Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Meer over Minnie's kostuum in de show Let's Sing Christmas!

december 21, 2022 138
Patroonmakers en kleermakers Sophie en Steve praten over het vleugje magie dat ze aan Minnie's kostuum hebben toegevoegd als onderdeel van onze show Let's Sing Christmas!

Onze show Let's Sing Christmas! staat weer op het podium van Videopolis. Dit jaar heeft Minnie een speciale verrassing in petto voor Mickey en gasten, aangezien ze een coverversie zingt van een beroemd nummer genaamd "All I want for Christmas is... Mickey." Om dit moment nog gedenkwaardiger te maken, hebben de kostuumteams van Disneyland Paris de outfit van Minnie verfraaid, die nu mooier is dan ooit

Op bezoek bij Sophie en Steve – patroonmakers en kleermakers in de workshop Costuming – om meer te weten te komen over hun beroep en de manier waarop ze Minnie's ongelooflijke stola samen met haar glinsterende tartanrok tot leven brachten.

Vertel ons over je professionele leven en waarom je bij Disneyland Paris werkt.
Sophie: Ik studeerde kleermakerij en het maken van patronen voor dameskleding en leerde korsetten maken omdat ik in de film-, lingerie- of haute couture-industrie wilde werken. Werken bij Disneyland Paris was een kinderdroom en het is binnenkort een jaar geleden dat ik bij het bedrijf kwam nadat ik had gereageerd op een vacature op de Disneyland Paris Careers-website. De kostuumontwerpprojecten waaraan ik heb gewerkt, omvatten met name het kostuum van Goofy's Newport Bay Club-thema en de outfit gedragen door Clarabelle als onderdeel van 'Een Parijse dag met Minnie of vrienden'.

Steve: Wat mij betreft ben ik vijf jaar geleden bij Disneyland Paris gekomen na vele jaren ervaring te hebben opgedaan bij verschillende modehuizen en een leerproductiebedrijf dat met verschillende van deze huizen samenwerkte. Een van de eerste kostuumontwerpprojecten waaraan ik werkte, was Merida's jurk voor de Disney Pirate of Princess: Make your Choice!. De meest memorabele projecten waaraan ik heb gewerkt, zijn onder meer het kostuum van Timon in The Lion King: Rhythms of the Pride Land, zoals het op maat werd gemaakt.Wat houdt het beroep patroonmaker & kleermaker in?
Sophie: Hier, in de werkplaats Costuming, zijn we een team van vijf patroonmakers en kleermakers. Onze rol bestaat uit het tot leven brengen van de door het team van kostuumontwerpers ontworpen kostuums. Als we onze rollen vergelijken met rollen in de woningbouw: de ontwerper is de persoon die zich voorstelt hoe het huis eruit zal zien, de architect is degene die de plattegronden van het huis tekent – zoals wij, wanneer we patronen maken – en bouwers zijn degenen die bakstenen, net zoals naaisters tekeningen omzetten in echte kostuums.

Steve: Dat is het precies. We knippen, maken op maat en bepalen volumes op basis van de schetsen van ontwerpers. Hiervoor hebben we veel gesprekken met hen, vooral over de materiaalkeuze. Soms hebben ontwerpers specifieke materialen in gedachten wanneer ze kostuumschetsen maken, maar we kunnen absoluut andere materialen aanbevelen als we denken dat ze onhandig of moeilijk schoon te maken zijn.Wat was het proces voor het maken van deze nieuwe kostuumstukken voor Minnie?
Sophie: Het is een gloednieuwe scène en Emanuel Lenormand – de showregisseur van Let’s Sing Christmas! – wilde het kostuum van Minnie mooier dan ooit maken. Wat mij betreft heb ik meer specifiek aan de stola gewerkt, die wordt begrensd door een boa van ruim 6 meter lang! De stola is genaaid op tafzijde - een delicate en moeilijk te hanteren stof - en werd voor het eerst gemaakt door een pluimassier [veerambachtskunstenaar] met wie we samenwerken. We ontvingen het verzoek in juni en waren begin november klaar met het ontwerpen van de stola, omdat we schetsen moesten maken, deze moesten laten goedkeuren, volumes moesten bepalen, onze toile moesten laten goedkeuren, patronen moesten maken, stof moesten knippen, materialen aan elkaar moesten naaien, het prototype moesten laten goedkeuren en het eindproduct. In de verschillende fasen werden uiteraard aanpassingen doorgevoerd. Vier van ons werkten aan de stola: de ontwerper, de kostuummaker, de naaister en ik, aangezien ik de leiding had over het maken van patronen.

Steve: Ik heb aan de rok van Minnie gewerkt, die is gemaakt van glinsterende stof, een zeer zwierige en behoorlijk complexe stof. Het meest gecompliceerde deel was om aan de tartan-print te werken, omdat we de geruite patronen goed moesten uitlijnen. Meer in het algemeen hadden we voor dit project het geluk dat we rechtstreeks met de regisseur van de show konden praten en duidelijk konden begrijpen wat hij in gedachten had. Dit kostuum is ontworpen voor een show, dus er waren veel elementen waarmee rekening moest worden gehouden om Minnie's optreden zo succesvol mogelijk te maken!


Afbeelding
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op vrijdag 23 december 2022 12:04

Laagste prijs kalender