Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Magic Keeper: Onmoet Allison Boullé, Brand & Creative Development Project Manager

februari 26, 2021 444
Allison begon haar carrière bij Disneyland®️ Paris als stagiair terwijl ze haar MBA in International Marketing & Communication Strategy afrondde. Zes jaar later werkt ze aan projecten, het ene nog creatiever dan het andere... zelfs tijdens deze sluitingsperiode. Laten we haar rol eens schetsen!

Stel ons eens voor aan je team en vertel ons eens wat meer over de missies ervan.
In mijn afdeling zijn er twee groepen: één groep die zich bezighoudt met projectbeheer, waar ik deel van uitmaak, en één groep die zich bezighoudt met creatie. Met uitzondering van de reclamemedia*, ontwikkelen wij het grootste deel van de "below the line"-media van het bedrijf. We creëren bijvoorbeeld de belangrijkste visuals en logo's voor de seizoenen, attracties, evenementen of jubilea, maar ook foto- en videoshoots om nieuwe producten onder de aandacht te brengen of communicatie ter plaatse. We werken samen met veel verschillende afdelingen aan een verscheidenheid van projecten! Mijn team garandeert ook dat ons merkimago wordt gerespecteerd door ervoor te zorgen dat alle communicatie die intern of extern wordt ontwikkeld de grafische en copyrightrichtlijnen van Disneyland®️ Paris volgt, evenals die van onze franchises: MARVEL, Star WarsTM, Pixar, enz.

Aan welke projecten werk je momenteel tijdens deze tijdelijke sluiting?
We werken aan dingen voor Disney's Hotel New York®️ - The Art of Marvel, Disney Junior Dreams Factory, Cars ROAD TRIP, Avengers Campus, en bijgewerkte grafische richtlijnen voor Disney®️Hotels.

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit ?
Veel telefoontjes en e-mails! ‘s Ochtends, als mijn agenda het toelaat, praat ik met elke grafisch ontwerper met wie ik werk, zodat we op één lijn zitten wat betreft de prioriteiten van de dag. Daarna maak ik een reeks afspraken over komende onderwerpen, bereid ik creatieve briefings voor en volg ik lopende projecten op... en dat alles terwijl ik telewerk.

Je advies aan iemand die begint met telewerken?
Houd een rustig tempo aan! Het kan verleidelijk zijn om in je pyjama vanuit bed te werken of om het later op de avond af te maken. Mijn advies is om een ochtendroutine op te zetten om de dag goed te beginnen en de lunchpauze niet over te slaan. Het beste is om de computer uit te zetten en een wandeling van 15 minuten te maken. Over computers gesproken... Zet je camera aan tijdens je vergaderingen! Het is goed om je collega's te zien. In mijn team organiseren we zelfs een keer per week een "virtueel ontbijt" om de gedachten te verzetten en met elkaar in contact te blijven.

Kan je ons vertellen over de beste herinnering die je aan een project hebt?
De 25ste verjaardag! We hebben maanden aan deze viering gewerkt, van de creatie van de visuele identiteit tot de realisatie van de communicatieondersteuning ter plaatse en in heel Europa. Ik had de kans om deel te nemen aan de openingsceremonie met toespraken van leiders, shows, en zelfs een concert van John Legend voor het kasteel van Doornroosje bij het vallen van de avond voor Disney Illuminations... Ik zat op de eerste rij, op slechts een paar meter van het podium!
Beoordeel dit item
(0 stemmen)