Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

De nummers van Disneyland Paris

december 27, 2020 286
Wist jij dat nummers een belangrijke rol spelen in Disneyland Paris ? De nummers die verstopt zijn in Disneyland Paris brengen als het ware een hommage aan belangrijke mensen en datums binnen het Disney imperium.
Zo vind je bijvoorbeeld het geboortejaar van Walt Disney (1901) op het raam van Disney Clothiers en op enkele plaatjes op de grond in Main Street U.S.A. Daarnaast zijn er ook referenties naar Walt's broer Roy Oliver Disney die geboren was op 24 juni 1893.
Het nummer 92 is ook te vinden op enkele elementen binnen Disneyland Paris. Dit refereert natuurlijk naar het openingsjaar van Disneyland Paris. Het nummer 1892 dat je vindt op de façades van het Emporium en Harrington’s Fine China and Porcelains is dan weer een verwijzing naar het jaar waarin het verhaal van Main Street U.S.A zich afspeelt. Bovenaan de Boardwalk Candy Palace staat dan weer 1988, in dat jaar is de bouw van Disneyland Paris gestart.
En het nummer “14 01 dat te vinden is op het plaatje van de Flower Street en op Walt’s – an American Restaurant staat dan weer voor het adres waar the Walt Disney Imagineering kantoren van Glendale zich bevinden.
In het Walt Disney Studios Park vind je verwijzingen naar Mickey zijn verjaardag, 1118 staat voor november 18, op zijn Amerikaans geschreven,de datum dat Mickey's eerste film, Steamboot Willie uitkwam.


Afbeelding
Beoordeel dit item
(1 Stem)
Laatst aangepast op zondag 27 december 2020 11:37