers daaronder geschoven kunnen worden.
Deze kamers zijn te vinden op de volgende verdiepingen: Category 11A: Decks 8, 9 en 10, Category 11B: Decks 5, 6 en 7, Category 11C: Deck 2
Afbeelding
Deluxe Inside Stateroom
De Deluxe Inside Stateroom bezit alle faciliteiten die de Standard Inside Stateroom ook heeft, maar is ruimer met 18,9m². Deze kamers worden gekenmerkt door een opgesplitste badkamer. Er is een badkamer met een wastafel, douche en bad en een badkamer met een wastafel en toilet. Deze kamers vallen onder Category 10A en zijn te vinden op Decks 5, 6, 7, 8 en 9.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Standard Inside Stateroom – Accessible
Deze kamer is geschikt voor mindervalide gasten. De grote is 15,7m² en is geschikt voor 4 personen. Verder beschikt deze kamer over alle andere faciliteiten. De badkamer is toegankelijk via een helling, er is een roll-in douche met een zitje, leuningen en een douchekop die aan te passen is aan de hoogte. De kamers zijn Category 11C, deck 2; staterooms 2033, 2035, 2533 en 2535.
Afbeelding
Afbeelding
Oceanview
Deze categorie hutten, zijn dezelfde kamers als de Inside kamers, maar dan met een raam.

Deluxe Family Oceanview Stateroom en Deluxe Family Oceanview Stateroom Accessible
Deze kamers zijn geschikt voor 3 tot 5 personen met een oppervlakte van 22,4m². Deze kamers beschikken ook over een Magical Porthole met real-time uitzicht. Verder zijn er onder andere premium badhanddoeken, LCD flat-screen tv op draaiarm, kast, koelkast, kluis, telefoon en föhn te vinden. Naast een slaapbank met tafeltje is er ook plaats voor een klein bureau. Tussen het bed en de rest van de kamer hangt een gordijn, zodat het slaapgedeelte van het zitgedeelte afgesloten kan worden. Deze kamers worden gekenmerkt door een opgesplitste badkamer. Er is een badkamer met een wastafel, douche en bad en een badkamer met een wastafel en toilet. Deze kamers zijn er in de volgende varianten: Category 8A: Decks 5 en 6; 2 large porthole windows, Category 8B: Deck 9; 1 large porthole window, Category 8C: Decks 7 en 8; 1 large porthole window, Category 8D: Decks 5 en 6; 1 large porthole window
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
De Deluxe Family Oceanview Stateroom Accessible zijn dezelfde kamers, maar dan geschikt voor mindervaliden. De grootte is hetzelfde, maar de kamers hebben aangepaste faciliteiten. Category 8A, deck 6; stateroom 6014

Deluxe Oceanview Stateroom en Deluxe Oceanview Stateroom Accessible
Deze kamer is geschikt voor 3 tot 4 personen met een grootte van 18,9m². Deze kamer beschikt over dezelfde faciliteiten als de Deluxe Family Oceanview Stateroom inclusief de opgesplitste badkamer. Category 9A: Decks 5, 6, 7 en 8; 1 of 2 porthole windows, Category 9B: Deck 2; 1 porthole window, Category 9C: Decks 7 en 8; 1 obstructed porthole, Category 9D: Decks 6, 7 en 8; 1 obstructed porthole met beperkt zicht op de oceaan.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deze kamers zijn ook beschikbaar als mindervalidekamer, de Deluxe Oceanview Stateroom Accessible. Deze kamers hebben dezelfde faciliteiten, maar dan aangepast aan mindervaliden. De badkamer is hier niet opgesplitst. Categories 9A, 9C en 9D; decks 5, 6, 7 en 8; staterooms 5186, 5686, 6006, 6186, 6500, 6504, 6686, 7500 en 8500.
Afbeelding
Verandah
Dit zijn de hutten, die voorzien zijn van een veranda. Ook hier zijn er weer 2 soorten.

Deluxe Family Oceanview Sateroom with Verandah en Deluxe Family Oceanview Sateroom with Verandah Accessible
In deze kamers krijg je nog meer de kans om je goed uit te rekken. Met een oppervlakte van 27,7m² en een veranda met uitzicht op zee. Deze kamers zijn geschikt voor 4 tot 5 personen. Verder zijn er onder andere premium badhanddoeken, LCD flat-screen tv op draaiarm, kast, koelkast, kluis, telefoon en föhn te vinden. Naast een slaapbank met tafeltje is er ook plaats voor een klein bureau. Tussen het bed en de rest van de kamer hangt een gordijn, zodat het slaapgedeelte van het zitgedeelte afgesloten kan worden. Deze kamers worden gekenmerkt door een opgesplitste badkamer. Er is een badkamer met een wastafel, douche en bad en een badkamer met een wastafel en toilet. De privé veranda is voorzien van patio meubilair, kindersloten, plexiglas railings en deck verlichting. Category 4A: Decks 9 en 10, Category 4B: Deck 8, Category 4C: Deck 7, Category 4D: Deck 6, Category 4E: Deck 5; oversized private verandah (3 tot 4 personen).
Afbeelding
Afbeelding
Van deze kamers zijn er ook die geschikt zijn voor mindervaliden, Deluxe Family Oceanview Sateroom with Verandah Accessible. Deze kamers beschikken over dezelfde faciliteiten, maar hebben geen opgesplitste badkamer. Categories 4B, 4D en 4E; decks 5, 6 en 8; staterooms 5552, 6088, 6090, 8090, 8092, 8588 en 8590.

