Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

(Portret) Maleficent: de meest stekelige schurk

november 01, 2022 112
Met haar zwarte jurk en haar demonische hoorns is Maleficent zeker een van de meest intimiderende Disney-schurken. Gevreesd door iedereen, inclusief haar mede-heksen en de goede feeën, is Disney Halloween Festival de kans waarop ze heeft gewacht om te pronken met al haar krachten!

Je beste kans om Maleficent te ontmoeten is naast de Enchanted Tree, naast de doornstruik die als bij toverslag is ontstaan. Maar je moet haar alleen benaderen met het grootste respect - of extreme voorzichtigheid! Zelfs koningin Leah, de vrouw van koning Stefan en de moeder van prinses Aurora, durft haar niet te beledigen als ze midden in de doop van haar dochter verschijnt. Ze noemt haar "Uwe Excellentie" - een titel die is gereserveerd voor de belangrijkste hoogwaardigheidsbekleders van het Koninkrijk.


EEN KRACHT VAN DE NATUUR
Deze eerbied is niet alleen te danken aan Maleficents nobele – om niet te zeggen koude – houding. Het is ook uit angst voor haar kolossale krachten. De kunstenaars die haar voor de Classic uit 1959 ontwierpen, waren er snel bij om haar in een 'fraise' te kleden - een stijve kraag met kraag die de aristocratische status van een persoon in de zestiende eeuw symboliseerde. Cruciaal was dat ze haar een insectachtige antenne gaven om haar banden met de natuur te benadrukken, de basis voor haar krachten - met name om een ​​woud van gigantische doornen te toveren om te voorkomen dat prins Philip naar het kasteel zou gaan waar Doornroosje ligt.

De legendarische cartoonist Marc Davis kwam tot de perfecte synthese tussen haar demonische persoonlijkheid en haar dierlijke aard. Hij vond een boek met Tsjechische religieuze schilderijen uit de Middeleeuwen in zijn enorme bibliotheek, waarvan er één een vrouw in een vlamachtige, rood-zwarte jurk toonde. Hij voegde verschillende dierlijke elementen toe om het personage te voltooien, zoals de hoorns, de taps toelopende kraag als een vleermuis, en enkele reptielen om haar transformatie in een draak te voorspellen.


EEN ONWETTIGE DRAAK
Dit jaar kun je genieten van al deze details, niet alleen in de Walt Disney-animatieklassieker, maar ook in de Sleeping Beauty Gallery. Gelegen op de eerste verdieping van het kasteel van Doornroosje, vertelt het het verhaal via enkele prachtige glas-in-loodpanelen, originele wandtapijten en met de hand geschilderde sprookjesboeken.

Disney Halloween Festival is de kans om Maleficent in al haar glorie te zien tijdens Nightfall met Disney Villains terwijl ze het kasteel van Doornroosje omringt met een onontkoombare cluster van stekelige doornstruiken. Ten slotte verandert ze in een verschrikkelijke draak, wiens vleermuisachtige vleugels, leeuwenklauwen en reptielenstaart motieven uit de middeleeuwse heraldiek en beeldhouwkunst herinneren, terwijl haar pupilloze ogen haar genadeloze karakter benadrukken.

Het is genoeg om je van angst te bevriezen... En haar huisdierenraaf, Diablo, die je in de Sleeping Beauty Gallery in steen zult zien veranderen, zou het daar zeker mee eens zijn!

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op dinsdag 01 november 2022 14:30

Laagste prijs kalender