Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ga mee achter de schermen van de Disney Parken in seizoen 2, vanaf 27 december op Disney+

december 05, 2023 2393
Het is terug! Seizoen twee van de originele serie “Behind the Attraction” vanaf 27 december op Disney+ met zes nieuwe afleveringen met legendarische Disney Parken-attracties over de hele wereld!De serie van Disney Branded Television wordt geproduceerd door Dwayne Johnson en Dany Garcia van Seven Bucks Productions, en Brian Volk-Weiss van The Nacelle Company. De originele serie, verteld door Paget Brewster (“Criminal Minds”), geeft kijkers een exclusief kijkje “achter de gordijn” van de meest geliefde attracties en bestemmingen in Disney Parks en Resorts over de hele wereld.

Seizoen twee kijkt naar zes gloednieuwe verhaallijnen van je favoriete attracties, eten en nachtelijke spektakels! Deze afleveringen omvatten:

Pirates of the Caribbean
Het is een piratenleven voor iedereen aan boord van Pirates of the Caribbean! Walt Disney hield van avonturenverhalen, vooral die over stoere piraten. Die inspiratie leidde tot een van de meest geliefde attracties in de geschiedenis van Disney. Aanvankelijk bedoeld als wassenbeeldenmuseum, overtuigden de technologische ontwikkelingen Walt ervan dat er een meer geavanceerde attractie kon worden gecreëerd met behulp van de modernste Audio-Animatronics-figuren. De klassieke versie in Anaheim bleek zo succesvol dat het een succesvolle filmfranchise en iteraties in Disney-parken over de hele wereld voortbracht, inclusief de baanbrekende nieuwe versie in Shanghai Disneyland.

Big Thunder Mountain Railroad
Stap aan boord van de wildste rit in de wildernis! Gebaseerd op een concept van Disney-legende Marc Davis, heeft Imagineer Tony Baxter deze bergachtige sensatierit opnieuw bedacht! Geïnspireerd door het Amerikaanse Westen heeft deze attractie zich over de hele wereld verspreid. De versie in Disneyland Paris bevindt zich op een eiland en is verbonden met Phantom Manor, terwijl die in Walt Disney World Resort en Disneyland Park omgekeerde versies van elkaar aan tegenovergestelde kusten zijn. Hong Kong Disneyland Park beschikt zelfs over een zusterattractie: Big Grizzly Mountain Runaway Mine Cars. Big Thunder Mountain Railroad heeft het allemaal: op hol geslagen treinen, mijnstadje Rainbow Ridge, gestoorde geesten en draaiende buidelratten! Het gerucht gaat dat er zelfs een geheime geitentruc bestaat...

Indiana Jones Adventure
Kraak de zweep en ga met Indiana Jones mee op het avontuur van je leven – pas op voor de slangen! Na het succes van Star Tours vonden Michael Eisner en Frank Wells het tijd om George Lucas nog een filmheld naar de Disney-parken te laten brengen. Met actiescènes in elke Indiana Jones-film die blauwdrukken leken voor spannende attracties, lag de keuze voor de hand. Indy is overal in de parken, van een live-action stuntshow tot Disney's eerste inversie-achtbaan in Disneyland Parijs, tot het spannende Indiana Jones Adventure in Disneyland Park dat zo populair bleek dat er nog een werd gebouwd in Tokyo DisneySea. Deze attracties zijn zó mooi, ze horen thuis in een museum!

EPCOT
Waar kun je een glimp opvangen van de toekomst en de wereld rondreizen zonder Florida te verlaten? Bij de Experimental Prototype Community Of Tomorrow, waar het onmogelijke mogelijk wordt! Toen EPCOT in 1982 in het Walt Disney World Resort werd geopend, was het het grootste Disney-park tot nu toe. Centraal staat de verbazingwekkende architectonische prestatie die Ruimteschip Aarde is. World Showcase, verspreid over de lagune, beschikt over paviljoens die landen van over de hele wereld in het zonnetje zetten. Sommige herbergen zelfs attracties, zoals het Noorse Frozen Ever After en het Franse Remy's Ratatouille Adventure, evenals Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind in de World Discovery-buurt. Zolang er nog verbeeldingskracht in de wereld is, zal EPCOT nooit compleet zijn.

The Food
Churros, DOLE Whip, kalkoenpoten en meer... Ontdek de verhalen achter deze smakelijke lekkernijen! Walt wist dat eten cruciaal was voor de parkervaring. Van snacks om rond te lopen tot themadiners zoals het piratenrestaurant Blue Bayou, er is voor ieder wat wils. Ontdek hoe de churro debuteerde in een tienernachtclub in Disneyland, hoe de Central Bakery alle snoepjes van Disneyland maakt en wat er gebeurt in het geheimzinnige Flavour Lab in Walt Disney World. Wat is het Smaaklab? Dat zou veelzeggend zijn! Ontdek wereldwijd hoe Disneyland Paris een eigen draai geeft aan de favorieten van Walt, Hong Kong Disneyland Resort karaktervormige dim sum creëert en Tokyo Disneyland een nieuwe invulling geeft aan popcorn, om er maar een paar te noemen. Eten zorgt ervoor dat het verhaal verder gaat dan alleen de attracties!

Nighttime Spectaculars
De magie gaat door in het donker met de nachtelijke spektakels van Disney Parken. Wat begon als een vuurwerkshow in de lucht boven het Disneyland Park, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een breed scala aan shows in Disney-parken over de hele wereld. Dankzij technologische innovaties zoals projectiemapping, mistschermen en zelfs drones zijn ze elk jaar spectaculairder geworden. Al lang bestaande Disney favorieten als de “Main Street Electrical Parade”, “Fantasmic!” en “World of Color” zijn vergezeld door nieuwere dazzlers zoals “Momentous” in Hong Kong Disneyland Park en “ILLUMINATE!” in Shanghai Disneyland. Kom voor de attracties, blijf voor de shows!

Bereid je voor op het komende seizoen door seizoen 1 van de serie te bekijken, nu te streamen op Disney+. (Hier meer info over het eerste seizoen)
Beoordeel dit item
(5 stemmen)
Laatst aangepast op dinsdag 12 december 2023 19:37