Deluxe Oceanview Sateroom with Verandah en Deluxe Oceanview Sateroom with Verandah Accessible
Deze kamer heeft een oppervlakte van 27,7m² en is geschikt voor 3 tot 4 personen. Deze kamer beschikt over dezelfde faciliteiten als de Deluxe Family Stateroom with Verandah. Als je een nog grotere veranda wil, kan je de kamers van Category 5E boeken. De kamers zijn te vinden in de volgende categorieën: Category 5A: Decks 9 en 10, Category 5B: Deck 8, Category 5C: Deck 7
Category 5D: Deck 6, Category 5E: Decks 6, 7, 8, 9 en 10; oversized private verandah, some with whitewall, Category 6A: Decks 8 en 9; private verandah with whitewall, Category 6B: Decks 5, 6 en 7; private verandah with whitewall, Category 7A: Decks 5, 6, 7, 8, en 9; enclosed verandah with limited views.
Afbeelding
Afbeelding
Ook deze categorie van kamers is er in een mindervalide-variant. Deze kamers hebben dezelfde faciliteiten, op de opgesplitste badkamer na. Category 5E, decks 8 en 9; staterooms 8184 en 9170.
Afbeelding
Concierge
De concierge kamers zijn de suites op de cruiseschepen. Met extra faciliteiten en ruimte zijn deze kamers een stuk luxueuzer.

Concierge Family Oceanview Stateroom with Verandah
Bij deze kamer kun je genieten van de grootste oppervlakte van alle kamers gecombineerd met exclusieve concierge services. In deze kamers kunnen tot 5 personen verblijven. De oppervlakte is 28,4m². Verder zijn er onder andere premium badhanddoeken, LCD flat-screen tv op draaiarm, kast, koelkast, kluis, telefoon en föhn te vinden. Naast een slaapbank met tafeltje is er ook plaats voor een klein bureau. Tussen het bed en de rest van de kamer hangt een gordijn, zodat het slaapgedeelte van het zitgedeelte afgesloten kan worden. Deze kamers worden gekenmerkt door een opgesplitste badkamer. Er is een badkamer met een wastafel, douche en bad en een badkamer met een wastafel en toilet.
De gasten die verblijven in concierge kamers, genieten van net iets meer luxe, zoals donzen dekbedden. Ook kunnen gasten kiezen tussen een aantal hoofdkussens, zoals dons of hypoallergeen. Ook krijg je een persoonlijke badjas en slippers. Er is een Media Library gesitueerd in de Concierge Lounge waar DVD's, video games en bordspelletjes te vinden zijn. Deze kamers beschikken ook over een veranda. Deze kamers vallen onder category V en zijn op deck 11 en 12 te vinden. Van deze kamers is er ook een mindervalide variant.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Concierge 1-Bedroom Suite with Verandah
Deze kamers hebben een Art Deco interieur. Ze zijn nog groter met een oppervlakte van 57,8m² inclusief een veranda. Ze zijn geschikt voor 5 personen en hebben een aparte slaapkamer, 2 badkamers met een regendouche en whirlpool bad, een woonkamer, walk-in closet en een bar. Deze kamers beschikken over een grotere LCD flat screen tv van 42 inch, een blu-ray DVD speler, kluis, föhn, telefoon, eettafel en een sofa en sofa stoelen.
Ook bij deze kamer hebben de mensen een donzen dekbed, keuze uit hoofdkussens, toegang tot de Media Library en persoonlijke badjas en slippers.
Deze kamers vallen onder Category T en zijn te vinden op deck 11 en deck 12.
Deze suites zijn er ook voor mindervaliden.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Concierge Royal Suite with Verandah
Ongeëvenaarde luxe en persoonlijke aandacht. Een verfijnde art deco-inrichting met originele kunstwerken, vintage Disney-kenmerken, warme houten afwerkingen met ingelegde details, elegant meubilair en weelderige marmeren en granieten badkamers om uw cruise naar ultieme nieuwe hoogten te brengen.
Deze suite is geschikt voor 5 personen en is de grootste suite op het schip met een oppervlakte van 156,5m². Deze suite heeft verder een aparte slaapkamer, woonkamer, twee badkamers met een regendouche en whirlpool bad, een veranda met een whirlpool, bar, walk-in closet en een dining salon. Deze kamers beschikken over een grotere LCD flat screen tv van 42 inch, een blu-ray DVD speler, kluis, föhn, telefoon, eettafel en een sofa en sofa stoelen.
Ook bij deze kamer hebben de mensen een donzen dekbed, keuze uit hoofdkussens, toegang tot de Media Library en persoonlijke badjas en slippers.
Conciërge Royal Suites met Veranda vallen onder Categorie R en bevinden zich op Deck 12.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Alle concierge kamers bieden tevens een extra service op verschillende vlakken.

Bron tekst en foto's (en uitgebreidere informatie): Disney Cruise Line Website

Het boeken van een Disney cruise is ook mogelijk via www.cruisereizen.nl (Een Nederlandse site gespecialiseerd in cruises)
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op zondag 07 januari 2024 09:52