Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Het toegankelijkheidsprogramma van Disneyland Paris evolueert en zet de evaluatie van de eigen autonomie van de gast op de voorgrond voor een grotere toegankelijkheid

oktober 12, 2021 3612
Op 3 december, de Internationale Dag van Personen met een Handicap, introduceert Disneyland Paris een nieuw toegankelijkheidsprogramma dat gasten met een handicap en speciale behoeften in staat zal stellen de parken te ervaren volgens hun eigen autonomie-evaluatie.

  In Disneyland Paris is magie voor iedereen. Met de kennis en ervaring die gedurende bijna 30 jaar is opgedaan om gasten met een handicap en speciale behoeften te ontvangen, zal het resort zijn benadering van toegankelijkheid verder evolueren voor voortdurende verbetering. Disneyland Paris zal  de toegang tot attracties niet langer bepalen op basis van categorieën van handicaps en gasten zullen hun eigen autonomie evalueren om te beslissen welke attracties ze kunnen ervaren.

 "Ons nieuwe toegankelijkheidsprogramma is een grote stap voorwaarts in onze inzet voor toegankelijkheid in Disneyland Paris, waardoor elke gast de magie van het Disneyland Park en Walt Disney Studios Park kan ervaren, zei Daniel Delcourt, Senior Vice President, Chief Operating Officer, Disneyland Paris. "Onze gasten en Cast Members zijn altijd de kern geweest van onze benadering van toegankelijkheid. Disneyland Paris is toegewijd om te luisteren en te leren van onze gasten, Cast Members en toegankelijkheidsexperts om nieuwe normen te ontwikkelen voor inclusie in de Franse themaparkindustrie."

De autonomie van de gehandicapte gast staat centraal in het toegankelijkheidsprogramma
Disneyland Paris is van mening dat gasten zelf het beste in staat zijn om te bepalen waartoe zij in staat zijn. De ervaring van elke gast met een handicap of speciale behoeften in Disneyland Paris moet daarom worden geleid door hun eigen beoordeling van hun niveau van autonomie en mogelijke behoefte aan een begeleider.

Het nieuwe toegankelijkheidsprogramma van Disneyland Paris zal:

• Staat de eigen inschatting van zelfstandigheid centraal;
• Wordt het aantal toegankelijke attracties met de Priority Card en de Easy Access Card verhoogd door de toegangsvoorwaarden en evacuatievoorwaarden te herzien;
• Hoeven gasten met een beperking niet meer verplicht te worden begeleid;
• Krijgen gasten met een beperking 25% korting (voor zichzelf en één potentiële begeleider) wanneer zij officiële documentatie over hun beperking kunnen tonen.
Tot en met 2 december blijven de huidige begeleiders- en boekingsvoorwaarden voor gasten met een beperking en/of speciale behoeften ongewijzigd.

 "Met de lancering van een nieuw toegankelijkheidsprogramma zet Disneyland Paris een nieuwe standaard voor best-in-class praktijken in over hoe we denken over toegankelijkheid door meer geïndividualiseerde aandacht te bieden aan de unieke omstandigheden van elke gast" zei Michaël Jeremiasz, een high-profile Paralympische atleet en al vele jaren een belangrijke resortpartner die zijn kennis blijft bijdragen om de ervaring voor gasten met een handicap te helpen verbeteren.

Toegankelijkheid als een belangrijke focus voor Disneyland Paris
 Disneyland Paris richt zich op het bevorderen van een gastvrije omgeving voor alle gasten en Cast Members als onderdeel van de voortdurende inspanningen voor diversiteit en inclusie. Het resort verwelkomde in 2019 meer dan 125.000 gasten met een handicap of speciale behoeften.

 Sinds 2004 is Disneyland Paris erkend door het staatsmerk Tourisme & Handicap voor het bereiken van de Franse toegankelijkheidsnormen in beide parken voor vier soorten handicaps: gehoor, mentaal, motorisch en visueel.

 "De uitdaging van toegankelijkheid is om volwaardig burgerschap mogelijk te maken voor mensen met een handicap. Toegang tot toeristische activiteiten maakt daar uiteraard deel van uit, en Disneyland Paris is in dit opzicht voorbeeldig," aldus Carole Guéchi, ministerieel gedelegeerde voor toegankelijkheid. "Het management en de Cast Members van deze themaparken nemen er geen genoegen mee om gewoon aan de normen te voldoen, maar dringen er juist op aan om inclusie zo ver mogelijk door te voeren. Met dit nieuwe toegankelijkheidsprogramma, gebaseerd op de autonomie van de gasten, bevestigt Disneyland Paris opnieuw zijn jarenlange engagement als verantwoordelijke operator in de toeristische sector."

Disneyland Paris heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd om het hele resort nog toegankelijker te maken voor gasten met een handicap, terwijl het ook voortdurend de dialoog aangaat met belangrijke belanghebbenden op het gebied van toegankelijkheid om de grenzen nog verder te verleggen voor de inclusie van gasten met een handicap.

 "Disneyland Paris heeft de toegankelijkheid van haar parken altijd tot een topprioriteit gemaakt voor haar gasten," zegt Sophie Huberson, uitvoerend directeur bij SNELAC. "Dit nieuwe toegankelijkheidsprogramma, geworteld in de autonomie van de gasten, is een zeer positief keerpunt voor onze sector dat zeer zeker een inspiratiebron zal zijn voor andere themaparken in Frankrijk."
 Het resort richt zich ook op het bieden van gelijke kansen voor werknemers, door Cast Members met een handicap te blijven aanwerven voor alle soorten functies, afhankelijk van hun vaardigheden en unieke behoeften. Cast Members met een handicap vertegenwoordigen nu 5,9% van het totaal aantal Cast Members in Disneyland Paris.
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Laagste prijs kalender